Nou eigenlijk niet echt het laatste loodje, maar de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en wel op zaterdag 5 maart 2016 in ons eigen Kardinge. En ja inderdaad direct na de play off wedstrijd van de Seahawks. Het was al met al een ijzig dagje, want ik was Kardinge niet uit te slaan en met mij wel meer echt diehards. Kortom, een cadeautje als het ware. Een kop koffie en andere versnaperingen hield nog meer echte fans op de been en bijna aansluitend aan de vorige voorstelling, konden we de krachtmeting van ons eigen GIJS Groningen 1 tegen de Smoke Eaters uit Geleen gade slaan.

Intussen kreeg ik natuurlijk wel een houten derrière travail, maar alles went.

Stefan Vespa verdedigde het Groningse doel.

De eerste periode en de face off werd gelukkig gewonnen door GIJS, maar de kansen keerden, heel even maar. Het werd een heen een weertje met wel leuke kansen voor GIJS, je weet wel net mis, paal, gevangen e.d. Een Gijsie ging onderuit, maar spoedig overeind. Stefan redde en nog eens. Potverdriedubbeltjes dacht ik verontrust, die Eaters eten ‘ons’ op. Het duurde even maar toen had David door hoe te scoren, 1-0. Zo de kop is eraf dacht ik opgelucht. Het duurde toch nog een hele tijd voor het 2-0 werd door Zahir Hup. Oef, door het oog van de naald, de Gijsies dan, anders noem ik dat niet zo. Maar Zahir Hup wist de Geleense keeper te verschalken en 3-0. Op en neer en de periode werd afgesloten met een doelpunt van David Bartos, 4-0.

Een echte pauze om bij te komen en bij te lachen en de tweede periode kon beginnen met een fraaie kans, ja hoor dachten wij, nee hoor bleek, afgekeurd. Geleen straf hielp ook niet. Toch werd het zo halverwege de periode 5-0 weer een schot van David Bartos. Straf voor een Eater werd uitstekend gebruikt door David Bartos, hij maakte er ook 6-0 van. Nog meer kansen, er kukelden wat op het ijs, maar toen kwamen de Eaters los en stortten zich in de aanval. Dat leverde 6-1 en 6-2 op. nog wat leuke kansen voor de gastheren, maar behalve kansen kwam er geen punt meer bij. Nou ja dan maar weer pauzeren.

En zo rol je dan in de derde periode. De Eaters wonnen de face off, maar de pret was niet van lange duur. Na 49 seconden scoorde Romeo Stroosma 7-2. Nog geen minuut later 8-2, nu van de hand van Renze ten Hoeve. Bijna weer raak, maar daar stak de Geleense bewaker een stokje voor. Het werd zelfs 8-3, nou ja gun ze ook wat……. De wraak van Zahir Hup was zoet, 9-3. Even linke soep, maar Stefan stond zijn mannetje. Haha vanuit de face off leek het mij toe, 10-3 door David Bartos helemaal alleen. Ach 11-3 moet ook kunnen vond David Bartos weer. Stefan even aan de slag, maar toch werd het 11-4. Een schermutseling, een mooi schot gevangen. Het werd vallen en opstaan, een beetje vechten, straf voor beide parijen, voor de Eaters een forse want de jongeman abuse voor wel 30 minuten bij elkaar. Tenslotte maakte Zahir Hup er 12-4 van.

En dat werd de eindstand. Volgende week zien we de Eaters weer terug, want intussen was al meegedeeld dat GIJS de play offs in zou gaan en wel tegen Geleen, dus een echt laatst loodje was nog niet aan de orde. Flink komen aanmoedigen s.v.p.!!!

Assist: Gill Göbel (2x); Tim Bartels (1x); Renze ten Hoeve (1x); Dante Latumakulita (2x); Mike Groenhof (2x); Jasper Huizenga (2x); David Bartos (1x); Zahir Hup (2x);

Renze ten Hoeve (1x);