Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Verlies en winst voor toekomstteam

Dit weekend speelde het toekomstteam van Gijs Bears twee thuiswedstrijden.

Zaterdag 26 januari kwam Friesland Flyers op bezoek en zondag 27 januari was Zoetermeer Panters te gast in Kardinge.

Zaterdag werd de eerste periode afgesloten met een 0-1 voorsprong voor de Flyers afgesloten door een doelpunt van Bauke ten Hoeve met assist van Nick Meijer.

In de negende minuut van de tweede periode kregen twee Bears een straf. Heerenveen kon hier niet van profiteren maar het waren de Gijs Bears die met twee man minder op het ijs scoorden. Doelpunt Daan van Fessem met assist van Guido Steenhuis en goalie Jeff Honebeeke. Twintig seconden later kwam Friesland Flyers weer op voorsprong. Bas Beeksma scoorde met assist van Bauke ten Hoeve en broer Jeroen. Nauwelijks een minuut later werd goalie Nadia Zijlstra gepasseerd door Fenno Mulder. Flyers liet het er niet bij zitten en anderhalve minuut later namen ze weer de leiding.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd leek Fenno Mulder het gelijke spel binnen te halen, maar de Flyers lieten het niet tot overtime komen. Vijf minuten voor tijd scoorde Jeroen Beeksma met assist van Bauke ten Hoeve en broer Jeroen waardoor Flyers de volle winst pakte.

Zondag 27 januari was het team van Zoetermeer Panters de tegenstander.

In de vijfde minuut kwam Zoetermeer Panters op voorsprong door een doelpunt van Laurens Arndt. Dennis Brouwer zorgde enkele minuten later al voor de gelijkmaker. De eerste periode werd afgesloten met een 2-1 stand door een doelpunt van Kevin Bottner.

In de derde minuut van de tweede periode scoorde Mike van Oeveren de gelijkmaker voor Zoetermeer Panters.

Daarna nam de Gijs Bears het heft in handen door doelpunten van Linze van der Meer, Jasper Huizenga en Daan van Fessem en kon er worden gepauzeerd met een 5-2 stand.

In de derde periode werd door beide teams niet meer gescoord tot de laatste minuten. Met twee spelers meer profiteerde Jasper Huizenga op 57.40 door de eindstand op 6-2 te brengen.