Wedstrijden & uitslagen: 1e div | 3e div | 4e div | 5e div | U16 | U14 | U12 | Vrouwen

Binnen is binnen!!!

Zondag 1 oktober 2017 en wij bevonden ons in Kardinge. Daar ging de competitie voor GIJS Groningen 1 van start tegen Smoke Eaters Geleen. Eindelijk verzuchtte ik opgelucht, want ik kan slecht zonder immers. Natuurlijk hebben ze en we de wedstrijden tegen Leeuwarden vriendschappelijk achter de kiezen, maar de competitie is toch echter hè, het gaat ergens om. Tja en wat stond onze jongens te wachten, dat was gissen en afwachten. Helaas  komt het slechtste dan weer in mij boven, zo van haha ze hebben een hele lange reis achter de ijshockeyruggen en zijn misschien wel gaar enzo. Misselijk natuurlijk, ik weet het en daarbij komt dat het omgekeerde ook zal geschieden in de nabije toekomst.

De publieke tribune was redelijk bezet. De kleintjes op de schaats leidden de wedstrijd in met de bekende vlaggen

Tom Korte verdedigde het Groningse doel. Jeff Honebeeke heeft ons verlaten en ingeruild voor Heerenveen, nou ja……… ieder z’n meug zuchtte de boer en hij…. .  nee ik ga niet verder, anders krijgen jullie een slechte indruk van mij. De tweede goalie is nu dus Stefan Vespa, die je ook niet moet uitvlakken.

De eerste periode startte door een speler van het eerste uur, Rob van Aarem, die de puck mocht inwerpen of weet ik veel hoe dat precies heet.

Minder geslaagd vond ik dat Geleen er gelijk met de puck vandoor ging, doch dat duurde niet lang, zeer kort zelfs. Na 31 seconden wist Kevin Kuiper al 1-0 te scoren voor GIJS, assist Danny Kerstholt. Een goed begin is het halve werk. Wat heen en weer gedoe,  nog een goed schot over het vijandelijke doel. Een Limburger kreeg straf en daar moet je wat mee doen vond Daan van Fessum, dus PP 2-0 na 3.09 minuutjes, oh en assist Bas Snijder en Tim Bartels. Straf voor GIJS, eerst een redding van Tom en toen geen probleem SH kan immers ook vond Bas Snijder, geholpen door Tim Bartels, dus 3-0. Zo gaat ie lekker, dus Kenneth Keijzer deed ook een duit in het zakje, PP 4-0, geassisteerd door Danny Kerstholt en Romeo Stroosma. Wat onenigheid. Wat straffen hadden niets om de hakken. Weer wat gedoe en beiden straf. Wat later maakte David Bartos er 5-0 van geholpen door Chris van der Vossen. Ook PP 6-0 kwam op zijn naam, nu samen met Dylan Foks en Kenneth Keijzer. Ach, en om de periode leuk af te sluiten, 7-0 gescoord door Daan van Fessum, assist Tim Bartels en Max Groeninga.

Opgewekt naar de tweede periode. Deze kenmerkte zich door de vele straffen nu ook voor GIJS. Nota bene een schot op het Groningse doel, maar ja daar stond Tom immers. Kansen volop  en dat resulteerde in 8-0 door een schot van Danny Kerstholt, samen met Romeo Stroosma. Tom wat aan de slag. Straf GIJS, haha, SH dus 9-0 door Dylan Foks. Dat leverde wel enige frustratie op, botsing, wat knokken en straf Geleen en twee zelfs voor GIJS. Geen schade. Stefan Vespa nam het Groningse doel over van Tom. Geleen probeerde wat, mis poes. Na heel wat kansen werd het dan 10-0 voor onze jongens, op naam van Kenneth Keijzer, assist Kevin Kuiper en Danny Kerstholt. Het werd wel allemaal wat ruwer. Straf GIJS, maar Stefan stond niet voor niets in het doel. Weer vechterij, hevig overleg resulteerde in drie Geleense heren en idem Gijsies op de strafbank (wat een drukte hè). Het spel ging verder met vier tegen vier spelers.

Dan maar de derde periode. Een aanval op het goede doel noppes. Stefan ook even aan de slag. De straffen vlogen weer om de oren. Een Eater ging onderuit en dat zou de schuld van onze keeper zijn, dus straf GIJS warempel 4 minuten. Mijn buuv had een goede verklaring daarvoor, namelijk de stick van de keeper is groter, dus de straf ook. Geleen haalde zich eveneens straf op de hals terwijl zij warempel PP hadden, heel dom vonden wij unaniem. Weer straf voor GIJS, weer SH 11-0 door Bas Snijder, assist Max Groeninga. En zo ging het nog een tijdje door met straffen, schoten, missers, reddingen en tenslotte een dikke vechtpartij waar zelfs de Geleense keeper aan mee deed. Je raad het al, straffen.

De eindstand dus in het voordeel van GIJS 11-0. De eerste wedstrijd zit erop. Geen erg fraaie moet eerlijk gezegd worden, maar binnen is binnen!!!

 

Taxi Noord

Website: www.taxinoord.nl Lees meer...

Bennergroep

Website: www.bennergroep.nl Lees meer...

Vloeren kunst

Website: www.vloerenkunst.nl Lees meer...

Sanidirect

Website: www.sanidirect.nl Lees meer...

Axians

website: www.axians.nl Lees meer...

Fortune coffee

Website: www.fortune.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9