Een weekend zonder een wedstrijd van GIJS 1 is te gek voor woorden, maar wat doe je er aan! Wel het elders zoeken dacht ik opgewekt. En wat is het dichtst bij? Goedzo, Heerenveen. Dus ik trachtte lieden over te halen daarheen te gaan, mooi niet gelukt. Alleen zag ik ook niet zitten, dan zit je daar maar te zitten in je uppie, kan niemand knijpen als het spannend wordt enz.

UNIS Flyers Heerenveen speelde dus thuis en wel tegen Herentals en was live te volgen, hetgeen een uitkomst was. Nu was er bij nader inzien nog een wedstrijd die ik wel wilde zien, en dat was van de NHL op tv. Tja, maar ik had wel een oplossing. Gewoon lekker op je eigen bank met je één oog op het  apparaat op je schoot en het andere oog op de grote TV voor je neus. Al met al een intensief ijshockey avondje op die manier, ik speelde één oogje, twee oogje.

Ik was uiteraard hevig voor de Flyers, want ook hier geldt, het hemd is nader dan de rok en Heerenveen is dichterbij dan Herentals. Helaas weigerde mijn apparaat de hele wedstrijd te tonen en moest ik de uitslag nog van de site halen nota bene. Jammer dat Heerenveen net naast het net viste, tenslotte waren zij dit keer immers het hemd en nou ja je weet wel…………

Maar deze zondag bood Kardinge toch wel uitkomst, want twee recreatie teams mochten de krachten meten, respectievelijk GIJS 5 tegen Blue Mountain Cougars Hoorn  en GIJS 4 tegen Amsterdam Snipers.

Gezien het forse aantal doelpunten en de vaak niet door mij verstane namen der spelers  vermeld ik geen namen bij die doelpunten. Bovendien de namen op de shirts van GIJS 5 waren zeer bedrieglijk, zo speelde Hup mee, Kerstholt, Stroosma en nog veel meer en dat boezemde vast veel schrik in!  We beginnen dus met GIJS 5, in het doel stond Raymon Kaiser.

De eerste periode begon uitstekend met na 1.44 minuten reeds 1-0 voor GIJS, niet te geloven maar waar, 1.56 en 2-0. Hoorn scoorde vanaf de face off SH 2-1, het werd zelfs 2-2, oei…… Na heel wat pogingen van GIJS, 3-2 en toen gingen ze los. Een fractie later en 4-2, 5-2 kon er ook nog wel bij. GIJS oogstte wel wat straffen, maar Hoorn kon er niets mee.

In de tweede periode kwam ik effe te laat en dat heeft altijd effect, òf er is net een doelpunt gemaakt, òf het wordt bij mijn binnenkomst gescoord. Ja hoor, 6-2. Wat kansen mis poes, maar toen 7-2 en ook een straf voor GIJS. Schadevrij compleet en even later 8-2. Ook GIJS deed niets met een straf voor Hoorn, wel een valpartij trouwens en tenslotte 9-2.

Voor de derde periode even wachten op de hoofdrolspelers oftewel de scheidsrechters, maar toen kon het feest verder. Mooie kansen, wat reddingen, een knuffelpartij, wat straffen. Een scheids die aan kunstschaatsen deed. Kortom er was leven in de brouwerij, doch er kwamen geen doelpunten meer bij.

En dat achter de kiezen hebbend op naar wedstrijd 2, te weten GIJS 4 tegen Amsterdam Snipers. Theo Mertens in het Groningse doel heb ik mij laten vertellen.

In de eerste periode van hetzelfde laken een pak, nauwelijks begonnen en na 1.42 minuutjes 1-0. Wel schoten op het doel van GIJS, maar geen schade. Het werd 2-0, als ik het wel heb PP, als ik het niet goed heb dus gewoon (kan het nog niet op de site nakijken snap je). Wat straffen, wat reddingen, wat rollebollen. Een penaltyshot voor Amsterdam, net niet raak, haha. Straf Amsterdam leverde echter PP 3-0 op. De periode eindigde met 4-0.

Veel heen en weer in de tweede periode en Amsterdam maakte gebruik van een straf voor GIJS, 4-1. Niet voor lang, want een puck gleed rustig in het goede doel, dus 5-1. Flinke straf voor de tegenpartij en PP 6-1. GIJS wat straffen,  doch Theo voorkwam narigheid.

Tenslotte periode nummer drie bracht mooie kansen. Amsterdam werd ook een beetje wakker leek het wel. Maar even later goede kant op, off site (snik, snik), maar al snel hoera 7-1. De wraak was 7-2, jammer. Een scheids viel, nou ja beter dan een gevallen vrouw. Mooie redding en retour 8-2 en 9-2. En de kansen gingen door tot 10-2 en 11-2. Amsterdam probeerde nog wel wat, maar Theo stond in de weg. De eindstand was dus 11-2.

Zo had ik toch mijn portie ijshockey dit weekend en je kunt zeker ook nu spreken van één oogje, twee oogje!