Zaterdag 24 februari 2024 en heel Kardinge zat en stond weer vol met supporters en wel voor de wedstrijd van GIJS HEPRO Groningen tegen der Zoetermeer Panters. De laatste wedstrijd van de reguliere competitie en daarna volgen natuurlijk de play offs. En al die mee levende lieden hoopten natuurlijk dat GIJS dat mooie doel zo bereiken. Hoewel laten we eerlijk zijn, in deze laatste wedstrijd wisten zij het goede doel best aardig te bereiken. Tja, maar of dat voldoende zou zijn voor die play offs, geen idee. Velen zullen er niet aan moeten denken dat het nu ‘ijshockey stil’ gaat worden en daarom hoopte men uiteraard in ieder geval op een mooie uitslag voor GIJS. De trommelaars deden weer hun uiterste best om de sfeer te verhogen en de moed er in te houden. Overigens zou het best een zware klus voor GIJS worden, want de Panters stonden wel wat hoger in de stand, maar ja houden ze die in stand dat was de hamvraag immers.

Zoals te doen gebruikelijk eerst een flinke dweil, de goals weer op de juiste plaats en goed vast natuurlijk. De feestverlichting en de vlaggende jongetjes, het hoort er allemaal bij en was er dus ook.

Alvorens te starten was er nog even een droeve mededeling, namelijk twee zeer gewaardeerde spelers van GIJS zijn er volgend seizoen niet meer bij, hun studie is beëindigd en de heren vertrekken uit Groningen, dus ook uit het ijshockey team. Nou ja de moed niet opgeven wie weet wat er voor nieuwe studenten bij komen tenslotte. Laten we maar met de eerste periode beginnen. Danylo Diouma verdedigde het Groningse doel.

Periode nummer één dus en oeps de Panters gingen er met de puck vandoor, maar even later had GIJS de puck te pakken. Het publiek moedigde al aan met ‘lets go , lets go’. Hevige schrik, na 49 seconden scoorden de Panters 0-1. Ven later was er een redding van e GIJS goalie en ging het de goede kant op. Mooie kans en schot op goeder doel, gehouden. Maar……….. 3.21 minuten gespeeld en 0-2. Grote schrik voor het publiek niet alleen natuurlijk. De goalie van GIJS wist inmiddels al tweemaal te redden. Mooi kans, niet gelukt. Tjonge een straf voor GIJS, maar gelukkig schadevrij weer compleet . Gijsies, Gijsies jubelden de toeschouwers. Dat hielp kennelijk want Zahir Hup scoorde 1-2 met assist van Danny Kerstholt en Tim Bont. Het spel ging heen en weer. Goalie van GIJS redde. Een straf voor een Panter, maar de goalie der Panters redde, maar moest toch het onderspit delven. Het werd PP 2-2 Guy Kunst, assist Wesley Zoutman en Vainius Jankauskas. Nog een schot op het goede doel leverde niets op, maar even later 3-2 door een schot van Vainius Jankauskas met assist van Tim Bartels. Nog een paar reddingen van de goalie van GIJS en het was pauze. En zo werd het de tweede periode en joepie na 35 seconden scoorde Vainius Jankauskas 4-2, met assist van Tim Bartels. Nota bene bijna. Omgekeerd en nog eens bijna. Omgekeerd mocht onze goaie ook redden. Straf voor een Panter, tweemaal schot op goede doel, doch gehouden. Retour en een redding van de GIJHS goalie. Helaas even later straf voor GIJS en PP 4-3 voor de Panters. Het ging weer van de ene kant naar de andere. De GIJS goalie mocht flink redden, maar omgekeerd wist de Panter goalie ook van redden. Toch werd het hoera 5-3 door Toms Breikss, assist Tim Bartels en Wesley Zoutman. Nog eens een schot op het goede doel, geen resultaat behalve dat het doel om ging, maar dat was snel verholpen. Een knokkerijtje leverde geen straf op. Redding GIJS goalie, goede kant

doch de goalie der Panters wist ook het schot te houden en het werd de tweede pauze.

Laten we de derde periode maar kort houden. De spanning liep flink op, want houden onze Gijsies de voorsprong?? Sterker nog de Panters schoorden 4-3, doch het duurde niet lang of Toms Breikss maakt er 5-3 van met assist van Tim Bartels. De Panters scoorden 5-4, echter enkele seconden later en het zesde doelpunt voor GIJS dus 6-4 een punt van Vainius Jankauskas, assist Tim Bartels en toen gescoord bij een een straf voor de Panters dus PP7-4 kwam op naam van Flynn Hayward Jones, assist Zahir Hup en Björn de Haan. De koek was nog niet op, Björn de Haan bracht de eindstand op 8-4 met assist van Zahir Hup. En zo konden alle spelers en supporters in Groningen blij naar huis gaan