Met prima herinneringen aan 27 november van het vorige jaar toen GIJS Groningen hartelijk ontvangen werd door ECW-Sande in Duitsland, mochten de Groningers nu gastvrij zijn. ECW-Sande kwam op vrijdag 15 januari 2016 op bezoek in Kardinge voor een vriendschappelijke wedstrijd.

Dus met hoge verwachtingen reed ik in mijn blik daarheen, met de blik op de zeer nabije toekomst. Vriendschappelijk is toch heel wat anders dan competitie, het gaat nergens om behalve om vriendschap. En wat is er belangrijker in het leven dan vriendschap. Liefde zal een enkeling zeggen………… maar vriendschap is toch ook een soort liefde? Sorry, ik werd even filosofisch, dat heb ik soms maar het is niet gevaarlijk. Komt natuurlijk van het nieuwe jaar enzo.

Een volle bak hadden wij op gehoopt en die wens ging aardig in vervulling, behalve de gebruikelijke fans was er ook een flinke Duitse invasie.

Nu geviel het dat wij eerst een inleiding mochten gade slaan, shortrackende dames. Toen zij naar huis mochten eerst nog wat acrobatische toeren teneinde al die enorme kussens op te ruimen. Wij lachen natuurlijk.

Enfin het werd negen uur alvorens het spel kon beginnen. Arjan Peters deed mee, Stefan Vespa mocht weer het doel in en de opperfluitist met zijn knechtjes waren ook paraat.

De eerste periode begon en alles trok van leer. Zodanig dat ik mijn oude hart vast hield en fluisterde tegen mijn buuv dat het wel eens een zware dobber kon worden zo te zien. Dat werd na dik twee minuten al gelogenstraft. Zahir Hup maakte de 1-0.

Toen mocht Stefan even redden. En zo ging het verder, tot Sande er 1-1 van maakte. Zie nou wel, dacht ik enigszins bezorgd. Nog eens meer geluk dan wijsheid. Toen kwam het verlossende schot van Bas Snijder, 2-1. En waar bleef die 2 nou op dat bord. Wij gebaren naar de overkant, maar daar bleef het stil…… Ach vond Dion Kunst, maak ik er 3-1 van dan komt het vast wel goed en jawel, 3-1 stond te prijken. De assist hierbij was een kunststukje van Dante, de rest van de assists hieronder.

Enfin de handel ging van links naar rechts en omgekeerd. Toen maakte Sande er 3-2 van. Tjongejongejonge oei. Flauwe hoop op een doelpunt voor GIJS, maar die zat niet echt. Doch Bas Snijder zag 4-2 wel zitten, wij ook. Zahir Hup besloot tot 5-2. Het ging nog bijna verkeerd, maar gered en het was pauze.

Stefan startte de tweede periode met een redding. Een Gijsie werd gevloerd, dat liep gelukkig goed af. De eerste fluit werd gefloten, voor een straf dan en voor Sande. Dat leverde een enorm fluitconcert op maar dan van de tribune. Renze maakte gebruik van een luxe PP 6-2. Even werd ik afgeleid door een meneer die mij interessante mededelingen deed, maar de 7-2 kreeg ik toch wel mee, Zahir Hup was de maker. Stefan kreeg wat te doen want Sande probeerde wel wat terug te doen, maar dat liep goed af. Bovendien bleken onze Gijsies wat ‘puckvaster’ en dat kwam weer eens zichtbaar bij de 8-2 van Romeo Stroosma.

Het spelde golfde wat heen en weer. Danny Kerstholt maakte er 9-2 van. Leuk doe ik nog een keer vond hij kennelijk en daar stond toen 10-2. Nog even enige dreiging, dat liep goed af en een schot gehouden. We mochten weer bijkomen in de pauze.

De derde en laatste periode stond op het bord en de Gijsies gingen de goede kant op. Dat lukte niet direct. Sande deed ook pogingen doch zij visten steeds achter het net. Bas wist er 11-2 van te maken. Renze ten Hoeve deed ook een duit in het zakje, 11-2. Sande kreeg straf, maar met die PP daar deed GIJS niets mee. Sande raakte compleet en Stefan werd hevig belaagd. Geen probleem hij stond er immers pal. GIJS kreeg ook straf, Stefan redde weer. Maar SH kun je ook scoren vond Tim Bartels, dus 13-2. Nu lachte Sande in zijn vuistje, want PP is mooi mee, 13-3. Geen minuut later 14-3 door een schot van Dion Kunst. In een tijd van ja en nee, 15-3 door Zahir Hup. Fenno Mulder vond 16-3 leuker. Maar toen was Sande aan de beurt voor 16-4. Overigens kregen ze ook weer straf even later en raakten schadevrij compleet. Nog een redding, nog een laatste stuiptrekking en de wedstrijd zat er op

Deze riante winst vond ik toch wat sneu voor de gasten, maar eerlijk is eerlijk, wie het meest scoort heeft gewonnen. Een opstapje voor de heren naar morgen in Eindhoven tegen de Dames.

De fluitist heeft zijn fluit nauwelijks gebruikt en de wedstrijd was best leuk, maar inderdaad een fluitje van een cent.

Assists: Danny Kerstholt (6x); Fenno Mulder (3x); Dante Latumakulita (1x); Tim Bartels (3x); Romeo Stroosma (2x); Bas Snijder (1x); Zahir Hup (2x); David Bartos (1x); Wesley Timmermans (2x);