Om te voorkomen dat ik direct in een diep dal val, repte ik mij op zaterdag 7 maart 2015 in hoog tempo naar Kardinge om daar de halve finale wedstrijd van de GIJS Black Spirits tegen Red Eagles ’s-Hertogenbosch M@DS bij te wonen. Ik wist niet wat ik las betreffende die Eagles, wat een onuitspreekbare naam. Zou iemand het wel eens voluit zeggen?

Vanwege die haast om er te komen maakte ik nog een staartje mee van de wedstrijd der GIJS Racoons, voor een ieder natuurlijk bekend als ‘het damesteam’, tegen volgens mij een team met kerels. Even opzoeken…….., niet gevonden, waren vriendschappelijk aan de slag. Trouwens dat staartje was leuk, maar dat wil niet zeggen dat alle dames een staartje hadden, een enkeling maar hoor.

Om terug te komen op de Spirits zoals ik ze verder noem, zo beperk ik mij ook tot Eagles of iets dergelijks.

We gaan beginnen. Gerard Waalboer bevolkte het Spirituele doel.

In de eerste periode kregen de Spirits gelijk kansen. Omgekeerd gelukkig mis. Het duurde bijna vijf minuten voor het 1-0 werd voor de thuisploeg. Een doelpunt van Johan Meiring in zijn dooie eentje. Wat gedoe aan de verkeerde kant, gepor achter het doel om de puck te verkrijgen, waarbij het doel de klos was, het verschoof een beetje. Zaken weer op orde en ze konden verder met keurig samenspel waarmee de ene kans na de andere werd geschapen. Helaas nog geen punt erbij, nou ja geduld is een schone zaak. Een Bossche bol kwam wat hard op het ijs terecht, doch kon op eigen kracht overeind. Er was mogelijk een pleister nodig, want men riep om de EHBO doos. Nog wat kansen en het duurde maar drie minuten of Jeroen Dijkstra maakte er 2-0 van met assist van Kyle Kimmitt. Nog vele kansen, een straf voor een Eagle en even later nog een ernaast op de bank. Dat zette zoden aan de dijk, 3-0 John Meiring geassisteerd door Gerard Muus en Safan Pattiruhi. Jammer een Eagle maakte er 3-1 van, afgestraft vlak voor het einde der periode door Jeroen Dijkstra en dus 4-1. Er volgde een pauze van 3 minuten.

Tja, dat was niet genoeg voor een peukie, dus miste ik de 4-2 in de tweede periode. Gelukkig maar, want punten voor de tegenpartij kan ik slecht tegen. Alweer de verkeerde kant op, maar gered door de fluit. Goede kant, verkeerde kant en gered door de goalie. Een retourtje en een kans. Een Eagle geveld, even maar. Een penalty voor de Spirits, helaas, helaas……het mocht niet lukken. De puck was even zoek, maar keepmans lag er op. Wat straffen voor Eagles, een straf voor een Spirit. Geen enkel probleem voor Jeroen Dijkstra, SH wil immers ook wel, 5-2, assist Jan-Jaap Hessels. Een heleboel straffen voor de Eagles, die erg stout waren. Een van die heren mocht zelfs douchen, dat krijg je er van. Toen schopte een Eagle de stick van een gastheer weg, wat wil je dan nog meer dan straf! Wat vallen en opstaan, wat rollebollen. Ook nog wat straf voor een paar Spirits, maar schadevrij compleet en grote pauze.

De derde periode begon met een aanval op het verkeerde doel, schadevrij gebleven. Een kluwen spelers werd uiteen geplukt. De puck verdween wel tot mijn schrik in het Groningse doel, doch na de fluit, dus noppes. Vaag kreeg ik het idee dat onze helden vermoeid raakten. Een Eagle stortte ter aarde, ijs bedoel ik, dat hielp natuurlijk ook niet. Keeper Gerard had wat te redden en deed dat ook verdienstelijk. Wat kansen dat wel. Een Spirit kreeg een mep in zijn smoel en da’s heel foei, dus straf voor de Eagle. De getroffene voelde aan zijn mond zag ik, hij had vermoedelijk geen openbaar kunstgebit. De kansen vlogen verder om de oren, doch de puck was ongehoorzaam en wilde er niet in. Een Spirit verloor zijn helm, en dan ben je ook ondeugend, zijn equipment was niet in orde, dus straf. Hopelijk betrof het slechts zijn helm.

Men ging lustig verder met vallen en opstaan. Een straf voor Den Bosch en daar maakte John Meiring dankbaar gebruik van, 6-2, assist Jeroen Dijkstra en Marcel Altepost. Een Eagle mocht voortijdig douchen, het duurde even voor er een plaatsvervanger voor de bank was gevonden, maar het lukte. Een Spirit viel over de lijn, die lag zeker los, haha. En zo schaatsten de heren naar het einde der wedstrijd.

Leuk hoor, winst voor de Black Spirits en nu nog de finale natuurlijk, maar ik heb alle vertrouwen in de zwarte jongens. Oh, ik vergeet nog bijna iets te vertellen. Op de tribune hoor je nog wel eens wat. In de eerste periode meen ik, merkte een jonge dame op dat een der spelers op een opgeblazen hamster leek. Ik rap de heren bestudeerd, doch in uitrusting zijn ze allemaal min of meer opgeblazen.

Verder heb ik ook nog wat aan sport gedaan, in de pauzes. Met een veel jongere heer hebben wij een wedstrijdje gespeeld, ja driemaal zelfs, wie het eerst boven aan de trap zou zijn. Hihi, dat won ik. Thuis ben ik gelijk verder gegaan met oefenen, misschien kom ik dan ook in de finale. Net als mijn overwinning was ook de overwinning van de Black Spirits eerlijk verdiend!