Geweldig, het lieve leven is weer begonnen, het lieve ijshockeyleven bedoel ik, de rest vind ik ook jofel hoor. Op zaterdag 11 oktober 2014 vertrok GIJS Groningen 1 naar Den Bosch (samen met zoete lieve Gerretje) voor de wedstrijd tegen hun Red Eagles. Tja en wat te verwachten? Wel al even op internet geloerd naar hun spelers, maar dat zegt een dom blondje natuurlijk geen ene malle moer.
Enfin de rit verliep voorspoedig in die zin dat we droog vertrokken uit het Noorden. Onderweg kwamen we van de drup in de regen, van de regen in een hevige bui, vandaar weer in de regen en tenslotte via de drup in een droog Den Bosch. Daar begon het grote stukslaan, van tijd hè, want twee uur is een hele tijd. Gelukkig omringde mij aangenaam gezelschap. Via een kopje leut en een andere versnapering belandden we bij het inschaatsen, vrij lang zelfs, maar als het helpt vind ik alles goed. De zamboni vloog over het ijs en stonk geweldig.
Onze jongens waren fraai en vooral kleurig uitgedost in pittig rood en geel. Wel effe wennen, maar ze waren goed zichtbaar.
Met veel ceremonieel werd het nieuwe seizoen der Eagles geïntroduceerd. De spelers werden voorgesteld, de Eagles dan en de spreker was vooral heel trots. Wij enigszins verbaasd, want de noordelijke beleefdheid meenden wij landelijk, namelijk bij de gasten beginnen. Ach niet iedereen is hetzelfde natuurlijk. De wedstrijd kon beginnen, oh gut de tegenpartij moest nog voorgesteld worden. Ok, doch intussen begon de wedstrijd en de dame was slecht verstaanbaar o.a. door gejuich en gejoel van teams en publiek, overigens een handjevol maar dat kan al veel lawaai maken.
Tom Korte stond uiteraard in het Groningse doel.

De eerste periode bracht al na 43 seconden een doelpunt voor GIJS, gescoord door David Bartos met assistentie van Tim Bartels en Kenneth Keijzer. Hè, dat was genieten. En bijna weer, en nog eens dito. Doch ook de Eagles probeerden wat, alleen dat lukte niet vanwege Tom. GIJS kreeg straf, nou daar waren wij het helemaal niet mee eens. Door het oog van de naald en schadevrij compleet. Weer een kans, Tom twee seconden uit zijn doel dus ik de zenuwen. Weer straf Groningen en weer en nog eens, nou ja is scheidsmans van Lotje enz.? Maar toen een Eagle straf hoera. Het hielp niet, een knokkerijtje. GIJS twee man op de bank, Eagles slechts één. Ik snapte er niets meer van. Tom redde wel en potverdriedubbeltjes nog een straf voor Groningen. Nou moet het toch niet gekker worden. Het hielp de Eagles niets, sterker nog ook zij kregen even later een straf en dat bracht PP 0-2 in het laatje. Een doelpunt van Wesley Timmermans, samen met Jolke Balt. Het kon nog mooier, het werd 0-3. Nu was Bas Snijder de componist, bijgestaan door Tim Bartels. Hoera!
Weer een kans, weer een straf, bijna goed en pauze.

In de tweede periode probeerden de Gijsies de stand te verhogen, doch dat wilde niet lukken. Tom moest wat aan het redden. De kansen keerden maar ook de Bosche goalie was wakker. Bijna goed, toch niet en toen schrok ik mij een hoedje,
1-3. Het kon nog erger, 2-3, ik werd gelijk 10 jaar ouder………. Gelukkig deed Klaver Jan Middelweerd er wat aan, 2-4 met assist van Kevin Kuiper. Pffffffffft dat was beter. Er vond opnieuw een klein meningsverschil plaats. Tom mocht weer even redden en geloof het of niet, een Eagle kreeg straf. Dat leverde niets op, Fenno Mulder wachtte sportief tot ze compleet waren en maakte er toen keurig 2-5 van, geassisteerd door Tim Bartels en Bas Snijder. Tom redde, een Eagle ging plat doch stond snel weer op. achteloos maakte Kevin Keijzer er 2-6 van, geholpen door Klaver Jan Middelweerd en Danny Kerstholt. Ach en omdat die combinatie zo aardig lukte, deden ze het nog eens waardoor de stand op 2-7 kwam. Tom kwam nog even in actie en het was alweer pauze.

Ik was een beetje rustiger inmiddels, want die voorsprong was wel aantrekkelijk. Na 58 seconden in de derde periode werd het 2-8, gescoord door Rodney Kuiper, assist Danny Kerstholt en Klaver Jan Middelweerd. Over 3-8 was ik minder te spreken. Straf voor Groningen, geen ellende. Wel weer de doodschrik voor mij, omdat Tom even het doel verliet. Straf voor Den Bosch bracht 3-9, een PP doelpunt van Bas Snijder, met behulp van Jolke Balt en David Bartos. Weer straf voor Groningen en daar maakten de Eagles misbruik van, 4-9. Nog eens straf voor ‘ons’, maar toen volgde ook ongeveer het eindsignaal.

Kortom een leuk begin van de competitie voor Groningen, hoera! Unaniem waren wij van mening dat de scheids de pik op GIJS had en wij te veel straf kregen, terwijl de Eagles ook boeven waren en dat niet gezien werd. Maar ja, scheids is de baas zeggen ze.
We konden om ongeveer half twaalf afreizen naar het hoge Noorden. Onze chauffeur Stefan of Stephan, dat hoor je niet als je het uitspreekt immers, had ons gezelschap gehouden en wij stonden op goede voet. Echter in de bus heb ik het een beetje verbruid, want  ik noemde hem een malloot. Hij was niet echt boos hoor.
Er werd een en ander geconsumeerd, want er was een magnetron aan boord. Er werd ‘zoetzure weet ik veel’ gegeten. Oh en er waren kippenpoten, wie ze had ben ik niet achter gekomen dus moet ik maar eens beter naar de onderdanen kijken. Een magnetronbakje was bijna gesmolten. Kortom, van alles te beleven op de terugreis.
Maar waar het mij vooral om gaat: GIJS heeft gewonnen, HOERA!!!