Op zaterdag 31 oktober 2015 repte ik mij naar Heerenveen voor de wedstrijd van UNIS Flyers Heerenveen Toekomstteam tegen onze Gijs Groningen jongens.

Nu rep ik mij wel meer een hoedje, maar die zaterdag was het helemaal prijs, het prijsschieten kwam later op de middag hoor. Eerst vloog ik naar Kardinge voor het opleidingsteam, een prachtig doel uiteraard wat overigens geen punten opleverde, hopelijk later wel leden, die weer punten scoren. Opnieuw in het blik naar huis alwaar mijn harige vriend mij in de armen vloog teneinde aan het lijntje gehouden te worden. En maar poten optillen. Inmiddels wees de klok bijna half vier aan zodat ik op zoek ging naar mijn bezemsteel. Maar ja ik kon hem zo gauw niet vinden. Dan maar met de auto en daar ging ik weer reppen, op naar Heerenveen.

Daar aangekomen na een voorspoedige rit repte ik mij naar de hoofdingang die nog niet als zodanig dienst deed. Nou ja ik ben binnengekomen, nadat een vriendelijk man een deur voor mij opende. Er bestaan wel galante mannen, je moet gewoon even zoeken.

De dweil deed zijn best toen ik binnenkwam, dus mooi op tijd. Er zaten al wat Groningers op de tribune en langzaamaan druppelden er nog een paar binnen. Stefan Vespa vonden we in het doel terug en de heisa kon beginnen.

De eerste periode startte en de Flyers leken tot de tanden gewapend. Even maar hoor, toen ging het de goede kant op. Behalve de puck op een gegeven moment, want er werd een serieuze poging ondernomen om het Groningse publiek van de tribune te mikken. Enfin, wij een puck rijker. En na ruim twee minuten Gijs een punt rijker door een schot van Zahir Hup, geassisteerd door ‘kijk maar weer onderaan het verhaal vanwege de aanzienlijke uitslag’. Stefan verrichtte ook een mooi staaltje en de Gijsies gingen door met schieten op het goede doel. Dat lukte, 0-2, een doelpunt van Danny Kerstholt. Nog niet bekomen van plezier en de Flyers natuurlijk van de schrik, of het werd 0-3. Dit keer gescoord door Bauke ten Hoeve. Toen gingen er wat straffen vallen voor beide partijen van tripping, holding, boarding tot elbowing. Dat mag allemaal niet vond scheids. Maar toen de Flyers zelfs twee spelers misten, wist Romeo daar wel raad mee, +2PP 0-4. Met nog wat straffen en kansen reden de heren naar de pauze toe. En ik repte mij naar buiten, nou ja ik niet alleen hoor.

Weer gezeten op het plastic hoorde ik een achterbuuv vragen om een spektakel. We zouden het zien in de tweede periode. Gijs begon met een restje straf. Een pracht aanval op het goede doel trof geen doel. Ook ‘ons’ doel werd belaagd, maar een foutje van een Flyer voorkwam schade. Compleet en weer straf. Het was een wat rommelige voorstelling en het werd 1-4. Heerenveen straf, dat leverde geen punt op. Even later na een paar keer bijna, vond Zahir Hup het tijd worden voor 1-5. De Flyerse goalie was even zielig, had pijn ergens, maar richtte zich fier weer op om de taak te vervullen. Een Flyer ging er met de puck vandoor, doch maakte er languit glij glij van. Toch werd het even later 2-5. Te gek vond Zahir, dus 2-6. Nog geen minuut later schoot Danny de puck naar 2-7. Nog een paar minuten te gaan, waarin ons leven opnieuw bedreigd werd door een overvliegende en neerkomende puck hoog op de tribune. Het liep goed af en alweer pauze.

Gijs begon de derde periode met nog een beetje PP. Wel mooie kansen en wat heen en weer gedoe tot dat een fraai doelpunt opleverde voor Groningen, 2-8 op naam van David Bartos. Een Gijsie kreeg straf, maar daar draaien de andere Gijsies hun stick niet voor om. Dus SH 2-9 in het goede doel geschoten door Jasper Huizenga.

Nog wat straffen over en weer en toen liet David Bartos zien dat hij ook SH kon scoren, 2-10. En toen moest ik iets ernstigs bekennen………… ik had de 2-9 gemist en was dus stomverbaasd dat er 2-10 op het bord stond. Oeiiiiiiiii, beter opletten meisje! Nou ja, meisje…… De Flyers probeerde nog wat, maar Stefan stond in de weg. Enige minuten later lieten de Groningers zien dat ze nog steeds niet konden tellen, misschien wel tot tien, maar niet tot vijf en er stonden er zes op het ijs, haha. Schadevrij compleet en hollen naar het einde van de voorstelling.

Weer een flinke overwinning binnen gehaald door onze jongens. En wij hebben het er levend afgebracht ondanks twee ‘overvliegers’ (let wel geen ‘opvliegers’!), wel twee pucks rijker dat wel natuurlijk.

Stefan heeft toch wel aardig wat reddingen gepleegd. Verder vond ik persoonlijk het een wat ruwe wedstrijd. De boarding had ernstig te lijden gehad.

Maar al met al repte ik mij opgewekt richting Adorp, want op overwinningen trakteer ik mijzelf altijd bij thuiskomst en ook Rex, die harige kerel, krijgt wat lekkers, niet zo vloeibaar. Tja die Gijsies gaan niet mee, anders kregen ze ook wel een verdiende versnapering natuurlijk. Binnen is binnen en dat is voor tweeërlei uitleg vatbaar.

Tot de volgende keer!

Assist: Romeo Stroosma (1x); Danny Kerstholt (3x); Romeo Stroosma (1x); Wesley Zoutman (1x); Melvin Huisman (1x); Dion Kunst (1x); Fenno Mulder (2x); Zahir Hup (2x); Jasper Huizenga (1x); Guy Kunst (1x)