Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Het kon niet op

Wij schrijven zaterdag 9 januari 2016. Na alle goede wensen zitten we weer midden in de routine en daar zit ‘m de kneep voor ondergetekende. Ik kan in zeker opzicht niets meer met mijn routine. Mijn dierbare harige monster is niet meer. Na bijna dertien jaar en een uitmuntende gezondheid was het met deze forse knaap in een paar dagen fini. Donderdag jl. heb ik hem in moeten laten slapen. Dat gaat je niet in je kouwe kleren zitten, al had ik mij op deze zaterdag warm aangekleed.

Gelukkig kon ik kijken naar de wedstrijd in Kardinge waar GIJS Groningen 1 de Tilburg Trappers Promotieteam een lesje mochten leren. Hoewel we dat natuurlijk nog wel even moesten afwachten toen wij ons op het koude hout zetten samen met een redelijk aantal andere toeschouwers. Dan hebben we het nog maar niet over de liefhebbers van de hele wedstrijd staan, want die moet je ook niet uitvlakken.

Wij telden geen grote aantallen spelers in de teams, hoewel Groningen er iets beter vanaf kwam wat dat betrof.

De vlaggenkinderen deden hun rondje en Stefan Vespa kroop in het Groningse doel.

De eerste periode kon beginnen, wij waren er klaar voor en hopelijk dus ook onze jongens. Daar leek het wel op want zij snelden op het goede doel af. Nou ja, bijna, alle begin is moeilijk immers. Nog wat schoten leverden eveneens niets op. Wij moesten maar liefst tweeënhalve minuut wachten voor het 1-0 werd, gescoord door Danny Kerstholt. Toen volgde een straf voor een GIJS vermeerderd met 10 minuten, want je mag niet tegen ‘the head checken’. De Trappers deden er niets mee, niet dat ik dat erg vond trouwens. Helaas schrok ik mij wel de blubber toen Tilburg er 1-1 van maakte. Er volgden wat straffen over en weer, voor Tilburg een beetje meer. Een penaltyshot voor GIJS mislukte, evenals een SH poging. De Trappers probeerden wat en niet verder, Stefan redde. Meer straffen, meer kansen dat wel en de puck danste zelfs even als een vrolijke Frans op het lijntje, maar hij ging er net niet in. Zeventien minuten heen en Bas Snijder maakte er 2-1 van. Nota bene deed een Gijsie aan kneeing en dat kostte 5 + 20 minuten, hetgeen douchen betekende.

Bas Snijder viel in de herhaling en de periode eindigde met 3-1 en dat SH!

Er stond nog een rest straf voor Groningen toen de tweede periode begon. Even later ook een Trappertje op de strafbank. Beide teams ongeveer gelijktijdig compleet en Stefan mocht even redden. Het lieve leven kon weer verder na 1.28 minuutjes in deze periode toen Zahir Hup 4-1 scoorde. Hij had de smaak te pakken en 26 seconden later maakte hij er 5-1 van. Dat kan ik ook dacht David Bartos ongetwijfeld, hoewel hij er met zijn aangevers 28 seconden voor nodig had, 6-1. Net bekomen van de opwinding over zoveel rake schoten of Renze ten Hoeve liet zien dat hij het ook kon, dus 7-1. De Trappers oogsten een straf, maar de Gijsies wachtten braaf tot Tilburg weer compleet was, toen vond Danny Kerstholt het tijd voor 8-1. Mijn buuv verzocht mij dringend hierbij te vermelden dat het een fraaie backhand wipper was. Een Gijsie wilde het hoekje om, maar dat mislukte. Vooruit, 9-1 staat leuker vond Renze ten Hoeve. Stefan had even wat te doen. Nog een kans en toen vond Tim Bartels 10-1 vast mooier staan. Tilburg probeerde nog wat, maar Stefan vond het niet nodig. Nog wat kansen, geen punten. Een Gijsie dacht dat ie straf kreeg en ging de bank in, maar de stouterd was een Trapper, dus het Gijsie er weer uit. Pauze.

GIJS mocht beginnen met nog een beetje PP en dus daar deed Bas Snijder wat mee, 11-1. Effe lachen, een linesman stond in de weg, foei. Een Trapper trapte handig naar 11-2. Oh ja, dacht je dat haha, Bas Snijder schoot naar 12-2. Ook Danny Kerstholt wist wat je met PP moet doen, 13-2. Wat dacht je van 14-2, een doelpunt van David Bartos. Ach, we zijn nu toch bezig en zo maakte Melvin Huisman de 15-2, een soort stuiteballetje, puckje bedoel ik. Alle straffen van deze periode waren voor Tilburg en Zahir Hup vond het zonde daar niets mee te doen, PP 16-2. Een Trapper pleegde slashing en abusede wat en haalde zich straf op de hals. Daar mee sloot de wedstrijd af.

In de eerste periode vonden mijn omgeving en ik het wat dubieus, onze heren waren nog niet op dreef, het was wat rommelig af en toe en dan vraag je je af of ze nog wel de smaak te pakken krijgen. Nou daar was de tweede periode het bewijs van. Ook de derde periode liep gesmeerd. De Trappers waren een beetje stouter dan de Gijsies, hoewel het anders lijkt op de sheet, maar dat kwam door een keer 10 en 20 minuten extra en dat telt aan.

Hoe dan ook, opgewekt naar huis, deur open en oh nee hè………… ik kon niet meer vertellen van die grandioze overwinning die wij vierden met resp. een neutje en een kluif……

Enfin, het kon niet op……….

Assists: Zahir Hup (1x); Romeo Stroosma (4x); Fenno Mulder (3x); Tim Bartels (1x); Wesley Timmermans (2x); Renze ten Hoeve (2x); Jasper Huizenga (3x); Danny Kerstholt (3x); Bas Snijder (2x); David Bartos (2x); Melvin Huisman (1x); Dion Kunst (1x);

Kaap Hoorn

Website: www.kaaphoorn.nu Lees meer...

Excluvin

Website: www.excluvin.nl Lees meer...

Novateur

Website: www.novateur.nl Lees meer...

Floris fietsen

Website: www.florisfietsen.nl Lees meer...

Bella Ciao Chalets

Website: bellaciaochalets.nl Lees meer...

Makelaardij Van der Veen

Website: www.makelaarharen.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10