Wat hangt ons boven het hoofd vroeg ik mij af op zaterdag 10 oktober 2015. Gijs Groningen zou thuis spelen tegen Dordrecht Lions Toekomst team, een mond vol dus maak je borst maar nat.

Nu kon ik een forse overwinning van Gijs goed gebruiken. Waar bemoei je je mee zal men wel denken, maar zo zit ik in elkaar. Een Gijs overwinning is ook mijn overwinning, terwijl ik er niets voor doe! Nou ja juichen of ketteren.

Echter gisteren is een dierbare van mij ontslapen. Niet in de wieg gesmoord geef ik doe, fors over de twintig maal zeven, maar wel een lege plek op mijn bank, geen kwijl meer langs de leuning, geen zwemfestijn meer in de bijkeuken, daar de oude geholpen heer weigerde de daartoe meest geschikte bak te gebruiken. Dus bakte bij mij iedere ochtend een bak. Maar je hebt het voor de kampioen spinner over.

Alzo ben ik toe aan een opkikkertje en als de brave borsten uit Groningen die overwinning bewerkstelligen, neem ik thuis nog een vloeibaar opkikkertje op hun gezondheid en verder alles wat maar wenselijk is.

De voorstelling begon een kwartiertje te laat, maar als het erger niet is……… Het was wel erger voor een jongeman uit Zoetermeer die gewond naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Dit betrof de wedstrijd van U 17, dus voor de zure druiven.

De eerste periode en het ging gelijk de verkeerde kant op. Oh je……… Maar de rollen werden omgedraaid en na slechts 36 seconden 1-0 op naam van David Bartos, voor de assisten zie onderaan dit epistel. Geen zorgen dus. Stefan mocht wat stoppen, de paal van het goede doel geraakt en ja hoor, 2-0 gescoord door Bas Snijder. Dordrecht kreeg straf, geen schade voor hen. Stefan kon even geen duimen draaien, maar voorkwam tegendoelpunten. Weer straf voor de gasten. Heel sportief hadden de Gijsies gewacht met scoren tot ze compleet waren, 3-0 gemaakt door Romeo Stroosma. Toen deden de Lions wat terug, 3-1. Zo’n 22 seconden later, 4-1, nu was Zahir Hup de schieter. En zo ging het ongeveer per minuut door, 5-1 opnieuw door Bas, ach toen pakte hij ook maar even 6-1. Zahir kwam weer aan de beurt met 7-1. Er mocht een Lion naar het schavot, schadeloos compleet. Het leek zeer op 7-2, maar scheidsmans vond dat ie niet telde. Dordrecht wel straf en dat resulteerde in een PP schot van Romeo, 8-1.

Hoog nodig tijd om te pauzeren.

Na een stevige babbel over de gang van zaken en wat de andere kant had kunnen zijn, je weet wel die BeNe-league, nou hetzelfde maar dan omgekeerd, keerden wij terug op het hout en de spelers op het ijs. Nu werd het echt 8-2 al na 19 seconden in de tweede periode. Geen probleem voor Zahir Hup, binnen een halve minuut 9-2. Nog meer kansen als hoog over en gevangen. De Lions probeerden wat terug te doen, dus Stefan mocht redden. Een aanvaring leverde beide partijen straf op, geen probleem met vier tegen vier kun je ook scoren en dat deed Tim Bartels dan ook, 10-2. Wat heen en weer en een schermutseling, wat alleen voor de Lions straf opleverde. Een PP doelpunt van Bauke ten Hoeve, 11-2. Even later kreeg Gijs straf, een minuut verder ook straf voor Dordrecht plus 10 minuten vanwege abuse, je weet wel dat mag niet. Nog een Lion extra eraf, maar zij redden het toch ze compleet waren. Toen scoorde Fenno Mulder 12-2. De Lions roerden hun staart maar het hielp niet.

Er had eigenlijk een telraam aan te pas moeten komen, maar Gijs had dat niet en wel teveel spelers op het ijs, straf dus en ruim een minuut later nog een straf erbij.

Pauze om bij te komen.

De derde periode begon dus met nog een minuut PP voor Dordrecht, doch Gijs raakte schadevrij compleet. Een Lion kreeg weer straf. Een schot op het goede doel werd netjes gevangen. Wat rollebollen richting goede doel bracht niets op. Stefan mocht wat redden. Er volgde een ernstige discussie van Dordrecht met de scheids over een icing. Het spel ging verder met een vliegende stick, een straf voor Dordrecht. Compleet gingen ze de boot in door een schot van Romeo Stroosma, 13-2 en dat precies op het moment van een straf voor de Lions, dat was natuurlijk de redding voor die straf dan. Toch even later nog een gast straf, hevige babbels met de scheids hielp niet. De maat was vol voor Dordrecht, de koek was op hoe je het maar noemen wil. Zij nokten af. Volgens mijn omstanders niet helemaal onbegrijpelijk, maar weglopen……….. da’s weer wat anders. Kortom de frustratie werd wel gesnapt hoorde ik fluisteren.

Tja, dat was me een toestand. Wel de door mij gewenste overwinning maar met een wrang nasmaakje. Toen ik thuis kwam heb ik het nasmaakje snel weggespoeld en het hart gelucht tegen mijn harig monster. Die bovengenoemde borst hoefde niet nat en hoe dan ook, voor Dordrecht waren de druiven zuur.

Hier dan de assisten: Tim Bartels (3x), Danny Kerstholt (5x), Romeo Stroosma (1x), Wesley Timmermans (1x), David Bartos (1x), Wesley Zoutman (1x), Fenno Mulder (1x), Bauke ten Hoeve (1x)