Tja dat is de ultieme bedoeling, maar geduld is een schone zaak en dus eerst maar eens kijken naar de wedstrijd. Die wedstrijd vond plaats op zaterdag 12 maart 2016 in het ijspaleis Kardinge en wel van GIJS Groningen 1 tegen Smoke Eaters Geleen 1e divisie in het kader der play offs en zijnde de eerste halve finale wedstrijd zelfs.

Er was breeduit reclame gemaakt voor deze happening en toegegeven de tribune zat vol. Helemaal knap omdat het de toeschouwers wat lastiger was gemaakt om Kardinge te bereiken vanwege het plaatsen van een brug/viaduct of zo iets. Omrijden geblazen. Daarom was ik ook tijdig van huis gegaan, want mijn oriëntatievermogen is van lik mijn vestje. Oh en wie mijn vestje likt krijgt een klap en die heeft niets met die daalder te maken.

Uiteraard werd de wedstrijd ingeleid door het vermelden van de spelers en de drie dwergjes met vlag over het ijs. Aandoenlijk gelach toen het kleinste dwergje even het ijs dichterbij bekeek.

Stefan Vespa bevolkte het Groningse doel met een mooie taak doelpunten van de tegenstander tegen te houden cq tot het minimum te beperken.

Gelijk de goede kant op in de eerste periode zint mij altijd uitermate. Het retourtje der Eaters stelde niets voor en zo kon het gebeuren dat er na ruim één minuut al gescoord werd door Bas Snijder, 1-0 voor GIJS. Mijn buurvrouw zette onmiddellijk haar bril op teneinde de puck wat te vergroten. Er werden nog wat goede schoten gepleegd, maar die troffen geen doel. Stefan mocht een paar keer redden en dat deed ie dan ook. Zelfs van de Geleense keeper moest ik toegeven dat hij een mooie redding pleegde, ik kreeg het met moeite uit mijn strot, maar de waarheid moet gezegd worden immers. Enfin, zo ging het een tijdje heen en weer, zelfs een eng moment en een mazzeltje. Pffft, merkte ik op, dit is nog niet gewonnen. Nee logisch de helft van de eerste periode was net om. Een goed moment voor Bas Snijder om in zijn uppie 2-0 te fabriceren. Bijna weer raak, maar de Gijsies hadden meer moeten ……….., nee ik zeg het niet anders krijg ik weer commentaar. De Smoke keeper wierp zich met ware doodverachting op de puck. Dat lukte een paar keer, maar toen was het mis voor hen althans, want Danny Kerstholt schoot de puck naar 3-0 en pauze.

De tweede periode begon met bijna, maar met een snoeksprong wist de Geleense keeper schade te voorkomen. Toch duurde het nog maar eventjes of Zahir scoorde 4-0. Leuk bezig vond Tim Bartels, we maken er 5-0 van. Wat vallen en opstaan en straf voor Geleen, dat leverde niets op, in tegendeel het werd een heen en weertje qua straffen. Zelfs een keer twee Gijsies tegelijk, dus dat werd buffelen. Het liep echter goed af, hoewel wel enige malen de schrik mij om het hart sloeg. De kansen voor GIJS sloegen de Eaters om de oren, het betere werk dus (zeer eenzijdig bekeken natuurlijk). Toch wisten de Eatertjes Stefan een keer te verschalken, 5-1. Nu reed er bij Geleen een jongeman mee die zich kon bogen op flink lange haren en daar had een Gijsie een oplossing voor! Hij maakte een knipbeweging vanaf de bank. Wij lachen natuurlijk en gelijk vond m’n buurvrouw een nieuwe straf uit ‘knipping’. Scheids bedacht dat niet, maar wel een forse straf voor een Groningse boy vanwege een uitgedeelde kopstoot (hoorde ik zeggen hoor). Pauzeren maar weer.

Om zo in de derde periode te belanden. Geleen meende te kunnen aanvallen, maar daar werd een stokje voor gestoken en de rollen dus omgedraaid. Na 48 seconden maakte Bas Snijder er PP6-1 van, want er stond nog een restje straf voor Geleen. Een gevloerde Eater ging het ijs af, een andere had de schaats kapot, kortom het zat de gasten niet mee. Dan ook nog 7-1 alweer door Bas Snijder gecomponeerd. Geleen deed wat terug, 7-2. Er werd weer gebruikt gemaakt van PP door Mike Groenhof dit keer dus PP8-2. Daar hadden de Groningers de smaak van te pakken en nadat ik ook nog eens nadrukkelijk had geroepen ‘hup Hup’, pakte Zahir Hup PP9-2. Even later een SH poging van GIJS, maar die puck werd gevangen. Stefan nog een klusje en om te bewijzen dat SH echt kan, liet David Bartos dat zien toen een Gijsie weer op de strafbank zat, SH10-2.

Daarmee zat de eerste wedstrijd van de play offs erop. Het was best spannend af en toe. Wel werd het spel steeds ruwer en knokkeriger naar mate de tijd vorderde. Morgen mogen onze heren hun kunsten vertonen in het zuiden des lands oftewel Geleen. Maar overeind blijft ‘de eerste klap is een daalder waard’.

Assists: Wesley Timmermans (2x); Gill Göbel (2x); David Bartos (2x); Zahir Hup (1x); Fenno Mulder (2x); Bas Snijder (2x); Mike Groenhof (2x); Tim Bartels (1x); Danny Kerstholt (2x);