Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Feest!!!

En dan noemen ze dames het zwakke geslacht, haha! De dames van GIJS Racoons lieten zaterdag 7 februari 2015 wel wat anders zien. Zij namen het op tegen de dames van het Regio Team Noord-West Nederland (verder de Regio’s genoemd) en daarbij konden ze bewijzen dat zij zonder enige twijfel ook nog de sterkste vrouwen van Nederland waren. Nu werd er met grote zekerheid vanuit gegaan dat het een waarheid als een koe was, een open deur als het ware en de voorbereidingen voor een feestje waren dan ook al getroffen.

Er werd nogal wat publiek verwacht en die verwachting kwam uitbundig uit, weliswaar niet met toeters en bellen, maar wel met trommels.

De Regio’s hadden vast een Friese tik op de rug gehad zo te zien aan de shirts. Alles beter van een tik van de malle molen tenslotte.

Met feestelijke verlichting werden de Racoons voorgesteld. Kortom het feest kon beginnen.

Uiteraard vonden we Maaike Stuiver in het Racoonse doel terug.

De eerste periode. Even de verkeerde kant uit, maar daarna volgde een kans, en nog een en bijna. Dat hielp dus niet. Aan de verkeerde kant stopte Maaike gelukkig. Even de goede kant en Maaike kon weer een paar maal aan de slag. Wij raakten enigszins verontrust, want ook de beeldschone kansen boekten geen punten. Zelfs een juweeltje ging mis. De staanplaatsen waren wat rumoerig, echte lawaai-papegaaien en er werd mij dan ook dringend verzocht dit te noteren. Hierbij dus. Maar ja, de beste stuurlui staan altijd aan de wal sprak ik nog sussend. Ondanks de goede raadgevingen werd het 1-0, hierbij opgemerkt dat de Regio’s de thuiswedstrijd speelden, anders moest het 0-1 zijn snap je. Het kwam mij ook niet zo logisch voor eigenlijk, maar een feit is een feit. Het duurde even voor Bianca Schipper het goede doel had gevonden, geassisteerd door Marsha de Wilde trok ze de stand gelijk, 1-1. Hoera Maree Dijkema maakte er 1-2 van, assist alweer Marsha de Wilde. Het werd pauze.

Tja, slechts drie minuten en dus kwamen enkele zondaars te laat binnen voor de tweede periode, ik was er een van natuurlijk. Het was intussen 2-3 geworden, het derde punt kwam weer op naam van Maree Dijkema, helemaal in haar uppie, liet ik mij voorlichten. Een Regio kreeg straf en PP kun je ook scoren tenslotte, 2-4, opnieuw Bianca Schipper, nu met behulp van Maree Dijkema en Yvonne Keijzers. Zo moet dat dames! Ik zei per ongeluk steeds bijna ‘jongens’, wat een schandelijke misser zou dat zijn!

Een opstootje leverde beide parttijen straf op. Een mooie kans liep mis, volgens een staanplaats kwam dat door de trommel. Lariekoek natuurlijk. Enfin over en weer gingen de dames, Maaike had het af en toe best druk. De Regio’s probeerden het met een goaliewissel. Een gevallen vrouw leverde een Regio straf op en Bianca Schipper greep de kans PP 2-5, de assist was van Maree Dijkema. Bah, even later 3-5, flauw hoor. Wat kansen, wat reddingen en het was grote pauze met puckspel.

De derde periode bracht leuke kansen en ja hoor, tussen de pootjes van de Regio goalie door, 3-6, een doelpunt van Ilse Dijkstra, assist Marloes Brink. Bij een poging de verkeerde kant op vloog de puck er niet in, doch doel plus goalie erin gingen sleeën. Na een tijdje maakte Maree Dijkema er 3-7 van, samen met Bianca Schipper en Savanne Dijkema. De dames waren geweldig op dreef. De Regio’s oogstten behoorlijk wat straffen, ze waren vast een beetje stout. Dat bood wel mooie kansen, maar de puck wilde er niet in. Nota bene kreeg ook een Racoon straf. Een aanval op Maaike, haha. Bijna bij het scheiden van de markt wisselden de Racoons nog van goalie. Twee dames gingen gezellig samen glijden over het ijs. De Regio’s zagen kans nog een keer te scoren. Nog 20 seconden te gaan…. de eindstand bleef 4-7.

Toen was het tijd voor de plechtigheden. Nog twee dames werden van de tribune geplukt, zij hadden ook zo nu en dan meegespeeld, dus behoorden bij het team.

De medailles werden uitgereikt. Twee persoonlijke bekers kregen een eigenares. Bianca Schipper vanwege haar topscorerschap. Er werd gesproken over een assistkillertrofee, maar daar ontging mij het fijne van. Verder was er een beker voor de strafbankqueen, Marsha de Wilde. De GROTE beker werd uitgereikt aan de captain, Bianca had de handen vol.

Of het nog niet genoeg was, de Twee Provinciën had gezorgd voor een blommetje voor alle dames. De champagne werd ontkurkt en kwistig over iedereen en het ijs gespoten. Nog even op de foto en op naar nog meer FEEST!!!

Het Zinkhuys

website: www.hetzinkhuys.nl Lees meer...

SKWshop

Website: www.skwshop.nl Lees meer...

PerfectSkate

Website: www.perfectskate.nl Lees meer...

Crowd Safety Company

Website: crowdsafetycompany.nl Lees meer...

Hettema verhuur

Website: www.hettemaverhuur.nl Lees meer...

KS Medical Group

Website: www.ksmg.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10