Dit keer op vrijdag een uitje! Helemaal naar Nijmegen, het zal je toch gebeuren! GIJS Groningen 1 diende zich te vervoegen aldaar om de Nijmegen Devils een lesje te leren. Althans, zo zou ik het graag willen zien natuurlijk. En sterker nog daar stond ik uiteraard niet alleen in. Joepie een busreisje, dat vind ik al een feestje op zich. Onze chauffeur was weer een oude bekende, onze ´stam´chauffeur dus, Harm, ook al een enthousiast supporter, dus hij heeft een streepje voor en danste er tijdens de wedstrijd ook nog een beetje bij! Nog een paar supporters waren aanwezig, hetgeen het wachten op de strijd veraangenaamde.

Het weer zag er zonnig uit in de ochtenduren, mijn humeur idem dito, in de middag leek er wat bewolking aan te komen, maar een kniesoor die daar mee zit, mijn humeur in ieder geval niet. Nou het is toch duidelijk, ik wilde een leuke sportieve wedstrijd en een uitslag in het voordeel van de Gijsies. We zouden het zien.

Aangekomen ter plekke begon ik te rillen, want het is geen warme, doch erg gele ijshal. Wij namen plaats op die gele stoeltjes.

Daar Tom nog een wedstrijd uit moest zitten, hij dus ook op een geeltje zou je zeggen, maar hij stond liever merkte hij op. Aan Bo Ossewaarde de taak om het doel te verdedigen.

Oh, wat schaatsten die Devils pittig het ijs op om de eerste periode te starten, brrr, ik zie liever een sloom stelletje als tegenstander. Hoewel ik mag onze Gijsies niet onderschatten natuurlijk. Zal je toch alles afzakken (figuurlijk hoor), na 23 seconden oogstte GIJS de eerste straf en kon Bo gaan redden. Het liep met een sisser af en de pogingen tot scoren gingen door. Afwisselend gevangen, gered enzo. Echter het werd 0-1 voor GIJS, een punt van Rodney Kuiper, samen met Danny Kerstholt en Tiuri Bakker. Het bekende heen en weer werk. Wij meenden een stoute Devil te constateren, doch de scheids kennelijk niet. Nou ja, wie doet je wat, het doel ging nog effe tippelen en de periode eindigde met een straf voor een Devil.

Kijk dat is leuk voor de tweede periode, een flink restant straf voor de tegenpartij. Alleen PP wat doe je er mee, niets dus dit keer. Na ruim twee minuten hoera!! Danny Kerstholt scoorde 0-2, assist Wesley Zoutman en Rodney Kuiper. Nog eens hoera, want Danny maakte er ook nog 0-3 van, nu geholpen door Dylan Foks en Rodney Kuiper. Oei en toen liep GIJS een straf op en de Devils maakten er gelijk misbruik van, 1-3. Schadevrij compleet hoor. Kom op dacht Dion Kunst misschien wel en floepte de puck ook in het goede doel, assist Danny Kerstholt en David Bartos,1-4. Toch wisten de Devils er nog 2-4 van te maken. Overigens had Bo ook aardig wat reddingen gepleegd. Pffft pauze, ik moest even bijkomen, ik leef altijd zo hevig mee…..

Haha, de derde periode bracht al snel een straf voor de Devils en PP daar kun je wat mee, niet altijd overigens zoals bekend, maar nu wel en Fenno Mulder maakt er 2-5 van, samen met Rodney Kuiper. Nog een schot tegen de lat, schiet niet op natuurlijk. Een klein opstandje en verder met de geit. Bo had weer werk aan de winkel, er waren eveneens kansen, nog een onenigheidje leverde straf voor een Devil op en een fractie later mocht nog zo’n snuiter op de bank. Kijk eens, dat is leuk vond David Bartos en scoorde samen met Fenno Mulder en Danny Kerstholt (+2) 2-6. Nog wat reddingen en kansen en de wedstrijd eindigde 3-6.

Alleraardigst avondje uit, vond ik en nam hevig verkleumd plaats in de bus voor de terugweg. Ook onze Harm had de wedstrijd enthousiast beleefd en nu mocht hij aan de slag teneinde ons veilig terug te brengen naar Kardinge zodat allen hun nestje konden opzoeken. En ik moet toch altijd zo gniffelen, want hoe vaak hoor ik niet onderweg ‘dat schrijf je toch niet op?’ Hihi, kun je nagaan wat er over tafel gaat, ook figuurlijk natuurlijk want deze bus had geen tafels. Nou ja, wie weet schrijf ik nog eens een trilogie als ik heeeeel oud ben! En maak je niet ongerust, ik noem nooit namen immers, behalve dan voor de gescoorde punten.