Opgewekt en monter wierp ik op zaterdag 16 januari 2016 in de vroege morgen een blik naar buiten en oeps een dik pak sneeuw was mijn deel en van de rest van het noorden bleek toen ik het weerbericht bekeek. Tja, maar de bus vertrekt om kwart voor twaalf…… Ach, tijd zat, misschien dooit het vanzelf weg. Nee dus en ik boenen teneinde mijn koekblik van sneeuw te ontdoen, geen sinecure maar het lukte ten langen leste. Nog wat overwogen, ga ik wel, ga ik niet, maar de stoute laarzen aangetrokken en naar Groningen geglibberd. Ik woon er namelijk net boven, hoewel er niets boven Groningen gaat, zie ik toch kans daar te wonen.

Bij Kardinge gekomen met dikke sneeuwbui verwelkomd. Wie weet gaat het wel niet door dacht ik nog voorzichtig. Maar Harm kwam, je weet wel ‘onze’ Harm die de bus rijdt. De grote wegen vielen dik mee en we kwamen vanzelf uit de sneeuwzone ter hoogte van Hoogeveen. Veilig te Eindhoven geraakt en toen begon het grote stukslaan, van een paar uur wel te verstaan. Lieve vrienden uit Eindhoven waren helaas verhinderd, doch een boekje en Harm brachten uitkomst. Oh voor ik het vergeet, GIJS moest het opnemen tegen het Nationale Vrouwen Team, dus niet checken heren!

Het in schaatsen bekeken, want dat vind ik ook al leuk en tenslotte kon het feest beginnen meende ik. Nee, even wachten er waren nog geen officials in de desbetreffende bank. Zij kwamen tenslotte en een kwartier later kon de wedstrijd beginnen. Bo Ossewaarde mocht dit keer het GIJS doel bewaken.

De eerste periode en ik kon mij niet aan de indruk onttrekken dat onze Gijsies wat verlegen waren voor al die charmante dames. Het weerhield Zahir Hup niet om na 1.45 minuutjes al te scoren, 0-1. De dames probeerden dat ook, doch dat schot ging richting hemel. Een minuut later 0-2 door Bas Snijder. Er was geen speaker, dus een gokje wie de ‘dader’ was. Even later een straf voor GIJS, het leek mij meer een knuffel, maar dat mocht ook niet. Bo had ook wat te doen en dat deed ie dan ook. De fluitist floot voor icing, maar daar was hij in de war, want we hadden een stouterd op de bank. Nou ja, een kniesoor die daar op let. Een dame checkte volgens ons, maar dat mocht kennelijk, een knuffel kon het niet zijn, want dat mocht echt niet was al gebleken. Danny Kerstholt vond het tijd voor 0-3. Bo redde en toen 0-4 een schot van David Bartos. Het hield niet op, 0-5 door Bas Snijder en 0-6 weer van de hand van Zahir Hup. En het was pauze.

Wat ons betrof mocht de tweede periode beginnen, doch even geduld de officials waren onderweg. Het kwam in orde. Het kwam zover dat een dame straf kreeg, foei meisje. Dus PP doe er wat mee. Wel een paar schoten, maar de keepster stond haar vrouwtje. Het was wat rommelig spel al met al, maar Tim Bartels kon het goede doel toch vinden, 0-7. Toen, toen en toen was er een stem die sprak. Ja, letterlijk.

Er werd vele malen op het goede doel geschoten, maar gestopt, gevangen, gepakt. Ook even werk voor Bo. Maar de aanhouder wint en Bas Snijder vond het goede doel toch, 0-8. Nog wat heen en weer gedoe en toen vond ook Tim Bartels een gat in de verdediging, 0-9. Nog wat kansen en het was weer pauze.

De derde periode begon nogal slordig, wel veel kansen, maar de schoten werden gestopt. Echter de moed werd niet opgegeven en dat wierp 0-10 af, gescoord door Bas Snijder. Tjonge dat gaat lekker en Fenno Mulder vond met hulp het goede doel, 0-11. Dat konden de dames niet tolereren en scoorden hun eerste doelpunt, 1-11, de eer was gered. Het regende weer kansen voor de Gijsies, doch het duurde ruim drie minuten voor het 1-12 werd door een schot van Renze ten Hoeve in zijn uppie. Nog geen minuut later liet Romeo zien dat hij het ook alleen kon, 1-13, gebruik makend van het feit dat de keepster te ver uit haar doel kwam en daar maakte hij dus ge- of misbruik van, het is maar van welke kant je het bekijkt. Vele pogingen van GIJS werden niet beloond, want de dame in het damesdoel liet het niet toe. Toch kon zij niet voorkomen dat Romeo Stroosma er 1-14 van maakte. En 12 seconden voor het einde schoot Fenno Mulder nog een keer uit zijn slof, schaats bedoel ik, en zette de eindstand op 1-15 met assist trouwens.

Toen kon de terugtocht al snel beginnen en die begon prima. Keurig nette wegen, een heel klein nat sneeuwvlokje te zien. Nou ja tot ongeveer Zwolle. Afwisselend veel sneeuwvlokjes en effe droog. Nabij Assen/Groningen kregen we helemaal de volle laag. Doch heel in Kardinge teruggekomen, de auto sneeuwvrij gemaakt en zachtjes aan dan breek het lijntje niet, richting huis.

Al met al terugkijkend op een weinig boeiende wedstrijd, wel een riante winst, maar dus geen schoonheidsprijs.

Assists: Romeo Stroosma (4x); Danny Kerstholt (2x); Renze ten Hoeve (2x); Tim Bartels (2x); Zahir Hup (3x); Fenno Mulder (1x); Bas Snijder (1x); Dion Kunst (1x);