Tja, dat was niet zo mooi van ondergetekende! Niet naar Leuven geweest, niet uren in de bus getuft, niet schandelijk laat in onder de vette lappen, zoals dat vroeger heette………… En dat was op zaterdag 12 november 2016, toen GIJS Groningen 1 af moest reizen naar het ‘zonnige’ zuiden ten einde in Leuven de Chiefs van katoen te geven. Maar dat allemaal weerhoudt mij er niet van om achter het masjien te gaan zitten en wat onzin neer te toetsen. Natuurlijk heb ik zorgvuldige informatie gekregen, dat spreekt van zelf, dat spreekt voor ze eige.

Bovendien kroop ik zaterdagavond ook al achter genoemde apparatuur, want ik hoopte op de NIJB, teneinde de stand nauwkeurig bij te kunnen benen. Hoewel ik mij realiseer dat de NIJB natuurlijk ook afhankelijk is van de inbreng der Leuvenaren. Dat leverde gisteravond niets op behalve de genoemde informatie, zodat ik op de hoogte was van de periode standen en afloop. Ik troostte mij met een kleine versnapering, want een mens moet toch wat hebben als hij/zij de verrichtingen niet persoonlijk kan volgen. En bovendien, wat doen onze jongens zonder mijn waardevolle aanwijzingen als ‘pak em af’, ‘ik wil nu een doelpunt’ e.d. Ik sliep niet best van de uitslag, maar lees maar verder als je nog moed hebt.

Vanochtend dook ik op de nijb-site en joepie de poepie de sheet stond erop! Zo kan ik iets gedetailleerder te keer gaan.

Tom Korte stond in het Groningse doel.

De eerste periode dan maar om bij het begin te beginnen. Zie ik tot mijn schrik dat na ruim 2 minuten al een stout Gijsje straf kreeg. Wat mij wat tegenvalt van Leuven is dat er gelijk gebruik van is gemaakt, dus PP 1-0 en wel GIJS compleet. Nu liet Gill Göbel dat niet op zich zitten en hij scoorde 1-1, met de hulpjes Danny Kerstholt en Jari Hiemstra. Het kon nog beter, Danny Kerstholt maakte er een paar minuten later 1-2 van, assist David Bartos. Dat zag er positief uit! Jammer, maar Leuven trok de stand gelijk, 2-2. Zij kregen ook nog twee straffen, maar het bekende PP wat doe je er mee………. noppes.

Zo geraakten de heren in de tweede periode. Oei en daar ging het weer, altijd kakken de Gijsies in gedurende de tweede periode, het werd 3-2 en 4-2. Een Groningse boy interference, dus straf. Ik hoef niets meer te zeggen, PP en Leuven deed er wat mee, 5-2. Nu wist een Chief ook van interference, maar GIJS greep de kans niet, hè. Het einde naderde, doch 6-2 kon er nog wel af.

Nauwelijks in de derde periode en er kwam 7-2 op het bord. Nog een straf voor GIJS, geen gebruik van gemaakt, gelukkig. Een straf voor een Chief leverde niets op. Twee straffen voor Groningen, doch ook Leuven weer …………… PP daar doe je niets mee. In dit geval natuurlijk heel gunstig.

Kortom, alom een teleurstelling dat mag duidelijk zijn, temeer daar ik begrepen heb dat het wel anders had gekund. Ik hoop dat iedereen veilig in het nestje is gekomen en lekker heeft kunnen slapen. Ondergetekende dus niet zo best, jongens dat moeten jullie een oud mens toch niet aandoen.

In plaats van ‘PP, wat doe je er mee?’, was het dus ook nog ‘Geef ze van katoen, haha hoe moet je dat doen?

P.S. Ik ga nu even ijshockey kijken, hihi NHL……….