Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Finale play offs 1e divisie

De GIJS Bears hebben de eerste finale wedstrijd om het kampioenschap van de Eerste Divisie in Nijmegen met 3-2 gewonnen van de Nijmegen Devils.

Daarmee nam de ploeg van coach Henk Keijzer een kleine voorsprong in de best-of-two serie. De periodestanden waren 1-1, 1-1 en 0-1. Kevin Kuiper opende binnen twee minuten de score, waarna de thuisploeg kort voor het einde van de eerste periode langszij kwam.

In het tweede deel nam Nijmegen de leiding, maar maakte Daan van Fessem gelijk. In de slotfase van de tweede periode overleefde GIJS Bears een periode met twee man minder op het ijs. Na veertig minuten was het 2-2 en dat paste bij het beeld van de wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Anderhalve minuut voor tijd werd Kevin Keijzer de matchwinner. Doelman Tom Korte was vooral in de derde periode de grote uitblinker. Minder prettig was het verlies van Arjan Peters. De verdediger scheurde zijn enkelbanden en brak zijn enkel en kuitbeen. Peters wordt zaterdag al geopereerd.

Coach Henk Keijzer was tevreden over zijn ploeg.

Het team werd gisteravond in Nijmegen gesteund door ruim 125 supporters uit Groningen. De beslissende wedstrijd wordt  vanavond om 20.30 uur gespeeld in sportcentrum Kardinge waarbi massale steun voor het team wordt verwacht.

Vanaf 19.00 uur zijn de kassa’s geopend. Entreebwijzen kosten voor volwassenen is € 7,50 en voor jeugd € 4,-. Kom op tijd want OP = OP.

Seizoenkaarthouders en jeugdleden kunnen tot 20.00 uur hun entreebewijs op vertoon van hun pas afhalen bij een speciaal hiervoor ingericht afhaalpunt. Om 20.00 uur gaan alle entreebewijzen in de losse verkoop.