Natuurlijk repte ondergetekende zich op zaterdag 5 maart 2017 naar Kardinge, want daar viel wat te beleven. Op ijshockeygebied natuurlijk, maar dat is een open deur intrappen voor wie mij een beetje kent. GIJS 2 nam het op tegen IJCCL Capitals Leeuwarden 1, de laatste kortweg Cappies genoemd hoor.

Eerst natuurlijk het inschaatsen bekeken, want daar meen ik altijd een boel uit te halen. Beide teams waren ruim voorzien van spelers. Voor de Capitals bleek een dame het doel te bewaken, voor GIJS was het Stefan Vespa.

De tribune bleef aanvankelijk wat leeg, maar tegen de tijd dat de strijd kon beginnen viel het nog flink mee. Dus mensen genoeg om te juichen en dergelijke. Echter zou er wat te juichen vallen, was de hamvraag. Laten we het zien!

De eerste periode begon slapjes, onzuiver passen en een schot op ‘ons’ doel, maar Stefan wist schade te voorkomen. Ook rollebollen was er al snel bij en zelfs wat kansen voor GIJS. De lachers kregen wat te doen, want de puck was zoek hihi. Laat die nou onder de boarding zijn geschoten, hoe krijg je het voor elkaar of is er iets met de boarding mis??? Kieren???? Nou ja, zolang er maar geen speler onder past. Stefan kon wat redden, er werd wat gevoetbald, een schot op het goede doel in het jatje. Oei straf voor een Gijsie. Door het oog van de naald en schadevrij op volle sterkte. Stefan bleef aan het werk en deed dat goed. Een gemene puck van grote afstand bracht de stand helaas op 0-1 voor de Cappies. Er werd druk overleg gevoerd, de scheids verdween in de officialbank, maar kwam wel weer te voorschijn en zo ging het spel verder. Behalve heen en weer en kansen en wat mazzel gebeurde er niets opwindends meer.

Nauwelijks was de tweede periode begonnen of Leeuwarden scoorde 0-2, terwijl wij in de pauze hadden besloten dat het veel beter zou moeten voor en door GIJS. Ze luisteren gewoon niet was mijn conclusie. Er werd wat slordig gespeeld en kansen hielpen niet. Tot, ja echt waar, Guy Kunst het zag zitten en er dus 1-2 van maakte, geassisteerd door zijn broer Dion, een familiebedrijfje dus. Er volgde nog een kans om te zoenen, maar noppes. Wel reddingen van Stefan. Weer straf GIJS, dat liep met een sisser af. Leuke kansen, maar de dame in het vijandelijke doel deed aan vangpuck. Jasses het werd 1-3 en ook nog straf voor een Gijsie. Alweer een familiezaak, want de betreffende jongeman (ik noem geen namen) kreeg er ook nog 10 minuten bij, hij abusede. Kijk zo voed je kinderen op! Misselijk was dat de periode werd afgesloten met 1-4. Sorry, maar ik ben erg partijdig immers.

Met een hard hoofd nam ik plaats op het hout teneinde de derde periode te zien. Ik achtte de kansen niet zo groot meer op een goede afloop. Ik dacht meer aan een afsloop…….. Positief denken verweet ik mijzelf en wie weet heeft dat geholpen. Een straf voor Leeuwarden bracht een PP 2-4, gescoord door Joop Uchtman, assist Ronald Koops en Ricardo Dijkema. De Cappies lachten in hun handschoen en maakten er achteloos 2-5 van. Haha, dat zou je willen lachte Dylan Foks terug, geassisteerd door Ricardo Dijkema maakte hij er 3-5 van. Wat valpartijen, een scheids in de weg en volop kansen. Ook de Cappies wilden meer, maar dat lukte niet. Opnieuw wat overleg van de ‘directie’. De straffen begonnen om de oren te vliegen, aan beide kanten trouwens. Leeuwarden wilde een time out, wat geen zoden aan de dijk zette. Nog drie minuten te gaan en een PP 4-5 van Kris Snijder, met behulp van Joop Uchtman. Pfffffft het einde naderde. Nog een time out voor Groningen. Dat hielp wel, want in de laatste minuut wist Tim Bartels er 5-5 van te maken, assist Dylan Foks.

En dat betekende overtime oftewel verlenging in gewoon Nederlands, 3 tegen 3 spelers. Een halve minuut onderweg en een penalty shot in het voordeel van GIJS, helaas mispoes. En toen en toen……….. 51 seconden en Mike Groenhof haalde samen met Dylan Foks en Tim Bartels de winst binnen, 6-5!

Eerlijk toegegeven, de eerste twee perioden had ik er weinig fiducie in. Met name in de laatste minuut van de derde periode meende ik op te moeten merken tegen mijn buurvrouw of dit nog wel goed zou aflopen. Nou je ziet het, ze kunnen het wel! Eigenlijk heb ik de afloop al verraden in de titel, niet erg handig, maar het is gelukt!!!