Langzaam maar verschrikkelijk zeker leeft een mens naar een happening toe. Zo overkwam mij dat en ik was vast niet de enige. De happening vond plaats op zaterdag 28 februari 2015 in het vertrouwde Kardinge waar om 20.30 uur de wedstrijd startte in het kader der kwartfinales tussen GIJS Groningen en AHOUD Devils Nijmegen, verder kortweg Devils te noemen. Ik hou van kort maar krachtig! En je zal weten dat de Gijsies in de kwartfinales spelen! Vanaf donderdag kon je de kassa bestormen teneinde in het rijke bezit van een bandje te komen. Tegenwoordig geen kaartje maar een bandje, we mogen als het ware geringd naar binnen. Horden lieve mensen, horden………… en dan zaterdag natuurlijk nog. Op is op, het lijkt wel uitverkoop, nou ja dat is het eigenlijk wel een beetje.

Nu is het GIJS team nogal uitgedund, maar anderzijds sprak ik tevoren optimistisch, ‘LUISTERT naar mij Devils: Gijsies tellen voor TWEE!!’ Eigenlijk boventallig op die manier, maar dat ziet de scheids toch niet. Dus geef de Devils van katoen, bak ze een poets, laat ze een poepie ruiken, laat ze met de staart tussen de benen afdruipen. Eigenlijk had ik nog meer goede raad, maar er zijn grenzen. De rest van mijn waardevolle toevoegen heb ik naar het ijs gestuurd als ‘pak em, truffel, schaatsen (kan moeilijk op je blote voeten) en nog veel meer.

In het Groningse doel stond ons aller Jeff Honebeeke weer. Ook voor hem een goede raad, ik kan er niet genoeg van krijgen, ‘pak em!’, hiermee bedoel ik de puck. Oh, en ik heb drie pilletjes genomen, want je weet wel mijn zenuwen, je bent zo machteloos op de tribune…….. nou ja je leest het verder wel snik, snik.

Alvorens te beginnen met genoemde happening, vond er nog een andere happening plaats. Onze Geert was 65 jaar geworden en dat moet je vieren. Vandaar dat hij in een fraai vehikel over het ijs werd gereden en bejubeld door een uitpuilende tribune.

Toen begon de happening met de eerste periode, daar was nog niets bijzonders mee. Het gebruikelijke heen en weer, een kansje dat wel. Maar toen na nog geen twee minuten scoorden de Devils 0-1. Tjongejonge, Nijmegen gaf gelijk flink gas. Er volgden meer enge momenten, maar Jeff voorkwam erger. De goede kant op, een kansje, nog een en alweer, tja en toen 1-1, de maker was Zahir Hup met assist van David Bartos. Hoop doet leven. Jeff sloeg weer aan het redden. Een kleine onenigheid op het ijs leverde geen straf op. Oh nee hè, ja hoor, 1-2. Opgemerkt werd op de tribune, ‘Jeff mag er 10 doorlaten, als de duivelse goalie er maar 11 doorlaat. Wijze woorden. Nog eens straf voor GIJS en pauze.

De tweede periode dan maar. In de kortste keren bracht David Bartos de stand gelijk, 2-2 en geassisteerd door Sebastiaan Snijder. Een Gijsie kwam ongenadig op het ijs terecht, doch stond op gelukkig. En die Jeff maar redden, een straf voor GIJS, schadevrij compleet. Ook de Devils ontvingen wel eens een straf. Het bekende PP wat doen ze er mee? Nou niets dus. Jeff kwam uit zijn doel, doet de boef wel meer, en wij de zenuwen. Iemand merkte op dat ik hem ‘ezel’ mag noemen als het een derde keer zou gebeuren. Scheids was even zijn fluit kwijt toen een Gijsie een klap met een stick in zijn smoel kreeg. Nou ja het werd vanzelf pauze.

Het kon dus alle kanten op in de derde periode en dat deed het dan ook. Nog even PP, niets daarmee. Er werd door een flauwe toeschouwer met laser geschenen naar de spelers. Foei dat mag niet, merkte de speaker op. Er moest even getimmerd worden aan het losse doel der vijand. Enfin, afwisselend straffen, enige momenten, knokkerij met gevolgen. Helaas 2-3. Het gewone verhaal, kansen, reddingen, bijna maar tegen de paal. Gerotzooi op het ijs, beide heren straf, beide partijen compleet. Time out GIJS hielp geen malle moer. Een halve minuut voor het einde nog even PP, leuk geprobeerd, maar louw loene.

Toegegeven het was een wat slap spel van GIJS, de spanning zeker? En waar bleven ze nou met mijn goede raad van ‘katoen, poets, poepie en staart’? Velen hadden op wat anders gehoopt van deze happening. Maar spannend was het wel.

Vandaag, zondag 1 maart 2015 de herkansing! Maak er een happening van!