Oh heerlijk gisteravond weer ijs ruiken. IJs ruikt echt heel lekker hoor. En als krentje in de pap dan ook nog een wedstrijd van GIJS Groningen 1 tegen Dordrecht Lions 1, dan kan je dag niet meer stuk. Die dag was zaterdag 3 februari 2018. Aldus gewapend met pen en papier zette ik mij op de tribune omringd door mede supporters en jubelaars en juichelientjes. Even was ik ’s ochtends verontrust of een en ander wel door zou gaan, want ik werd wakker in een witte wereld. Niet dat ik buiten sliep hoor, ik heb een ordentelijk onderkomen, maar toen ik de gordijntjes opendeed. Later in de ochtend kwamen er nog wat watjes naar beneden dwarrelen, maar veel zoden zette het niet aan de dijk, zodat het gerechtvaardigd was mij op de avond te verheugen. Daarbij leven wij in een redelijk ordelijk landje, de grote wegen zouden wel geveegd zijn. Zo niet dan zou men mij nog even moeten bellen, want zoals alom bekend ben ik een heks en was ik op mijn bezemsteel effe komen bezemen.

Tom Korte bevolkte het Groningse doel en laat de tegenstander dan maar komen! Dus maak je borst maar nat. Gaat vanzelf als je op het ijs valt natuurlijk.

De eerste periode begon met een heen en weertje, dus enge momenten en leuke kansen. Al snel enige onenigheid leek ons toe. Een Lion kreeg straf, maar PP wat doe je er mee, niets dus. Wel kansen en Tom had ook aardig wat te doen. Tjonge, een paar minuten later weer een Lion straf, hij tripte, foei. Ook daar werd niets mee gedaan, dus zij bleven schadeloos. En zo ging het maar door. Buuv constateerde ‘duwing’ maar dat bleek niet strafbaar. Ook nog eens mazzel, want het ging net goed. Het was wat rommelig, men schaatste elkaar in de weg. Een valpartij die door buuv een sandwich werd genoemd, ja zij is vindingrijk hoor. Tom redde maar weer eens. Kleurenblindheid sloeg even toe. Schot goede doel, maar de goalie stond in de weg. GIJS kreeg straf, door het oog van de naald. Richting goede doel en een face off. En toen en toen nog net in de eerste periode, SH nota bene 1-0, gescoord door Dylan Foks, geassisteerd door Tim Bartels.

Om dan maar gelijk goed te beginnen in de tweede periode, wat kansen. Oei straf GIJS en even later de Lions ook straf vanwege een grote bek, dus 10 minuten. We geloofden onze oogjes niet, weer SH en 2-0, ditmaal was Tim Bartels de componist met assist van Dylan Foks en Kenneth Keijzer. De Lions konden niet tellen, dus straf. Gek hè, PP lukt niet, maar SH is een makkie. Tenminste daar leek het op, maar de Gijsies beterden gelukkig al gauw hun leven door PP 3-0 te scoren, dat was dan in de persoon van Joop Uchtman, assist van Fenno Mulder en Rodney Kuiper. Haha ook GIJS kon niet tellen. Tom had aardig wat te doen en deed dat ook. GIJS kreeg zelfs vier minuten te verwerken en daar maakten de Lions mis (het is maar hoe je het bekijkt) -bruik van door 3-1 op het bord te zetten. Zij besloten de periode met een straf.

Dat betekende dat de derde periode met PP begon voor de Gijsies, maar helaas kregen ook zij straf. De Lions waren eerder op volle toeren en wat deed GIJS??? Juist gewoon SH scoren, 4-1 en wel door Daan van Fessem, met hulp van Kenneth Keijzer en Jasper Huizenga. Ook Tom kon weer aan de slag en dat kwam allemaal goed. Daan van Fessem kon er niet genoeg van krijgen, dus 5-1, met assist van Patrick Kiezebrink en Dylan Foks. Oh je, Tom kreeg het even druk. Er dreigde ook nog een opstootje, maar buuv merkte op dat ‘sorry’ voldoende moest zijn. Dat was het kennelijk ook, want er volgden geen straffen. Er volgde wel al snel 6-1 door een schot van Tim Bartels, assist Fenno Mulder. Nog wat straffen, nog wat kansen, wat reddingen van Tom. De Lions probeerden ook SH, maar dat lukte niet en wij hobbelden naar het einde.

Zo, dat was leuk voor de Groningers, weer winst binnen. En nu op naar de play offs, zoals onze sprekerd meedeelde op zaterdag 10 februari tegen??? Amsterdam of Zoetermeer, dat staat nog in de sterren!