Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Alweer naar het buitenland

Alweer naar het buitenland

Ik had het al voorspeld, ik krijg niet gauw genoeg van ijs en dus repte ik mij opnieuw richting Heerenveen. Nu vind ik dat geen afstand, dat heb ik in het verre verleden honderden malen gereden vanwege mijn jongens die toen een paar jaar  buitenlandse ervaring opdeden. Op het ijs voor de duidelijkheid.

Van tevoren piekerde ik mij al een versuffing wat in hemelsnaam te schrijven over een tweede ijstraining, want het ligt niet voor de hand dat er weer een puck verdwaald. Het is niet te hopen bedacht ik uiteraard daarbij. Bovendien voor de opwinding ga je niet naar een training, maar maar …………….ja voor het gekras op en het parfum van ijs.

Ik kon het dus niet laten op dinsdag 11 september 2012. Na een vlot ritje stapte ik eigenwijs de hal binnen en viel met mijn neus in de boter. Gelukkig niet in het ijs, want dan had ie er niet meer uitgezien. Nee, ik bedoel het gekras van de schaatsen over het ijs klonk mij weer als hemelse muziek in de oren. Ik heb dan ook besloten dat ik, als ik weer terug kom in een volgend leven, ijshockeyer word. Of de club, als die er dan nog is natuurlijk, daar veel wijzer van wordt moet de verre toekomst maar uitwijzen.

Genietend aan de boarding kwam mij nog iets interessants ter ore. Een der heren blijkt zich intensief te hebben bezig gehouden met huisvlijt en dat ten bate van het vervoer der materialen en andere benodigdheden. Het werd mij uitgebreid uitgelegd wat een bloed, zweet en tranen, maar toch voornamelijk zweet, dit heeft gekost. Doch het resultaat zal een ieder verbaasd doen staan, temeer daar er nog plannen worden gemaakt om het geval rollend te krijgen. Diverse mogelijkheden passeerden de revue van het jatten van een rollator tot het voorspannen van een andere heer in plaats van een paard.

En intussen krasten de jongelieden vol vuur door. Hoewel ik iemand hoorde opmerken dat het soms wat pitloos was. Nu ben ik persoonlijk geen voorstander van pitloos, de trainer vast ook niet maar hij wel om een andere reden. Kijk, ik heb begrepen dat pitloze druiven en die piepkleine tomaatjes genetisch zijn gemanipuleerd en ik ben een voorstander van puur natuur en van manipuleren hou ik al helemaal niet. En laten we eerlijk zijn, het zou wel heel raar lijken als er puur natuur geschaatst zou worden. Dan rollen je ogen toch uit je hoofd. Dus jongens, niet pitloos alsjeblieft.

Er werd mij toevertrouwd dat de Groningse boys veel meer drinken dan de teams uit andere streken des lands. Nu spreek ik niet over alcohol, want dat kan ik hooguit vermoeden maar weet het natuurlijk niet. Nee, gewoon water. Je weet wel dat spul waar de eenden vet van worden. Even een zijsprong (doe ik wel meer), ik had een zeer bijgelovige grootmoeder en ik lustte als kind graag een slokje water. Zij voorspelde mij dat ik een eend zou worden als ik zoveel water dronk. Ik onderzoek graag iets alvorens het te geloven, dus heb ik er nog een slokje bovenop gelegd. Het is aan jullie ter beoordeling of het gelukt is!

In ieder geval ben ik niet zwemmend naar huis gegaan na afloop van een heerlijk uurtje in het buitenland.

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...

Radio nl

Website: www.radionl.nl Lees meer...

Uitvaartverzorging Uil

Website: www.uiluitvaart.nl Lees meer...

Kardinge horeca

Website: www.kardingehoreca.nl Lees meer...

Data.Complete

Website: www.datacomplete.nl Lees meer...

Excluvin

Website: www.excluvin.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10