Was ik toch benieuwd of het team van GIJS Groningen 1 wel compleet zou zijn op zondag 6 december 2015. Je weet maar nooit wie de zak heeft gekregen, tenslotte hebben we net Sinterklaas achter de holle kiezen. Nu zijn het natuurlijk allemaal lieve jongens, maar wie ben ik………… Zo gaat het ook wel eens met scheidsrechters, ze hebben altijd gelijk, maar ik snap ze niet altijd.

Genoemde zondag werd in Kardinge de wedstrijd door eveneens genoemd team gespeeld tegen AHOUD Devils Nijmegen. Om 18.15 uur, zo’n tijd dat iedereen eigenlijk honger heeft. Ok, als ze dan maar honger naar punten hebben zoals ik. Ik ben juffertje nooit genoeg, wat punten voor GIJS betreft, en denk geen lelijke dingen van mij hè!

Ruim op tijd dus gemotoriseerd naar Kardinge, zo maar een parkeerplekje gevonden en vooruit met de geit. Het team bleek niet gehavend door Sintacitiviteiten, ik wist wel dat het brave jongens waren! In het Groningse doel uiteraard onze Stefan Vespa weer met het mooie doel de puck buiten de deur te houden en vervolgens dus de show te stelen. De tegenpartij bleek heel wat gemaskerde jongelieden op het ijs te brengen, maar ook dat moet kunnen.

Uiteraard filosofeerden wij nog wat op de tribune over de eventuele uitslag. Een jongedame hield het aanvankelijk op 13-1 voor de Gijsies. Wij zouden het zien…….

De eerste periode begon met een icing van de tegenpartij, uitstekend dus. Er waren slechts 22 seconden verstreken of Bas Snijder scoorde 1-0 samen met David Bartos en Tim Bartels. Gelijk nog meer kansen, daar bleef het effe bij. De Devils konden niet tellen, waar heb ik dat toch meer gehoord??? Enfin, straf was de maatregel. Kansen, mis en idem en dito. Goede raad op de tribune: niet op de goalie schieten maar er naast en eventueel wippen, over die snuiter heen hè. Een Devil was even in de war met de sport, hij dacht aan voetbal.

Ook Stefan kreeg even wat te doen, en dat deed ie dan ook. Na negen minuten wist Zahir Hup dan toch 2-0 te fabriceren, assist David en Bas. De Gijsies hadden de smaak te pakken en twee minuten later 3-0, nu een schot van Danny Kerstholt, hulp van Zahir Hup en Romeo Stroosma.

Gezellig rollebollen, goede raad vanaf de tribune ‘knuffelen doe je maar buiten’. Verder nog wat kansen en wat straffen. Van een Devil was de equipment illegal, het zal je maar gebeuren.

Nog een restje straf in de tweede periode voor een Gijsie. Geen probleem SH kan ook vond Bas Snijder met zijn hulpje Tim Bartels, 4-0. Halverwege de periode scoorde Bauke ten Hoeve 5-0 samen met Dante Latumakulita. Stefan redde wat en Nijmegen schoot raak, echter na de fluit van scheids, hihi haha. Kansen afgewisseld met Stefan in actie, icings, een straf voor GIJS en veel straf voor de Devils na groot overleg. Dat laatste was een mooie kans voor Mike Groenhof om er PP 6-0 van te maken, David Bartos hielp een passje. Bij dit schot ging de Devilse goalie plat, waarop een snedige toeschouwer opmerkte ‘huilen doe je maar thuis’. Hij zal vast niet gelachen hebben. Ook Dion Kunst gooide er een punt tegenaan, 7-0, assist Wesley Timmermans en Joop Uchtman. Nog een straf voor Groningen, wat reddingen van Stefan. Nog kansen, waarbij de goalie van de Devils weer plat ging en gebukt overeind kwam. Logisch……… en we konden weer pauzeren.

Nijmegen tripte gelijk een straf in de derde periode en dat bood kansen die helaas niet benut werden voor Groningen. Sterker nog het werd 7-1, enfin de eer was gered voor de Devils. Om dit af te straffen maakte Melvin Huisman er 8-1 van samen met Mike Groenhof. Fenno Mulder liet zien dat hij het ook kon, 9-1, met assist van de broertjes Kunst, Guy en Dion. Een Gijsie werd lelijk onderuit gehaald en dat leverde een Devil een duivelse straf op. Nog mooie kansen en bijna en alweer bijna en ten derde male bijna. Het bleef erbij, bij 9-1 dus.

Tja, wat zal ik er van zeggen…….. een mooie overwinning dat wel, maar het was een wat rommelige wedstrijd. De voorspelde uitslag werd halverwege bijgesteld naar 10-1, doch ook dat mocht niet helemaal lukken.

De gemaskerde lieden waren nogal eens puberaal bezig zoals we dat in Den Bosch ook meemaakten. Onze Gijsies kwamen weliswaar goed beslagen ten ijs, doch het geheel was als voorstelling wat met de Franse slag