Hoera het weekend is weer daar! En zaterdagavond 13 oktober 2018 was het maar een kippenendje voor ondergetekende. De kilometertjes zijn te verwaarlozen. In tien minuten ben ik in Kardinge. Maar ik zeg lekker toch niet waar ik woon. Stel je voor, krijg ik om de haverklap aanloop……. Hoewel mijn koffie is best lekker. Niet verder vertellen!!! Oh ja voor ik het vergeet, GIJS Groningen nam het op tegen UNIS Flyers Heerenveen en dat beloofde wat……….. wat precies zouden we nog zien.

OK, ik storm, nou ja storm op mijn manier dan, de hal binnen en gezien het forse aantal kijkers: zorg dat je erbij bent! Logisch want ook Friezen hoefden niet zo ver te rijden natuurlijk. Omgekeerd snellen wij ook naar hun Thialf tenslotte. Hoe dan ook het werd proppen op de tribune en dat komt het gejuich natuurlijk ten goede. Alleen de hamvraag was voor aanvang natuurlijk, voor wie komt het ten goede??

Dus toch wel enigszins zemelappig zocht ik een stoeltje. Had ik nou maar pilletjes voor zoiets…….. Nou ja, dan maar een pepermuntje, alle beetjes helpen. De temperatuur was nog aanzienlijk warm, maar zo te zien had het ijs er niet onder geleden.

Drie keer raden wie het Groningse doel verdedigde. Goed zo, natuurlijk Tom Korte.

Laten we met de eerste periode beginnen. Wat heen en weer in hoog tempo. Al snel een schot op het goede doel, helaas gered. Leuke kans, een redding van Tom en een straf voor een Flyers. Dus PP doe er wat mee, nee dus, sterker nog de Flyers scoorden SH 0-1. Asjemenou…….. over en weer een straf en alles schadevrij compleet. Wat schoten op het goede doel, mis poes. Beide partijen straf. Oh lieve help, de puck gleed heel gemeen zo in het verkeerde doel, 0-2. De Flyers zaten er niet mee natuurlijk. Maar toen bracht een straf voor de Flyers uitkomst. Fenno Mulder scoorde PP1-2 met assist van Joop Uchtman en Danny Kerstholt. De Flyers waren nauwelijks bekomen van de schrik en wij van plezier of Tim Bartels maakte er 2-2 van, met behulp van David Bartos. Tom kreeg nog wat reddingen op zijn naam. Een straf voor GIJS en door het oog van de naald. Het werd pauze om af te koelen hetgeen gezien de temperatuur buiten niet lukte.

Dus met een warm gevoel op naar de tweede periode. Goed een minuut gaande of het werd 3-2, gescoord door Tim Bartels in zijn uppie. Een straf voor de Flyers en dus PP en ja hoor ze deden er wat mee. Rodney Kuiper maakte er PP4-2 van, assist David Bartos en Danny Kerstholt. Daarna ging het straffen regenen. Met name met een straf voor GIJS waren wij het op de tribune niet eens. Maar wie zijn wij??? Tom had het druk, er waren ook wel kansen die niets opleverden. Althans niet voor GIJS, helaas (ik ben nu eenmaal erg partijdig) wel voor Heerenveen, het werd 4-3. Wat onenigheid op het ijs en nog wat bankzittertjes. Wat rollebollen, een kans om te zoenen voor GIJS en ga zo maar door. Ik gaf nog wat mooie aanwijzingen vanaf mijn zitplaats maar het mocht niet baten, het werd weer pauze.

Nou ja, lest best, hoopten wij natuurlijk. Nou dat werd me wat, de straffen vlogen om de beider oren, dus zowel van GIJS als de Flyers. Ik kreeg het steeds warmer van de spanning. De Flyers maakten er PP 4-4 van. Oei het kon weer alle kanten op en dat deed de puck ook. Snikkend zag ik 4-5 scoren door een Flyer. Maar dat liet Bas Snijder niet op zich zitten, profiteerde van een straf voor Heerenveen en trok de stand gelijk PP 5-5 met assist van Danny Kerstholt. Oei het ging richting einde wedstrijd………….. als dat maar goed afloopt duimde ik fanatiek. Het liep goed af, want David Bartos maakte er 6-5 van, assist Danny Kerstholt. Een time out voor Heerenveen. Nog wat straffen nog wat kansen. In een uiterste poging ging de goalie der Flyers nog wat seconden voor het einde van het doel af. Het bleef er bij.

Dat was een hele spannende wedstrijd voor een hele volle tribune. En een lichtelijk aangepast spreekwoord werd door mij ‘gebruikt’ naar eigen smaak. Voor GIJS werd het inderdaad hoog op en thuisblijven.