Wedstrijden & uitslagen: 1e div | 3e div | 4e div | 5e div | U16 | U14 | U12 | Vrouwen

De sterren van de hemel

En waar dachten jullie dat ik op vrijdag 10 maart 2017 zat? Nu vertel ik liever niet alles uiteraard, maar dit kan er wel bij door. OK, ik zat in Kardinge alwaar GIJS 2 een potje moest spelen tegen Hijs Hokij Den Haag. Nu is algemeen bekend dat ik van huis uit een Haagse dame (‘trut’ zegt onze dorpsgek) ben, maar volledig vergroningst en daardoor fel supportster van onze Gijsies op welk niveau dan ook. Dat neemt niet weg dat ik voor aanvang gezellig gekout heb met een meneer uit het Haagje, die overigens daar import bleek te zijn. Je komt van alles tegen vandaag de dag. Maar om weer even ter zake te komen, de laatste thuiswedstrijd voor GIJS 2, dus dat mocht ik niet missen. Nog een staartje inschaatsen gezien en dat leek mij actief genoeg toe. De tribune zat beslist niet stampvol. Het Haagse team was niet zo groot, maar dat zegt natuurlijk niets, die heren stonden wel een paar plaatsen hoger, maar met Stefan Vespa in het Groningse doel………..

Op naar de eerste periode. Hijs ging er gelijk met de puck vandoor en deed al ras een aanval op Stefan, maar die was van zessen klaar en redde. Na een mooie kans voor GIJS, misten de Hagenezen eveneens een kans. De scheids stond in de weg hihi en met vallen en opstaan ging het spel verder. Tot 5.56 minuten, ja het spel ging wel door, maar Kris Snijder scoorde 1-0, assist van Dion Kunst. Het gejuich was oorverdovend! Het spel ging een tijdje door met kansen voor beide partijen en reddingen. Twee Groningse kansen waren schoten tegen de lat van het goede doel. Dat vind ik altijd zo knap, precies tegen zo’n dun latje. Ik opperde dan ook dat er eigenlijk twee punten voor zouden moeten worden gegeven. Misschien wil de Bond er eens over nadenken. Helaas maakte Hijs er 1-1 van. Ben je bedonderd dacht Ronald Koops ongetwijfeld en scoorde met behulp van Kris Snijder en Wesley Zoutman 2-1. De periode eindigde met 2-2.

Dus dat kon alle kanten op in de tweede periode. Het tempo lag hoog en de Gijsies wisten al snel 3-2 op het bord te krijgen, een doelpunt van Mike Groenhof, assist van Ricardo Dijkema. Hijs was nog niet bekomen van de schrik en twee boefjes op de strafbank of Maree Dijkema maakte er 4-2 (+2) van, geassisteerd door Melvin Huisman en Mike Groenhof. Den Haag oogstte alleen veel straffen, niet verkeerd vond ik partijdig. Overigens zat Stefan ook niet zonder werk, hij redde en redde. Tussendoor werd nog wat overleg gepleegd in de officialsbank. Ze doen maar broekie vol en pijpies dicht dacht ik positief en wat ongeduldig. En het werd tijd voor Tim Bartels om er PP 5-2 van te maken, Fenno Mulder was de assistent. Nota bene kreeg Stefan straf voor slashing. Dat kan ook al, het was mij volledig ontgaan. Het spel ging door met kansen en reddingen van Stefan tot er voor de goalie der Hagenezen geen redden meer aan was, 6-2. Ik had niet goed gehoord wie de componist was, maar buuv hielp mij uit de droom, nr. 60, 50, 40. Ik dacht voor de gek gehouden te worden, maar het was echt zo. Schot van Wesley Zoutman, assist Tim Bartels en Mike Groenhof.

Nou vasthouden die winst fluisterde ik vanaf de bank richting Gijsies toen de derde periode begon. Na 15 seconden scoorde Tim Bartels PP 7-2, assist Ricardo Dijkema en Mike Groenhof. Een straf voor GIJS leverde geen problemen op, het ging net goed. Hijs straf bracht ook geen punt in het laatje. Goaliewissel GIJS, Bo Ossewaarde nam het doel over van Stefan. Het werd 7-3. Een Hijsie knielde, maar kwam weer overeind gelukkig. En 7-4 en ik schrok mij een hoedje, want bij ijshockey kan alles immers. Het rammelde wat straffen vooral voor Hijs en we denderden naar het einde. Echter dat einde kwam nadat Kris Snijder 8-4 had gescoord (+2 vanwege stoute Hijsies), assist Fenno Mulder en Jasper Huizenga. Een Hagenees natuurlijk weer op het ijs erbij, doch het bleef PP voor Groningen en daarvan maakte Ricardo Dijkema nog fraai gebruik, 9-4, geassisteerd door Tim Bartel en Fenno Mulder. En met een ruime minuut spelen was het einde daar al snel.

Het was een geweldig leuke wedstrijd om naar te kijken en vooral toe te juichen. Onze Gijsies deden het prima, en daar heb ik thuis maar een neutje op genomen. Proost heren en dame, jullie speelden de sterren van de hemel.

Birza projectstoffering

Website: www.birzaprojectstoffering.nl Lees meer...

Winkelcentrum Paddepoel

Website: www.paddepoel.nl Lees meer...

Jamin

Website: www.jamin.nl Lees meer...

Martini Business

Website: www.martinibusiness.com Lees meer...

Marne mosterd

Website: www.marnemosterd.nl Lees meer...

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9