Ik stond natuurlijk op zaterdag 23 september 2017 wel voor een zware keuze. Kies ik voor mijn stekkie of voor het ‘grote’ werk. Oftewel ga ik naar Kardinge op die dag en volg de houseleague op de voet, moedig hen fiks aan of reis ik naar Leeuwarden om te zien wat GIJS 1 ervan bakt…… Mede in aanmerking genomen dat die Leeuwarders, genaamd Capitals, zondag 24 september naar Kardinge komen, besloot ik voor de houseleague te kiezen, en dus de verrichtingen van mijn eigen vlees en bloed toe te juichen. Voor alle duidelijkheid, hoewel het eigenlijk niemand wat aan gaat, ik draag geen hemd en al helemaal geen rok op de tribune. Oh, en de Capitals zie ik dan morgen immers en dat moet toch genoeg wezen……

Overigens was er niet veel publiek, meer zoiets als anderhalve man en een paardenkop. Daar er acht wedstrijdjes van een half uur werden gespeeld, bepaal ik mij tot het summier verslaan van een paar en de finale wedstrijd. Ik ben tussen door wel een tijdje naar huis geweest voor een hap en een snap.

Het eerste spelletje ging tussen A en B, oftewel de witjes en de zwartjes. Met die kleuren bleek ik nogal wat moeite te hebben, want wie was nou wie. Maar dan riep ik gewoon hellup naar de buurtjes. A was wit en B dus zwart. Ter verhoging van de feestvreugde en de verwarring bij ondergetekende stond er een zwarte goalie in het witte doel. Ik hevig in de bonen natuurlijk. Wit moest op geel schieten. Enfin dat schieten probeerden beide partijen op elkaar, maar het leverde niet snel wat op. Ik was natuurlijk partijdig en ik was dan ook danig van mijn stuk toen zwart 0-1 scoorde. Ter verduidelijking, mijn vlees en bloed zat in A. Het duurde niet lang of het werd 1-1, hoera. Het werd nog meer hoera na wat retourtjes, kansen en reddingen. Witte A won de pot met 2-1.

Vooruit de tweede pot dan ook nog maar even, C (zwart) tegen D (wit). Daar ik even met een andere zondaar een paffertje had gepakt, kwam ik iets te laat binnen en gelijk scoorde wit, 0-1. De zwarte keepman was niet voor één gat te vangen, toch werd het 0-2. Oei, het werd 1-2. Niet te geloven, 2-2, even later 3-2 en tenslotte wonnen de zwartjes met 4-2.

A-C (zwart-wit) leek spannend te worden, beiden een potje gewonnen, doch A maakte er een makkie van, 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 en tenslotte 5-0.

C-D (zwart-wit), D scoorde al snel 0-1, maar C kwam terug 1-1. Toch 2-1 na een gevallen keeper, verder 3-1. Ze kregen het heen en weer, resultaat 3-2. Keepelientje van D deed wat ze kon. Einduitslag 4-2.

Toen ben ik effe naar huis gegaan zoals ik al opbiechtte.

Dan de finale A (zwart) tegen B (wit). Na ca. twee minuten was het 0-1 voor de witjes. De A goalie had de handen vol. Doch het werd toch 1-1 en de zwartjes hadden de smaak te pakken, 2-1. Oei, 2-2. Maar de zwartjes kwamen terug, 3-2 en een paar tellen later, 4-2. Nog een paar tellen erbij en 5-2. Nog kansen aan beide zijden. Einduitslag A gewonnen met 6-2.

Zo, dat was een mooi begin van het nieuwe ijsseizoen en het was een fijne avond.

En de vriendschappelijke einduitslag in Leeuwarden was ook naar onze smaak, 1-6 voor GIJS. Vanavond de revanche in Kardinge en die ga ik natuurlijk zien. Hopelijk zijn er heel veel supporters geïnspireerd! Maar om even terug te komen op mijn beginnetje, jullie begrijpen het toch wel hè, het hemd was nader dan de rok!