Dat klinkt misschien niet zo aardig, maar het is wel aardig bedoeld. Namelijk in dit weekend heeft ondergetekende maar liefst drie wedstrijden te verslaan. Vrijdagavond en dat is inmiddels stralend gebeurd vanwege de winst, op zaterdag maar liefst twee en daarvan is dit de middelste, dus vandaar. Oh en het is vandaag zaterdag 15 maart 2014 en de wedstrijd betreft de North Seahawks tegen IJCU Dragons 4 uit Utrecht, om precies te zijn de halve finale. Nu weet men allang dat ik wat met de Hawks heb o.a. vanwege de familierelaties, dus dat speelt mede een rol voor mijn aanwezigheid en mijn schrijfje.

Uiteraard zit ik weer zemelappig op de tribune, want ook van de Hawks wens ik winst te zien, dat spreekt voor ‘se eige’. Ik zal trachten mij te beheersen en mij niet te vergrijpen aan uitdrukkingen als ‘truffel’ als iets niet naar mijn zin loopt, schaatst in dit geval. Misschien moet ik eens overgaan op ‘stomme eend’ of iets dergelijks. Nee toch maar niet, dat zal ik bewaren voor de avond. Een goed voornemen dus en nu uitsluitend grotemensmanieren.

De heren traden weer fraai geüniformeerd aan onder applaus van een aardig aantal op de tribune.

Arian Eier bevolkte het doel der Hawks, die met een immens team aantraden.

Gelijk in de eerste periode dacht ik al ‘oei’, want die Dragons gingen er flink tegenaan, zij waren niet voor de poes. Arian stond zijn mannetje in het doel. Na ruim zeven minuten vond het Tjalling Stellema het welletjes, tijd om te scoren, dus 1-0, de assisten waren van Ronald Koops en Igor Shumlyansky. Verder afwisselend kansen en bedreigingen. Straf voor een Hawk liep goed af, doch even later 1-1. Jord Kiel was het er niet mee eens, dus maakte hij er in zijn uppie 2-1 van. Ga zo door, ga zo verder. OK dacht Tjalling Stellema zeker, helemaal alleen 3-1. En zo bleef het in deze periode.

Dan maar naar de tweede periode. Ik was vanwege de peuk die niet in 3 minuten te roken was, iets te laat weer binnen en zag tot mijn schrik 3-2 op het bord staan. Een straf voor Utrecht en PP 4-2, gescoord door Igor met assist van Richard Krebs. Toen kregen de Hakws twee straffen vlak achter elkaar en met overmacht werd het 4-3. Weer 4 Hawks op het ijs, een mooie SH poging helaas mis. Compleet en een mooie kans, mis, de rebound gestopt. Tot onze verbazing speelden de Hawks op een gegeven moment met slechts 4 spelers terwijl er geen straf was. Wij wel een beetje lachen natuurlijk, want tellen is ook moeilijk. Dat leverde geen schade op. Even later wel een schot van de Dragons, 4-4. Een lelijke overtreding werd niet gezien. Nog wat spanning en Jord Kiel maakte er 5-4 van, assist Sabri Edskes.

Lange pauze.

Mooi op tijd voor de derde periode. De dweil was nog dweilend. Oh je, teveel water op het ijs, daar kwam de ‘water’trekker aan te pas, dus scheids druk doende. Het spel werd wat rommelig, goede kansen, enge momenten, goed schot tegen de lat. Een straf voor een Hawk werd weer misbruikt door de Dragons, 5-5. Een straf voor de Dragons zette geen zoden aan de dijk. Enige kleurenblindheid sloeg toe, waarmee ik natuurlijk bedoel dat men naar de vijand passte. Weer straf die leidde tot een PP doelpunt voor de tegenpartij, 5-6. Wel compleet natuurlijk. Hoewel even later weer straf. Nog een paar leuke mogelijkheden, nog wat straffen en het was over.

Het was een spannende wedstrijd die twee kanten op kon, helaas de verkeerde. Dus geen finale voor de North Seahawks.

Ik repte mij snel naar huis teneinde mijn harig monster te kunnen ontlasten en zelf een piepklein hapje tot mij te nemen daar er een zware avond op mij wachtte. Enfin hoe dat is afgelopen, kunnen jullie lezen op de site der Gijs Bears en Supportersvereniging.