Op 18 januari 2019 reisde ik met GIJS Groningen 1 naar Tilburg. Ik hoef niet te vertellen waarom natuurlijk, maar ik doe het toch. Het lag in de ultieme bedoeling Tilburg Trappers een trap te verkopen, althans dat was de ´boze´ opzet. Nu keek ik nog effe in het verleden en nota bene GIJS had de thuiswedstrijd schaamteloos verloren. Nou ja, ze zullen wel hun best hebben gedaan, maar kennelijk was er niet genoeg inspiratie. Alzo hoopte ik op betere tijden. Een behoorlijke rit achter de kiezen…. Met onze eigen Harm achter het bekende stuur. Wie weet misschien geeft dat juist wel die benodigde inspiratie. Kortom ik sloot mij optimistisch gestemd aan bij het team teneinde mij naar het ´zonnige´ zuiden te laten vervoeren. Nou ja zonnig………. Dat moest nog blijken. Uiteraard het bekende stopje onderweg, vooral piespauze hihi.

In Tilburg aangekomen bijna twee uur om stuk te slaan, maar dat hoefde ik gelukkig niet in mijn uppie te doen, daar er leuk gezelschap bleek te zijn. Lekker kletsen dus.

Zoals te doen gebruikelijk verdedigde Tom Korte het Groningse doel en zet ‘m op heren! Ik wilde witte muizen schrijven, maar dat leek mij toch niet helemaal gepast, vandaar dus ‘heren’!

De eerste periode gezeten op een weinig bezochte tribune schrok ik mij een hoedje bij het begin. Oeps er stonden zes Gijsies op het ijs. Maar de heren waren toch wakker en er schoot eentje fluks naar de bank. Of het niet op kon dat schrikken, vervolgens de Trappers de verkeerde kant op, maar gelukkig liep het goed af. Kansen en reddingen van Tom. Alsjemenou, straf voor GIJS. Tja en daar maakten de Trappers (mis)bruik van. Daar ga je dan PP1-0, wel compleet natuurlijk. Wat kansen en wat reddingen van Tom. Straffen voor Tilburg hadden geen effect. Zo naar het einde van een pittige periode.

Heel belangrijk, de doelen moesten goed vast, dus werk aan de winkel alvorens te starten van de tweede periode. Nou die startte niet leuk. Tom redde wel, maar toen ging het ook een keer mis, 2-0. Gijs straf en Tom redde. Een mooie kans liep op niets uit. Toen waren de Trappers aan de beurt voor straffen, noppes, al waren er prachtige kansen. Steeds bijna. Zelfs twee Trappers op het schavot mocht niet baten. Toen kon GIJS niet tellen, tja je snapt wel straf, hoewel het heel vriendelijk delaying the game werd genoemd op de sheet. Over de helft van de periode en David Bartos zag het licht in zijn uppie, 2-1. Verder kende deze periode alleen maar ‘net niet’ en straffen voor GIJS.

Dan naar de derde en laatste periode, dus laatste kans om het goed te maken….. Haha en nu wel goed, straf voor de Trappers, PP 2-2 door Rodney Kuiper, assist Fenno Mulder. En opnieuw werd een straf voor Tilburg benut, David Bartos maakte er PP 2-3 van, geholpen door Tim Bartels. Tom was niet werkeloos. Er kwam onenigheid op het ijs, ernstig overleg. Weer gedoe, weer straffen beide kanten. Enfin het werd zelfs 3-3. Tom weer aan het werk, meer malen. Hoera, Romeo Stroosma scoorde 3-4, samen met Dylan Foks. Nog eens bijna, een tippelend doel, een redding van Tom. De Tilburgse goalie verliet zijn stek voor de laatste minuut en dat was een makkie voor David Bartos, 3-5. Nog effe snel hun goalie er weer in, niets hielp de Trappers meer.

En zo reisde GIJS opgewekt en monter huiswaarts. In de bus nog diep gaande gesprekken, waarbij met name de jeugd aan de orde kwam. Opvoedkundig stelde men dat de jeugd zoveel mogelijk moet spelen. Zo en daarmee kun je het doen!

Diep in de nacht bereikte men Kardinge en ik dankte de hemel dat ik een ijsdekje op mijn voorruit had gedaan, vooruitziende blik zeker, of had ik nou het weerbericht gehoord?

Tot vanavond thuis tegen de Nijmegen Devils. Lieve lezers, allemaal komen kijken hoor! De jongelieden lekker uitgeslapen hoop ik en lieve Gijsies, geef de tegenstander dan weer van katoen!!!