Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Maar mooi………. nee

Hoera, de avond van 13 januari 2018, weer naar Kardinge voor een thuiswedstrijd van GIJS Groningen 1 tegen UNIS Flyers Heerenveen Toekomstteam. Nu kon dat best wat spanning geven. GIJS nummer één en de Flyers nummer twee. Ga d´r maar aan staan. Ik bereid mij dan ´s middags al geestelijk voor op zoiets. Hoe, nou ja gewoon. Niet dat ik mijn schaatsen te voorschijn haal, die laat ik lekker in de bijkeuken hangen. Het zou misschien best effectief kunnen zijn, want je kunt er vergif op innemen dat Heerenveen zich rot schrikt. GIJS uiteraard niet, want die kennen mij wel een beetje, hoewel……….. niet op het ijs natuurlijk. Kortom, ik hou het bescheiden en denk gewoon positief aan de afloop en mijn buitengewone genoegen als onze jongens weer een overwinning binnenhalen. Dus heren, je weet wat je te doen staat en laat een oude dame niet in de kou staan. Al erg genoeg als ik er in moet zitten. Heb ik er graag voor over hoor, dat wel.

Een aardig gevulde tribune kan ook een duit in het zakje doen, want dan stijgt er allicht meer gejuich op. En er was veel volk! Oh en let ook op mijn waardevolle raadgevingen tijdens de wedstrijd, zoals ´pak ´m´ en ´nou een doelpunt svp´ enzo. Als ik heel hard oooeeeiii of truffel roep, is dat niet van tevredenheid doch van schrik.

Dan nu maar aan de slag dacht ik zo.

Tom Korte in het Groningse doel met een mooi doel voor ogen oftewel een leeg doel.

In de eerste periode hoefden wij niet lang te wachten, want Romeo Stroosma beet het spits af na ruim twee minuten, 1-0 met assist van Bas Snijder en David Bartos. Tom had ook wat te redden, het doel ging tippelen, er waren leuke kansen, er vielen wat straffen. Van dat laatste van iedere partij op een gegeven moment een stouterd, dus daarmee was het evenwicht wel weer goed. Verder was het heen en weer en op en neer. Beeldige reddingen van Tom, maar de Heerenveense goalie deed ook zijn best. Haha, tot Bas Snijder hem eindelijk weer kon verschalken, 2-0 met hulp van Romeo Stroosma en Fenno Mulder. Nog een leuke kans, mis poes en zo snelden wij naar de eerste pauze.

De Flyers gingen er gelijk met de puck vandoor in de tweede periode. Nee, nee, souffleerden wij en Tom redde. En omgekeerd idem. Wel kansen, maar het duurde toch wel ruim vijf minuten voor Danny Kerstholt kans zag er 3-0 van te maken, zijn hulpje was Rodney Kuiper. Op de tribune werd nog een aardig idee aangedragen, doch daar koop je geen doelpunt voor. Straf voor GIJS, redding Tom, bijna SH en zo verder tot Groningen compleet was. Mooie kans, maar er had gewipt moeten worden met die puck. Hihi, effe gieren, want de scheids ging er bij zitten. Tja en toen schoot een Flyer (nota bene een overloper) raak, 3-1 bah….. nou ja gun ze ook wat riep ik mijzelf tot de orde. De Gijsies waren niet zo op dreef leek wel. Een Gijsie onderuit en van het ijs. Het grote straf uitdelen begon voor de Flyers, ze konden niet tellen en ze gingen knokken. Ja, en toen deed GIJS ook mee, dus ook wat straffen. Ik kon er allang geen touw meer aan vast knopen en de strafbanken raakten overvol. De Flyers wisten de periode af te sluiten met 3-2.

Heren, een schepje er bovenop smeekte ik toonloos. De gevallen Gijsie was er gelukkig weer bij. Een goaliewissel voor Heerenveen, een dame mocht het nu proberen. Wat kansen, wat reddingen, wat vechten, wat straffen en zo wist Bas Snijder PP 4-2 te scoren, assist David Bartos en Daan van Fessem. Weer een straf voor de Flyers werd door Daan van Fessem benut, PP 5-2, met als hulpje Tim, Bartels. Het kon niet op, Bas Snijder maakte er samen met Tim Bartels en Romeo Stroosma 6-2 van. Nauwelijks bekomen van dat feestje, scoorde Joop Uchtman 7-2, samen met Danny Kerstholt. Dat mondde uit in een vechtpartij, straf aan beide zijden. Slechts even later en weer op de vuist, weer straffen. Wij wisten zeker dat een Fleyer was begonnen, hevig overleg der scheidsen en straf, voor GIJS wat meer dan voor de Flyers en dan zakt je toch alles af. Enfin, Tom redden en weer knokken, weer ellenlang overleg en straffen. Van nijd heb ik driemaal een lelijk woord gezegd van drie letters, en dat was geen ‘lol’. En zo sukkelde de wedstrijd naar het einde. Een straf voor GIJS. Nog 13 seconden te gaan en warempel Bas Snijder maakte er SH

8-2 van samen met Kenneth Keijzer en Rodney Kuiper.

Wat moet ik er van zeggen, het was op de keper beschouwd een rot wedstrijd vooral de derde periode. Maar de winst maakte wel weer een boel goed. Zeker voor een op winst belust vrouwtje als ondergetekende. Maar mooi…………. nee

 

Doornbos

Website: www.doornbus.nl Lees meer...

Ship2Supply

Website: www.ship2supply.nl Lees meer...

Het Zinkhuys

website: www.hetzinkhuys.nl Lees meer...

DUSSELDORP

Website: Dusseldorp BMW Lees meer...

Heavy Crane Operators

Website: www.heavycraneoperators.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10