De jongste garde van Gijs Groningen en Leeuwarden Capitals (mixed team) gingen er vandaag weer op uit en wel dit maal te gast in Heerenveen die ook Amsterdam Tigers hadden uitgenodigd voor leuke leerzame duellen.

Groningen/Leeuwarden nam als eerste aan tegen de thuisploeg, met gast Goalie Thijs uit Amsterdam. Het spel ging goed gelijk op, karakter en lef werd er getoond door beide teams, Flyers kregen meerdere kans om uit te breken waardoor wij na 10min achter stonden met 2-0 niet vergeten dat ons eigen talent Nick Stol vanachter naar voren ging spelen en de puck in het net kreeg, het 1ste G/L goal van het seizoen, hierbij Nick gelijk vernoemt tot topscoorder in deze spannende legeau 2-1.
De Amsterdam Tigers betraden het ijs en nam onze goalie terug aan hun zijde, ditmaal een goalie van de Flyers die aan onze zijde het net zou bewaken met hart en ziel. Dit zo gezegd werd dat ook uitgevoerd, wederom Nick Stol met een waanzinnige actie en scoorde op het moment van de wissel zoemer helaas afgekeurd, bij de Tigers zal wel 1 opmerkelijke speler, De Jager zoals zijn naam op zijn rug stond geschreven, deze jonge man leek net alsof hij geboren was met schaatsen aan, mijn collega aan de andere zijde van bank wist mij te vertellen dat dit talent al 5 jaar was, sportmanagers hou deze jongeman in de gaten De Jager, de jager, gestreden als G/L’s hebben we de hekken op 0-0 kun sluiten. Wel verdiende rust, koek, appel, banaan, mandarijn en ranja gingen de ronde in de kleedkamer.
Na een goede wel onderbouwde peptalk en 15min rust namen we weer houding onder (aan) de boarding van het ijs, het doel was gelijk spel tegen Flyers en 1 puntje meer op Amsterdam. Zo gezegd, niet voor elkaar gekregen, kwam al snel de achter stand om de 3 minuten wisten de Flyers te scoren gedurende 15minuten, uitslag ik ben de tel kwijt geraakt, als strijders verloren!!!

Handjes geschud en bedankt voor de gast vrijheid, en gelijk klaar maken tegen de Tigers, dit maal met Goalie flyer Armin een niet te minne jonge dame op goal, ook hier werd weer gevochten tand om tand, puck om het net, met m’n collega teambegeleider overlegt om een sterk lijntje erop te zetten gezien we een goalie hadden die niet van plan was ook maar iets door te laten zagen we een kleine kans schoon op toch een goaltje te scoren. Helaas het bleef bij 0-0, de handschoen vlogen door de lucht handjes gegeven en een team foto gemaakt. Een heerlijke zondagmiddag ijshockey was het.