Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Overleg met NIJB

Het was er heet en het ging er heet aan toe. Ondergetekende en Henk Keijzer zijn samen naar dit overleg geweest in Nieuwegein, alwaar onze Nijmeegse vrienden, dat kan en durf ik inmiddels wel te schrijven, ons stonden op te wachten.

Henk en ik hadden al een idee waarover gesproken zou worden, namelijk kunnen Amsterdam en Dordrecht nog instromen in de eerste divisie. En ja hoor, na een korte inleiding van Noud van Berkel kwam dit voorstel op tafel.

Dit viel niet in goede aarde bij Heerenveen. Zij hadden enkele maanden geleden aan gegeven of zij eventueel mee konden gaan doen in de eerste divisie en dus achten zij het logisch indien Amsterdam en Dordrecht dat nog mogen, zij dit eveneens moeten kunnen. Uiteraard zou dit toegejuicht worden door Groningen. Een mooie promotie voor de ijshockeysport in het Noorden immers.

Tenslotte kwam het, na een sterke rol van de voorzitter van Nijmegen, tot het plan een stemming te houden. De vraag is dan, is er bereidheid binnen de clubs om hier mee akkoord te gaan, ondanks eerder gemaakte afspraken dat er geen ruimte voor zou zijn. Men heeft één week de tijd om hier ja of nee tegen te zeggen.

Mochten clubs uit de promotie divisie dit ook willen, dan kan dit aangegeven worden. De Bond zal dit dan nader bekijken, doch uiteraard dienen zij tevens het belang van de promotie divisie in de gaten te houden.

Overigens gaat het CTO team samen met Eindhoven, daar er te weinig leden zijn binnen de twee clubs om twee teams in te schrijven. Dit betekent dat de eerste divisie dus van start zou gaan met zeven teams. De promotie divisie heeft er op dit moment meer.

De toekomst van het ijshockey werd door Theo van Gerwen kort maar krachtig uiteengezet. Afhankelijk van het besluit der clubs zou er volgend jaar een grote divisie kunnen komen met een Noord en Zuid dan wel een landelijke competitie.

De eredivisie zoals die nu bestaat zou weg vallen. Hiervoor komt dan een nieuwe divisie in de plaats, waaronder de promotie divisie eveneens kan vallen. Een naam zal nog worden bedacht.

Het beleid van buitenlanders zal nader worden beschouwd. Wel werd aangegeven dan er minimaal twee mogen worden aangetrokken. Doch alles is nog open hierover.

Positief werd ervaren dat de NIJB meer en meer luistert naar wat er binnen de clubs leeft en wat de mogelijkheden in hun regio zijn.

Er zullen afspraken worden gemaakt met Amsterdam en Dordrecht dat zij niet na één jaar of tijdens het seizoen uit de competitie stappen en tevens een voor Nederlandse begrippen normaal team op zullen stellen zonder te veel buitenlanders. Dit was eveneens voor de overige clubs een belangrijk onderdeel voor deelname aan de eerste divisie. Een van de grote tegenstanders was Den Bosch en zij zagen spelers weer vertrekken naar teams elders in hun regio.

Mijns inziens kunnen we positief stemmen op voorwaarde dat Heerenveen zich ook nog kan aanmelden en anders doen wij niet mee.

De wedstrijd tegen Heerenveen gaat zaterdagavond, zoals het er nu naar uitziet, gewoon door.

Jacob van Gelder

Dijkema meubelstoffeerders

Website: www.dijkemameubelstoffeerders.nl Lees meer...

PerfectSkate

Website: www.perfectskate.nl Lees meer...

Warrior

Website: www.warrioreurope.com/ Lees meer...

Vloeren kunst

Website: www.vloerenkunst.nl Lees meer...

TSO Fietsen

Website: www.tsofietsen.nl Lees meer...

Fortune coffee

Website: www.fortune.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10