Zaterdag 18 oktober 2014 is de grote dag dat ik weer naar Kardinge mag. Daar spelen GIJS Groningen en Tilburg Trappers Toekomstteam tegen elkaar. Dat kan spannend worden, dacht ik tevoren. Zo dadelijk vertel ik er meer van.
Nu was het geval dat ik een zeer drukke dag achter de kiezen had en dus hevig verhit van al het haasten de ijshal binnenvloog. Het liefst was ik op het ijs gaan liggen om af te koelen, maar dat geeft geen pas, want dat ijs is voor hogere doelen bestemd en dan het liefst aan één kant, de goede kant dus. Jullie snappen me wel.
Er werd veel publiek verwacht en die verwachting kwam uit. Ook ondergetekende had haar best gedaan en een bevriende dorpsgenoot meegesleurd. Nou meesleuren was eigenlijk niet helemaal aan de orde, want genoemde meneer is meegegaan omdat hij een favoriet bij het team heeft. Wie die favoriet was? Mijn stekkie natuurlijk.
Al dat publiek kon genieten van de nodige presentatie vooraf. De nieuwe shirts werden kleurrijk onder de aandacht gebracht. En wat ook aan de orde kwam, er werden een paar mensen in het zonnetje gezet. Hetgeen bloedlink was met al dat ijs. Ik zag het in gedachten al smelten. Dat viel mee, het enige wat smolt was ik, want wat overkwam mij………… Nu had ik daags tevoren mijn handtekening moeten zetten onder drie oorkonden vanwege mijn secretarisfunctie. Met liefde heb ik die natuurlijk gepleegd. Dus ik lachen in mijn vuistje want ik wist wie de drie feestvarkens waren. Wordt mij gevraagd mij aan de overkant te vervoegen. Gehoorzaam als ik (soms) ben, zette ik mijn heksenhoed af en snelde naar de overkant. Snapte niet wat ik daar doen moest, maar ging er vanuit dat de spreker mogelijk morele steun wilde of zo. Laat ik nou ook in dat zonnetje worden gezet en daar had ik niet eens voor getekend, haha, zodat het een hele echte verrassing was.
Maar laten we nu maar met de wedstrijd beginnen, die trouwens al 38 seconden begonnen was voor ik weer op mijn plekje zat. Tom Korte in het bekende doel, dat doel wat zo min mogelijk gebruikt moet worden. Jammer voor Tom als hij zich verveelt, maar een hoger doel, het vijandelijke doel gaat in dit geval toch echt voor.

De eerste periode dus vanaf 38 seconden. Het spel ging wat heen en weer, mijn hoofd eveneens want ik mis niet graag wat. Een eng moment, maar dat liep los. Vele kansen voor de Groningers en daarvan werd er een beloond na ruim vier minuten. Het werd 1-0, een doelpunt van David Bartos geassisteerd door Sebastiaan (verder dus Bas) Snijder en Tim Bartels. Bijna weer raak en een lat. Mijn buurman bleef er bijna in, hoe is het mogelijk tegen de lat………. Tom had het toch wel een beetje druk, daar kwam nog een straf voor GIJS bij. Toch twee SH kansen, maar net niet. Schadevrij compleet. Ook Tilburg straf, ook geen schade. Kansen afgewisseld met belegeringen door de Trappertjes, een hemelende puck en pauze.

Even naar buiten in zomerse temperaturen en weer naar binnen om af te koelen. Zo begon de tweede periode met een mooi schot van GIJS, helaas gevangen. Maar omgekeerd ving Tom ook kundig. Nog geen twee minuten gaande en David Bartos maakte er 2-0 van, weer met hulp van Bas Snijder en Tim Bartels, maar nu in omgekeerde volgorde. Ook Tom aan de slag, nou ja meer de slag voorkomen. Een kans om te zoenen. Tilburg straf en hoera dat leverde PP 3-0 op. Kevin Kuiper was dit keer de maker, samen met Danny Kerstholt en Klaver Jan Middelweerd. Bijna weer raak, bijna. Straf voor Groningen, foei! Maar ook straf even later voor Tilburg, hoera! GIJS net compleet en daar viel weer een PP-tje, 4-0, gescoord door Klaver Jan Middelweerd met assist van David Bartos en Fenno Mulder. Van schrik wilde Tilburg een time out. Dat hielp niet want Kevin Kuiper wilde 5-0 op het bord zien. Dat lukte hem samen met Danny Kerstholt en Kenneth Keijzer. De Trappertjes brachten de stand op 5-1.

Zo kwamen we in de derde periode terecht en Groningen begon met een mooie kans en nog een, maar ook Tom moest redden. Beide teams kregen een straf, nou ja vier tegen vier gaat ook immers. Wat kansen voor het goede doel, door het oog van de naald en toen kon het oog niet gevonden worden, het werd 5-2. Tilburg straf en vlak daarna nog een. Kijk dat biedt perspectieven vond Danny Kerstholt, dus PP 6-2 met assist van Kenneth Keijzer. Vier Trappers op het ijs bood nogmaals de gelegenheid tot een PP doelpunt, David Bartos maakte er gebruik van, 7-2, assist Rodney Kuiper en Klaver Jan Middelweerd. Tilburg compleet, even later GIJS straf. Een lichte schermutseling leverde geen straf op. Opnieuw straffen voor beide partijen zonder gevolgen en opnieuw kansen. Doch het bleef erbij.

Wij hadden op de tribune flink gespeculeerd op de afloop en vlogen van 5-1 naar 9-2. Maar iedereen was dik tevreden met 7-2. Goed zo Gijsies! Er werd nog een man of the match gekozen en dat was David Bartos, dus ook even een zonnetje voor hem.
Oh en sorry voor de lange inleiding, maar als ik eenmaal op mijn praatstoel zit….. eigenlijk moet ik maar eens op de strafbank!
Hoe dan ook de verliezer droop af met de stick in het vuistje en ik lachte erin……..