Zaterdag 17 oktober 2015 kon de voorstelling in Kardinge om 20.00 uur beginnen. Het toneelstuk dat gebracht werd was de wedstrijd van de Seahawks, verder Hawks te noemen, tegen de Black Spirits, verder Spirits in de wandeling. Eigenlijk dus twee Gijsies tegen elkaar.

Nu heb ik nog een dierbare op dat ijs staan, dus geen vrije avond, nee veel nuttiger, de Seahawks aanmoedigen. Net gezeten op de bank werd mij de vraag gesteld hoe het eerste het gedaan had. Ik totaal verbijsterd, want hoe weet ik nou hoe zij ‘het’ doen. Mogelijk eten zij spinazie en dat kan een vieze knoeiboel worden. Neeeee, men bedoelde in Tilburg op het ijs. Ik schrik me drie slagen in de rondte, want dan zou ik het busje gemist hebben. maar dat had ik niet. Nu ben ik zo langzamerhand natuurlijk wel een dom blondje, maar dat ik nu al het busje zou missen………..welnee joh, dat busje komt zondag dus. Dan mag ik nu wel opschieten anders mis ik het echt. Dus deze column wordt morgen verder gecomponeerd. Doeiiiiii!

De eerste periode. Dat was het heen en weer gedoe. Kansen mis, schoten op het Hawkse doel gevangen. Wat straffen om de beide oren. Maar toen kwam de kentering, althans voor de Hawks, 1-0 geschoten door Edwin Pijl met assist van Bianca Schipper. Om vervolgens door te gaan met diverse straffen aan beide kanten. Dat leverde geen van beiden wat op. Het werd gewoon pauze. Nou ja pauze…………. Drie minuten, je kon net een keer diep ademhalen.

De tweede periode begon met effe PP voor de Spirits, dat hielp niet. Even later compleet en toen maakten de Spirits er wel 1-1 van. Straf voor de Hawks, geen probleem en shorthanded 2-1, een doelpunt van Kristiaan Snijder, assist Ronald Koops. Oh dat kan ik ook dacht Igor Shumlyanskiy en samen met Bianca Schipper maakte hij er 3-1 van. Een Hawk abuusde en dat leverde 10 minuten extra op de tripping straf. Geen schade en Kristiaan Snijder maakte er 4-1 van, Ronald Koops en Sabri Edskes assisteerden.

Zo belandden we in de derde periode en toen regende het straffen voor beide partijen, maar meest toch voor de Spirits. Dat bracht een situatie van 5 Hawks tegen 3 van de tegenpartij en daar kun je wel wat mee vond Kristiaan samen met Ronald, dus 5-1. Edwin Pijl maakte er 6-1 van in zijn uppie en dat werd de eindstand.

Leuk voor de Seahawks en dus voor mij, sneu voor de Black Spirits, maar geef de moed niet op heren, wie weet wat er in het verschiet nog om de hoek loert. Eigenlijk was het een soort broedermoord in het vriendelijke dan.

Snel vloog ik naar huis, nou ja met de auto hoor. Teneinde morgen het busje niet te missen…………