Op zaterdag 16 maart moesten ook de dames, genaamd Racoons, spelen en wel tegen Smoke Eaters Geleen dames. Echter ’s middags en wie hield mij tegen? Niemand. Dus zat ik op de tribune, ruimte zat want er zat slechts anderhalve man en een paardenkop. Nou ja en ondergetekende ook. Men bewaarde zijn energie kennelijk voor de avondvoorstelling, de finale van GIJS Groningen 1 tegen Eindhoven Kemphanen. Wat niet wil zeggen dat ik niet hevig duimde voor de Racoons. Tenslotte zijn dat ook Gijsies. Al enigszins nerveus voor de avond om eerlijk te zijn.

Soewana de Wilde mocht de Racoons behoeden voor tegendoelpunten.

Het ging al gelijk de goede kant op in de eerste periode. Ook wat de verkeerde kant, maar daar stond Soewana om kwaad te voorkomen. Na bijna vijf minuten was het raak. Ja voor de Racoons hoor, Zoë Strijland scoorde in haar uppie 1-0. Even een eng moment, maar alles ging goed. Zoë Strijland had de smaak te pakken en maakte ook de 2-0. Soewana had best het een en ander te doen, doch kon niet voorkomen dat het 2-1 werd. Nog wat kansen en op naar de drie minuten pauze.

De tweede periode begon wat minder profijtelijk, het werd al snel 2-2. Maar de kansen voor de Racoons bleven komen. Het derde doelpunt voor hen was een lachertje. Eerst tegen de lat en toen stuitte de puck er alsnog in, 3-2, Bianca Schipper zorgde er voor. Jammer dat de Eaters (Eatsters zou het eigenlijk moeten zijn!) er 3-3 van maakten. Maar daarom niet getreurd, Sophie Smid scoorde 4-3. Bianca Schipper vond het nog niet genoeg en maakte er 5-3 van. Hihi een botsing en de scheids ging achterover over de boarding, kun je je voorstellen hoe we gelachen hebben…. Hij was ook zo weer rechtop op het ijs. Soewana mocht nog wat redden en even later werd het 6-3 door Estelle Meima. De periode eindigde met 7-3, een doelpunt van Marsha de Wilde, assist Helga Bos. Nu een echte pauze.

In de derde periode mocht Soewana gelijk redden en dat deed ze keurig. Heel wat kansen en een narrow escape (soms spreek ik een mondje over de grens). Bianca Schipper maakte er 8-3 van met assist van Estelle Meima. En effe later 9-3 door Zoë Strijland in haar uppie. Ook de Smoke Eaters deden nog een duit in het zakje, 9-4. Een straf voor een Racoon. Schadevrij compleet. De wedstrijd eindigde dus met een mooie overwinning.

Zo dat was een mooie invulling van de middag: dames aan het werk!