Wat een spanning, althans voor ondergetekende. Ik leef zo vreselijk mee en moet dan toch genoegen nemen met onzekerheid ten aanzien van de afloop. En dan ben ik uiteraard niet de enige. Natuurlijk denk ik positief en ga er vanuit dat GIJS alles altijd wint, maar het staat toch nog in de sterren voor de wedstrijd is gespeeld, laten we eerlijk zijn. Juist, de grote dag was gekomen, namelijk de eerste wedstrijd in de halve finale van de eerste divisie. GIJS staat beeldig op de eerste plaats, maar de strijd is nog niet gestreden voor de laatste seconde van dit seizoen is gepasseerd. Nummer één tegen nummer acht hebben we gehad zoals bekend en afgelopen zoals het hoorde dus winst voor GIJS. Nu tegen nummer vier te weten Dordrecht Lions. Op zaterdag 9 maart 2019 zou de eerste happening plaats vinden in Dordrecht. Hè, lekker met de bus mee en dit keer zeer bijzonder. Vele supporters zagen het ook wel zitten en zodoende kwam er een fraai vehikel de meute ophalen, een dubbeldekker. Dus dit keer dubbel gedekt, wie doet je wat. Aanvankelijk mochten de spelers het hoger opzoeken, doch tenslotte moesten zij met de benen op de grond, nou van de bus dan. De supporters moesten het hogerop zoeken. Nu was de laatste berichtgeving mij te laat ter ore gekomen, dus zat ik beneden. En ik dacht: eens gezeten blijft gezeten. Ik ben nu eenmaal een laag bij de grond tiepje! Voor de spelers lag het natuurlijk anders, zij moesten de krachten sparen om te kunnen winnen. Dus geen gedoe met extra trapjes lopen.

Er waren vele Groningse supporters, ook met eigen vervoer zelfs. En dat vergeleken met het aantal Dordse kijkers, mochten we best een beetje trots zijn.

Tom Korte was zoals te doen gebruikelijk ‘onze’ goalie.

De eerste periode ging gelijk de goede kant op, zo mag ik dat graag zien. Maar wie schetste onze verbazing dat na 30 seconden al een GIJS naar de strafbank werd verwezen. Oei en het ging maar net goed. Tom redde ook flink. Een schot op het goede doel werd gehouden. Kansen en compleet. Alweer een fluit. Bijna goede doel. Straf Lion en bijna goed, maar net niet helemaal. En Tom redde keurig. Helaas even later werd het 1-0. Weer een leuke kans, mis. Straf Lion, weer kans mis. En zo ging het van links naar rechts. Fluit, fluit, fluit…….. Kansen die net niet lukten en net voor het einde der periode nog een straf voor GIJS. Zo hollen naar de eerste pauze.

Nog een flinke rest straf voor GIJS in de tweede periode. Tom redde en nog eens en compleet. Mooi schot goede doel gehouden. En Tom weer redden en alweer. En zo verder onder begeleiding van veel gefluit en daar waar wij het nodig achten, vergat hij zijn fluit. Maar het werd toch 1-1, doelpunt van David Bartos, assist Dion Kunst. Tom weer wat redden en toen, en toen……. Ja 1-2, gescoord door David Bartos, assist Danny Kerstholt. Wij meenden stellig icing te constateren, doch scheidsmans niet. Tja het werd ook nog 2-2. Kansen, reddingen, schoten op het goede doel, het bleef bij 2-2.

Op naar de derde periode. Het kon niet missen, weer straf GIJS. Er werd links en rechts geconstateerd ‘thuisfluiter’! De straffen vlogen om de Groningse oren en het kon dan ook niet missen dat er PP3-2 voor Dordt kwam. En Tom maar redden wat er te redden viel. Hoera het werd toch 3-3 door een schot van David Bartos, assist Danny Kerstholt. De Lion goalie schoof eigen doel weg, hindert niks hoor, zetten we gewoon weer recht. Knokken, niemand straf. Tom redde maar weer eens. Wat overleg. Het bleef redden voor Tom. Een Gijsie plat. Op het laatste nippertje nog een straf voor een Lion, maar dat was dus te laat. En gered door de toeter.

En dat betekende overtime, drie tegen drie spelers. Wie scoort wint. Tom redde en redde en toen helaas werd het toch 4-3.

Tja wat moet ik er van zeggen. Zeker een onbevredigend einde. Hopelijk vanavond beter! Allemaal komen toejuichen hoor!

Overigens wat vooral opgevallen was, en daar waren de geleerden het unaniem over eens, zal ik het zacht uitdrukken? Nee, gewoon de thuisfluiter! Was het maar een flierefluiter!