Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Spanning met een bloemetje

Datum zaterdag 21 november 2015; tijd 20.10 uur; plaats Kardinge; spelers GIJS Groningen tegen Tilburg Trappers 3. En dat beloofde wat! En dat kregen we!

Hoe zo wat beloven, nou kijk Trappers 3 zou een geduchte tegenstander kunnen blijken. Maak je borst maar nat, wat ik natuurlijk niet deed, alhoewel het zweet mij in de klamme handen stond.

Maar eerst het voorafje. De vlaggenjongens deden hun rondje over het ijs alvorens de spelers de arena betraden, ik bedoel natuurlijk beschaatsten en werden voorgesteld onder luid gejuich, de Gijsies tenminste. We hadden een stampvolle tribune. Bijna had ik geschreven een bomvolle tribune, maar in deze onzekere tijden zou dat niet gepast zijn. In het kader van de ellende in Parijs werd dan ook een minuut stilte in acht genomen…………………………

Stefan Vespa verdedigde het Groningse doel. Kortom iedereen was klaar voor de eerste periode.

Daar ging ie dan, die eerste periode. Ik begon al gelijk met de schrik in de benen, want de Trappers gingen er met de puck vandoor en Stefan kon onmiddellijk aan het werk, hetgeen hij uitmuntend deed. Al gauw mocht een Trapper naar het schavot omdat ie stout was. Toen zij compleet waren, straf voor GIJS. Het duurde maar even of een nieuwe Trapper mocht ook even uitrusten. Een schot der Trappers op ons doel raakte de paal, oeiiii dat ging dus maar net goed. Stefan kon verder met redden. De goede kant op en hij zat. Haha dat dacht je maar…… fluitmans had net een fractie eerder gefloten, dus naar dat punt kon Groningen fluiten. Twee Trappers tegelijk straf, enfin je weet wel, dubbele PP doe er wat mee, neeeeeeeee, hooguit bijna. Om het hoekje wilde ook al niet lukken. Er volgden heel wat kansen. Mijn buuv merkte op dat er gewipt had moeten worden, niet doen dus. Een Gijsie ging plat, maar kwam gelukkig op eigen kracht overeind. Twee heren gingen innig verbonden op het ijs liggen, da’s nog eens liefde voor de sport. Goede kant, verkeerde kant, door het oog van de naald toen er weer een Groninger straf had. En in de laatste minuut RAAK, 1-0 gescoord door David Bartos, assist Tim Bartels en Fenno Mulder. Wel weer straf voor GIJS.

Pauze.

Nog een rest straf bij het starten van de tweede periode, doch het liep schadevrij af. Tilburg straf, da’s beter. Een mooi schot op de goede paal. Palendag noemde buuv het terecht. Straf voor Tilburg, daarna straf voor Groningen. De kansen vlogen weer om de oren, maar het duurde toch ruim tien minuten alvorens het 2-0 werd en wel op naam van Tim Bartels, assist Bas Snijder. WAUW, een halve minuut later 3-0 door een schot van Romeo Stroosma, assist Danny Kerstholt en Zahir Hup. Ik begon iets rustiger in mijn vel te zitten, maar je kunt nooit weten hield ik mij voor. Straf voor een Trapper, alweer PP doe er wat mee. Dat probeerde Bas dan ook, maar werd onderuit gehaald toen hij doorbrak. Klinkt komisch maar het leverde een penalty op die hij zelf moest nemen. Helaas dat lukte niet. De heren gingen verder met bijna, net niet, alweer mis, rebound idem, gevangen en ga zo maar door. Doch ook de Trappers waren niet voor de poes. Een straf voor GIJS waar wij niets van snapten, maar alles weten maakt niet gelukkig. Voor de derde keer tegen de goede paal en Stefan ging door met redden. Nog een straf voor GIJS en het werd weer pauze.

Zo startte de derde periode weer met een Gijsie minder op het ijs. Compleet en even later weer straf. Aangezien de jonge vlegel ook nog abusede + 10. Maar de Trappers kregen eveneens weer straf. Tim Bartels wachtte heel sportief tot alles compleet was en toen maakte hij 4-0, geassisteerd door Bauke ten Hoeve en Danny Kerstholt. Men werd duidelijk wat prikkelbaar op het ijs. Op de tribune niet hoor, wij juichten van harte. Een minuut of vier later 5-0, jawel echt waar en Danny Kerstholt was de componist met behulp van Romeo en Zahir. Bij een volgende poging vloog een Gijsie in het goede doel in plaats van de puck, dus dat telde niet. Ik eiste vanaf de tribune een zesde doelpunt. Dion Kunst gehoorzaamde à la minute en zette 6-0 op het bord. Zahir Hup en Jasper Huizenga hielpen een handje.

Tilburg ging ook een duit in het zakje doen en wist nog tweemaal te scoren, 6-2. Een straf voor hen leverde een mooi schot op, doch een missertje.

Als deze wedstrijd niet spannend was dan weet ik het ook niet meer. Buiten adem was ik ervan, ik leef altijd zo hevig mee. Stuur waardevolle aanwijzingen richting ijs, waar ze soms echt wat mee doen hoor, neem nou dat zesde doelpunt!

Maar we waren er nog niet, want de stadsomroeper verzocht een iegelijk te blijven zitten vanwege een belangrijke gebeurtenis. Dan ga je raden natuurlijk. Er werd van alles geopperd van een nieuwe fluit voor de scheids, via een record aan doelpunten voor een speler tot het vijfigste kind voor iemand. Maar………… en nu komt het:

Bauke ten Hoeve nodigde een dame uit om op het ijs te komen en wat deed hij toen? Hij ging door de knieën en vroeg haar ten huwelijk. Laat ze nou ook nog ‘ja’ zeggen! Dus het werd een smakpartij, want iedereen wilde haar kussen natuurlijk. Uiteraard mocht Bauke het eerst! Bovendien werd haar een bos blommen overhandigd. Zo bleek de wedstrijd dus spanning met een bloemetje!

Raadsma

website: www.raadsma.nl Lees meer...

IDNO > webdesign

Website: www.idno.nl Lees meer...

Kringloopwinkel vries

Website: www.kringloopwinkelvries.nl Lees meer...

Vloeren kunst

Website: www.vloerenkunst.nl Lees meer...

Triumph Groningen

website: Triumph Motorcycles Gr. Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10