Wedstrijden & uitslagen: 1e div | 3e div | 4e div | 5e div | U16 | U14 | U12 | Vrouwen

Alweer vooruitgang, laten we eerlijk zijn

Zaterdag 17 december 2016 kwam Hijs Hokij Den Haag naar het hoge noorden om de wedstrijd tegen GIJS Groningen 1 te spelen in Kardinge. Pfffffffft, dacht ik al dagen tevoren, want het Haagje staat bovenaan, dus zijn ze bloedlink.

Ja, bij een ‘gewone’ wedstrijd wordt mij door lieve medesupporters al regelmatig gevraagd of ik het nog wel hijs, want de spanning doet me wat immers. Nou ja, als de nood aan de man komt knijp ik gewoon een buurvrouw in de arm, dat lucht dan op snap je. Of ik trap (per ongeluk) tegen mijn voorbuurman/vrouw aan, dat heb je met banken hè. Is mij al eens gebeurd lang geleden. De getroffen heer maakte mij er vriendelijk op attent dat het geen voetbalwedstrijd was. Hoewel zijn kadetten wel uitnodigend waren, dus kon ik het echt niet helpen.

Hoe dan ook onze jongens hebben een zwaar weekend, want morgenavond naar het zuiden te weten Geleen.

Wat de bezetting betreft, van de tribune natuurlijk, dat was weer eens in de wielen gereden door Donar en Lycurgus. Die moesten ook zo nodig, spelen hoor. Wij speelden met de gedachte aldaar de lichten uit te laten gaan, zodat men gauw naar Kardinge zou komen. Haha, wij werden in het duister gezet. Het leek echter pure opzet. Maar voor er weer licht was…………. Oei waren ze het knopje kwijt?

Alles kwam recht en wij zagen allen weer het licht. Nou GIJS nog, dachten we.

Jeff Honebeeke vonden wij in het Groningse doel.

Poeh, dat ging me in de eerste periode gelijk flink van bil. Na één minuut mocht Jeff al redden. Er kwamen een paar leuke kansen voor GIJS, het tempo lag hoog, maar de puck wilde er niet in. Althans niet voor GIJS, wel voor Hijs, 0-1. Jeff kon blijven redden met als tussendoortje een schot op het goede doel, mis dus. Een maal, ander maal, niet verkocht helaas. Straf voor Groningen bracht 0-2 op het bord. Wel weer op volle sterkte, maar Jeff kon doorgaan met redden. Toch werd het 0-3. Een kans, het lukte niet, hij had de puck moeten laten wippen, over de goalie dus en niet in zijn jatje. Tja, noppes! Toch weer even aan de goede kant en een Hijsie verschoof het doel. Een Haagse gast delayde the game, foei, maar straf vanzelf. PP wat doe je er mee? Het enige wat het doel in ging was een Gijsie, geen puck. Nog niet bekomen van de schrik van 0-4, werd het zomaar 0-5. Wij gingen even de goede kant op, naar buiten, voor de pauze.

Oei, het ging maar net goed toen de tweede periode begonnen was. Een mooie kans, maar net niet. Dan maar weer door het oog van de naald. Mijn buuv merkte op dat Gijs niet wilde scoren, dat nam Danny Kerstholt ter harte en scoorde 1-5 in zijn uppie. Haha, ze willen dus wel. Een kans om te zoenen wilde niet, maar ruim een minuut na het eerste punt mikte Jari Hiemstra 2-5 in het juiste doel, assist Marek Holy. De wraak was zoet, voor Den Haag dan, 2-6. En Jeff maar weer redden, het bekende oog deed zich weer voor, redding en toen mis, 2-7. Een paar keer bijna goede doel. Straf GIJS, maar schadevrij compleet. Puck zoek, maar die had Jeff in het handje. Een paar maal oeoeoe, bijna mis. Maar toen zeker raak 3-7, gescoord door Danny Kerstholt met behulp van Zahir Hup. Jammer, jammer, het werd 3-8. En met een paar reddingen werd het weer pauze.

In de derde periode werd Jeff gelijk flink belaagd, maar hij redde. Wij riepen met overgave ‘nee, nee, nee’ als het verkeerd dreigde te gaan en dat hielp. Een dame merkte op dat het houthakkers werden, nou ja, zal me een salamiworst zijn als GIJS maar scoort toch? Het bleef bij redden en leuke kansen, een doel dat ging tippelen enzo. Op de tribune werd een krachtdadige sneer uitgedeeld, had iets met brandstof te maken maar daar snap ik toch niets van. Bovendien mocht ik het niet opschrijven, dus doe ik dat nu niet……… Goede kant op, slap puckje hielp niet, een bloedmooie kans en daar bleef het bij. GIJS veroverde een domme straf, lelijke woorden begreep ik en dat zal wel want op de sheet staat ‘Abuse of officials’ en dat mag niet. Nog wat reddingen en kansen en helaas, 34 seconden voor de eindtoeter werd het 3-9.

Wat moet ik er van zeggen? Jammer dat de kansen niet meer benut zijn, maar al met al is de uitslag veel beter als de vorige keer tegen het Haagje (0-17). Het venijn zat hem vooral in de eerste periode (0-5) en in de staart. Daarna handhaafden de Gijsies zich eigenlijk prima. Tweede periode (3-3) en derde (0-1), die staart dus. Toch alweer vooruitgang, laten we eerlijk zijn!

 

Vismakelaar Poseidon

Website: facebook.com/Vismakelaar Lees meer...

Hoveniersbedrijf Arjan Nuver

Website: www.hovenieranuver.nl Lees meer...

Tom Telecom

Website: www.tomtelecom.nl Lees meer...

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...

Joy radio

Website: www.joyradio.nl Lees meer...

Salminghockey

Website: www.salminghockey.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9