Hollen naar de feestdagen, maar eerst nog een afkoelertje op het ijs van Kardinge. Afkoelertje, ijs is niet warm immers. Onze sympathie voor de jongelieden van GIJS Groningen 1 is uiteraard zeer warm. Oei als het ijs daar maar niet van gaat smelten……….. Ja, dus de laatste wedstrijd van dit indrukwekkende jaar met GIJS nog steeds comfortabel nummer 1. Uiteraard dat mocht ik niets missen op zaterdag 23 december 2017. De gasten waren hoofdstedelingen, de Amstel Tijgers Amsterdam Toekomstteam. Het mag duidelijk zijn dat een eenvoudig huisvrouwtje daar haar tong op breekt, nu in dit geval zelfs haar vingers en het verder over Tijgers zal hebben.

De toegang was dit keer GRATIS, ja met hoofdletters! Dus kon een volle bak worden verwacht en die was er dan ook. Hier spreek ik natuurlijk figuurlijk, want stop maar eens zoveel toeschouwers in een bak, dat zou een bak zijn.

De wedstrijd werd weer ingeluid door de mascotte en wat ukkies met vlaggen. Aandoenlijk hoor, zelf die grote mascotte.

De boel kon los en Tom kroop, ook figuurlijk, in het doel.

De eerste periode en de goede kant lukte niet. De verkeerde trouwens ook niet. En oei toen ging het net goed. Duidelijk mag zijn dat het een heen en weertje was. Een schot op het goede doel mis, nog eens lat en nog meer kansen. Maar de Tijgers roerden zich ook en Tom mocht best wel eens redden. Een Tijgerinnetje met flinke paardenstaart was bliksemsnel, maar het diende geen doel. En wij maar wachten op een doelpunt voor GIJS. Tenslotte bleken wij verwend, dat er in maar liefst negen minuten nog geen doelpunt was gevallen, foei. Maar 9.05 minuten was het wel raak. Een Tijger zat op de strafbank en Bas Snijder maakte er gebruik van met assist van Danny Kerstholt werd het PP 1-0. Hè hè, zuchtten wij opgelucht. Tom nog wat aan de slag en weer maakte GIJS gebruik van een straf voor een Tijger, PP 2-0 door Daan van Fessem, geholpen door Bas Snijder. Ga zo door raadden wij de spelers aan en daar luisterden ze naar, 3-0 een schot van Bas Snijder, geassisteerd door Jasper Huizenga en Daan van Fessem. Nog een klusje voor Tom, maar de Tijgers kregen geen voet aan de grond. Logisch ze waren op het ijs! Enfin, dat was lekker pauzeren in de ‘water’kou, want binnen was het warmer.

Een mooie kans als begin van de tweede periode, bijna goed maar nog niet helemaal. Tom kon ook wat aan de slag en redde. Potverdriedubbeltjes straf voor GIJS. Geen probleem, maak je toch niet zo druk, gewoon keurig SH 4-0 scoren vond Joop Uchtman, met assist van Kevin Kuiper en Fenno Mulder. Schadevrij compleet en wat kansen en wat reddingen van Tom. Al snel werd het 5-0 door een schot van Tim Bartels, met als hulpje Daan van Fessem. Wij juichten dat het een aard had. Een prachtig schot werd gehouden, nog een poging lukte ook niet. De Tijgers oogstten een straf, maar PP wat doe je ermee, niets dit keer. En toen, en toen…… hoera! Patrick Kiezebrink scoorde 6-0 met assist van David Bartos. En de pauze loerde om de hoek.

Tjongejonge gelijk een straf voor GIJS bij aanvang van de derde periode, Delaying the Game, ja met hoofdletters! Kwamen ze goed door. Even later weer straf, van het zelfde laken een pak. Toen de Tijgers straf kregen wist Tim Bartels er wel raad mee, PP 7-0, geassisteerd door Daan van Fessem en David Bartos. Nog niet bijgekomen van de pret of het werd (26 seconden later) 8-0, in het doel geschoten door Max Groeninga, met hulp van Tim Bartels. Bijna weer goed, bijna. Ook Tom had werk aan de winkel en de Tijgers maakten er 8-1 van. Nou ja gun ze ook wat vonden wij met de kerstgedachte in gedachte. Tom kreeg het wat druk, de Tijgers waren goed wakker. Straf Tijger. De Tijgers aapten GIJS na door SH te scoren, 8-2. Er volgden wat straffen over en weer en vooral voor GIJS zodat de Tijgers +2 konden scoren, PP 8-3. Danny Kerstholt wist in de laatste minuut de stand op 9-3 te brengen, samen met Daan van Fessem en David Bartos.

Wouw, dat zit er weer op voor dit jaar, dus op naar volgend jaar. Maar eerst, namens een nijver huisvrouwtje uit het hoge noorden, prettige kerstdagen en een voorspoedig, vooral sportief 2018! Oh en voor ik het vergeet, als er wat te vieren valt moet je dat met beide handen aangrijpen. Zo was er na afloop in Kardinge nog een feestje.