Zo en dan nu weer een ‘buitenlandse’ reis, helemaal naar Friesland. Dan snappen jullie het natuurlijk al, GIJS Groningen 1 moest het opnemen tegen UNIS Flyers Heerenveen Toekomstteam. En dat op zaterdag 4 november 2017 om een mooie tijd namelijk 16.30 uur, dus iedereen kon op tijd naar bed die avond! Uiteraard dit keer met eigen vervoer, want het is tenslotte bijna naast de deur van Kardinge. Je kunt wel lopen bij wijze van spreken, nou ja……….. moet je wel heel erg sportief zijn.

Nu zag ik tot mijn grote schrik dat het BeNe team van Heerenveen die dag geen wedstrijd had, de dag ervoor wel trouwens en dan hou ik toch mijn hart vast………… je snapt wel, straks lenen die Friezen een flinke versterking…………. Het viel mee, ik zag vanochtend maar een dubbele naam op de sheet, chique hè!

De weg naar de Heerenveense ijsbaan kan ik dromen, dus dat leverde geen problemen op, ik hoefde niet eens mijn Tom in de arm te nemen. Het Groningse team moest dat wel en zo stond Tom Korte dus in het doel voor hen.

Er waren heel wat Groningse supporters. Zet ‘m op witte muizen pleegt men dan te zeggen, ik zei met klem ‘zet ‘m op Gijsies’.

Nota bene de eerste periode en gelijk stuiven die Friezen de Groningse kant op om Tom te belagen, eerst mis en toen raak, doch dat doelpunt werd afgekeurd vanwege het tippelende doel. En dat alles in de eerste minuut. Dylan Foks vond dat het andersom beter kon, geassisteerd door Joop Uchtman en David Bartos was het raak, 0-1. Nauwelijks bijgekomen van vreugde aanschouwde ik 0-2, gescoord door Bas Snijder samen met Tim Bartels. De Flyers konden niet tellen, dus straf, even later weer een boefje erbij op de strafbank, maar Groningen deed er niets mee, wel kansen overigens. Enfin, de Flyers raakten dus schadevrij compleet. Eveneens een paar straffen voor GIJS en Tom mocht redden. Ook GIJS compleet. Een Flyer ging plat, doch kwam wel overeind. Schot op goede doel gevangen door de dame in het goede doel, zij mepte nog even na, foei vonden wij. Nog wat van links naar rechts en vise versa. Kenneth Keijzer sloot de periode af met 0-3, assist Kevin Kuiper en Danny Kerstholt.

In de tweede periode kon Tom gelijk aan het redden slaan, wel twee keer. Effe goede kant en straf GIJS en niet zo zuinig ook, 2 + 10. Wij hadden het niet gezien/gehoord, maar wie zijn wij??? Tom weer aan de slag en nog eens en weer en lat, brrrr. Maar compleet. Schoten op het goede doel en ook o.a. op de lat. Een linesman gecheckt, tja risico van het vak! Wat straf Flyers, wat straf GIJS en dat laatste bood de Friezen de kans PP1-3 te scoren. Wij tribunespelers vonden het een wat rommelige pot, maar hadden absoluut geen moeite met de 1-4 die Bas Snijder op het bord liet zetten, geholpen door Tim Bartels. En zo werd het weer pauze.

Gelijk de goede kant op in de derde periode, braaf zo heren. Schot helaas gehouden, die keepster is te goed vonden wij partijdig. Tom kon ook wat redden. Maar hoera, het werd vrij snel 1-5, al weer gecomponeerd door Bas Snijder samen met Tim Bartels. Nog meer aanvallen op het Flyers doel noppes, ook een straf bracht geen punt. Nee, heel sportief wachtte Tim Bartels tot ook de tegenpartij compleet was teneinde 1-6 te scoren, assist Bas Snijder en Kenneth Keijzer. Weer kansen, wat circuswerk en Daan van Fessem kreeg straf, maar haalde zijn gram even later toen hij weer het ijs op was, 1-7, geassisteerd door Tim Bartels en Bas Snijder. Tom redde wat. Een linesman wilde wat water, mij werd uitgelegd dat het voor zijn veter zou kunnen zijn teneinde uitdroging en breuk te voorkomen, oke moet kunnen. En toen lachen joh, straf Flyer, een schot gevangen, nog een poging GIJS, leek leuk gehouden, doch keepelien tikte de puck er zelf in hihi, 1-8 en Jasper Huizenga was de ‘maker’, samen met Chris van der Vossen. Een redding van Tom, een vechtpartij beide partijen straf, nog wat agressie en beiden nog een gestrafte erbij. Met vijf tegen vijf wist een Flyer de stand op 2-8 te brengen. Nog een poging van GIJS leverde niets op.

Het was een wat rommelige pot vonden wij supporters in het algemeen. Maar de buit was weer binnen en we konden vrolijk naar huis met dikke mik, nou ja bij wijze van spreken want mik kun je eten heb ik begrepen. Hoewel die overwinning van GIJS lust ik graag.