Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Twee emmertjes pompen

Da’s weer eens wat anders, op vrijdag naar Nijmegen. Nou ja, als ik eerlijk ben, een weekend begint min of meer op vrijdag, dus toe maar. Nu moeten spelers altijd warm lopen of schaatsen zo je wilt. Ik ben slechts een supporter, maar ik heb er toch ook wat aan gedaan. Op tv Tsjechië/Rusland zien ijshockeyen. Hihi, ik leef zo mee, dat ik zelfs op dat niveau mijn aanwijzingen pleeg vanaf de bank. Ook zij luisteren niet, zielig hè. Voor ik het vergeet, we schreven gisteren dus 23 februari 2018, en de heren van GIJS Groningen 1 dienden zich om half negen die avond op het ijs te vervoegen teneinde de halve finale te starten tegen AHOUD Devils Nijmegen. Dus er zat weer een busreisje in en het zou wel een latertje worden, want de wedstrijd begon pas om 20.30 uur. Naarstig rekende ik dat ik mogelijk rond drie uur vannacht in mijn mandje zou liggen. Nou ja, je moet er wat voor over hebben immers. Overigens zat onze ‘vaste’ Harm weer achter het stuur en de reis verliep prima. Uiteraard de traditionele stop en effe een stukkie file, maar keurig op tijd ter plekke.

Tom Korte verdedigde het Groningse doel zoals te doen gebruikelijk.

De eerste periode en de gastheren gingen er met de puck vandoor. Ook begon het al snel met een straf voor een Devil, maar………. nee het leverde niets op. Tom had wel werk aan de winkel. Kansen voor GIJS werden niet omgezet in resultaten en Tom bleef maar redden. Wat rollebollen was ook op het programma. Helaas, helaas, de Devils waren even de baas en dat betekende 1-0. Ik schrok mij een hoedje! Nog een straf voor GIJS, schadevrij gebleven. Wat beeldige kansen werden niet omgezet in punten en zo gingen we de pauze in.

Na een zeer frisse neus buiten, was ik blij weer op de koude bank te zitten teneinde de tweede periode gade te slaan. En hoera, mijn stille hoop werd verhoord, David Bartos maakte er al snel 1-1 van, assist Daan van Fessem. Nog meer kansen lukten niet. Wat onenigheid liep goed af. Tom af en toe weer flink aan de slag. Na bijna acht minuten in deze periode wist David Bartos opnieuw samen met Daan van Fessem 1-2 op het bord te laten zetten. Een straf voor GIJS, en reddingen van Tom, een tippelend doel. Enfin GIJS weer op volle sterkte en hoera 1-3, gescoord door Bas Snijder, assist Fenno Mulder. Zo gaat ie goed en zelfs nog beter! Danny Kerstholt maakte er in zijn uppie 1-4 van. Bas Snijder sloot de periode af met 1-5, assist Fenno Mulder. Dat was lekker pauzeren in de kou!

Nadrukkelijk verzocht ik in gedachten de Gijsies deze goede gang van zaken vast te houden in de derde periode. Een schot op het goede doel werd gehouden. De fluitist floot met overgave. Tom had wel wat te redden. Een straf voor Nijmegen bood de kans om PP te scoren vond Dylan Foks met behulp van Fenno Mulder, dus 1-6. Nog een schot op het goede doel lukte niet. Tom maar weer aan het werk. GIJS weer straf, ik zag niet waarom maar het zal wel. De Devilse goalie ging even plat, even maar. Nog meer valpartijen liepen ook los. De straffen vlogen de Groningers om de oren zodat er nog slechts drie speelden tegen vijf Devils. Geen probleem, de gastheren konden er niets mee. Tom redde weer uitmuntend en daarmee was het afgelopen.

Zo, dat zat er op en GIJS kon met winst naar huis. Hedenavond zijn de Devils in Groningen en het zal mij benieuwen wat er uit de bus komt. Nou ja, als het maar punten voor GIJS zijn hoor je mij niet klagen. Dus flink aanmoedigen hoor lieve supporters!

De terugreis verliep ook soepel. De vreugde was groot en werd bekroond met wat alcoholische versnaperingen. En dan komen de tongen los. Bovendien wat er boven in gaat, moet er onder weer uit bleek inderdaad op te gaan, dus een piespauze was wel noodzakelijk. Iemand biechtte op dat hij thuis wel eens naast zijn bed twee emmertjes heeft staan. Zoiets als twee emmertjes ‘water’ halen, twee emmertjes pompen…………….

Marne mosterd

Website: www.marnemosterd.nl Lees meer...

Start-impuls

Website: www.start-impuls.nl Lees meer...

Hettema verhuur

Website: www.hettemaverhuur.nl Lees meer...

Kaap Hoorn

Website: www.kaaphoorn.nu Lees meer...

Makelaardij Van der Veen

Website: www.makelaarharen.nl Lees meer...

Novateur

Website: www.novateur.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10