Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Afspraakje gemaakt!

Denk er nou niet gelijk dubieuze dingen van. Ik leg het later wel uit. Hoe dan ook zondag 24 september 2017 vond de vriendschappelijke wedstrijd GIJS Groningen 1 – IJLLC Capitals plaats in Kardinge. Na de avond ervoor al een leuke winst behaald te hebben in Leeuwarden waren de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen.

Aardig wat publiek had zich op het rood gezet om de wedstrijd gade te slaan. Hoewel, niet iedereen was even enthousiast over de overgang van hout naar stoel.

Maar chique staat het wel hoor.

Zo en nu maar effe gauw naar de wedstrijd. Tom Korte bevolkte het Groningse doel.

Gelukkig ging het in de eerste periode gelijk de goede kant op, dat stemt mij altijd hoopvol. Maar die goede kant bracht nog meer voort, namelijk het eerste doelpunt na 2.44 minuten, 1-0 en wel gefabriceerd door Bas Snijder met assist van Tim Bartels. Rodney Kuiper scoorde goed een minuut later al 2-0, geholpen door Patrick Kiezenbrink. Tegenpartij nog niet bekomen van de schrik en ik nog niet van vreugde, of het werd 3-0 door Kenneth Keijzer in zijn uppie. Nog wat kansen, nog wat onenigheid, een straf voor een GIJSie, bijna een SH-tje en schadevrij compleet. Enfin, Danny Kerstholt vond het nog niet genoeg en scoorde 4-0, hulpjes waren Kevin Kuiper en Romeo Stroosma. Het was een wat ruw gedoe. Leeuwarden deed een poging Tom te verschalken, maar dat lukte natuurlijk niet. Hij was de baas. Het doel verschoof wel en er ging gezellig een speler in liggen.

Leeuwarden straf en even later nog een erbij. Die kans kun je niet laten lopen vond Rodney Kuiper, 5-0, assist Chris van der Vossen en Dion Kunst.

We gaan naar de tweede periode. De Friezen konden weer met vier spelers verder en raakten schadevrij voltallig. Na ruim vier minuten wist Leeuwarden de eer te redden, 5-1. De lol duurde niet lang, want Kevin Kuiper maakte er 6-1 van. De gasten inden nog wat straffen. Een der scheidsen ging onderuit, dat werkt toch altijd op de lachspieren vooral als hij ongedeerd weer overeind komt.

Stefan Vespa nam het Groningse doel over van Tom Korte. Wat heen en weer en Danny Kerstholt nam 7-1 voor zijn rekening. Alleraardigste kansen. Nog wat straffen voor Groningen. Geen enkel probleem, je kunt ook SH scoren immers en dat deed Joop Uchtman, 8-1.

Op naar de derde periode. Leeuwarden begon gelijk met een straf en Groningen maakte er gebruik van. Max Groeninga scoorde PP 9-1, geassisteerd door Dylan Foks en David Bartos. Het bleef straffen regenen vooral voor de gasten. De beide keepers hadden de handen vol vanwege alle pogingen verandering in de stand te brengen. Dat lukte Bavid Bartos samen met Kevin Kuiper voor GIJS, 10-1. Asjemenou! Het feest ging nog even door met straffen vooral voor Leeuwarden, zoals niet kunnen tellen bijvoorbeeld. Nog wat reddingen van Stefan.

Tenslotte ging het eindsignaal en konden spelers en het publiek tevreden naar huis. Oh en over dat afspraakje gesproken. Dat zit zo. Mijn buuv stelde voor de wedstrijd begon zonder enige aarzeling vast dat GIJS kampioen zal worden. Kijk dat is nog eens een goede afspraak!!!

 

Warrior

Website: www.warrioreurope.com/ Lees meer...

Uitvaartverzorging Uil

Website: www.uiluitvaart.nl Lees meer...

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...

Portenda

Website: www.portenda.nl Lees meer...

Joy radio

Website: www.joyradio.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10