Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Vooruitgang

Of het nog niet genoeg was dit weekend! Neen, driewerf neen, GIJS zou op zaterdag 10 december 2016 opnieuw in en op de schaatsen moeten in Kardinge en het opnemen tegen Chiefs Leuven. Nu was de uitwedstrijd niet zo stralend verlopen, maar dat zegt natuurlijk niets. Wie weet zijn de Belgen vermoeid van de reis, geen eigen publiek enzo. Bovendien en dat wil wat zeggen, ik had kriebel aan mijn neus. Van huis uit heb ik mee gekregen dat de betekenis hiervan is geld ontvangen of in de poep rollen. Nu ligt het laatste het meest voor de hand en dat betekent weer dat je geluk zult hebben. Voel je ‘m aan? Vanavond zou ik zo maar geluk kunnen hebben en dat kan alleen als GIJS wint, anders is mijn avond naar de (woord van zes letters………..) ik schrijf het liever niet op. Alzo hedenavond het uur van de waarheid.

Aan publiek geen gebrek, Tom Korte in het Groningse doel, een goede scheids op het ijs. Van dat laatste ga ik klakkeloos uit, want een scheidsrechter heeft altijd gelijk. Oei was ik maar scheidsrechter………

De wedstrijd begon niet voor er een minuut stilte had plaats gevonden vanwege het overlijden van Frans van Erp op 92 jarige leeftijd, oprichter van GIJS in het verre verleden.

Zo begon dan de eerste periode. Goede kant op en schot, jammer gevangen. Gelijk een kleine schermutseling hetgeen een penalty shot opleverde voor GIJS omdat de Leuvense keeper met zijn stick had gegooid. Het leverde geen punt op. We waren pas 44 seconden op pad. Enfin men speelde opgewekt verder van de ene naar de andere kant en aan beide zijden werd de puck niet in het doel toegelaten. Het beloofde een ruige wedstrijd te worden. Na ruim 6,5 minuut was het wel raak. Leuven had weer straf dus een PP 1-0 gescoord door Danny Kerstholt, assist Gill Göbel en Zahir Hup. Wel af en toe door het oog van de naald, maar Tom verrichte verdienstelijk werk. Toen kreeg GIJS straf en daar maakte Leuven gebruik van 1-1. Oei, even later foutje verdediging werd mij ingefluisterd ……….. 1-2. Nog geen minuut later volgde de wraak, 2-2, ditmaal door Zahir Hup met behulp van Chris van der Vossen. Zo nog wat heen en weer met schoten die gehouden werden, een paar straffen voor Leuven en het werd pauze.

Met nog een restje PP voor GIJS startte de tweede periode. Nota bene een aanval op Tom en nog eens en alweer. Toen een, ik zeg het gewoon, lullig schot tegen de paal en de puck draaide zich om woeps het doel in, je snapt wel SH 2-3. Leuven compleet en toen bleken ze niet te kunnen tellen, dus weer straf. Probeerden die vermaledijde Belgen het weer SH, maar dat feest ging niet door. De Chiefs hadden een abonnement op de strafbank, zo was er een klaar of de volgende moest zitten. En Tom maar redden en toen lukte het de gasten wel om nog eens SH te scoren,    2-4. Het moet niet gekker worden. Ook weer straf voor GIJS en niet zo zuinig ook 5 minuten + 20, dus douchen. Het werd redden voor Tom. Een aanval richting goede doel en allen lagen op het ijs, hihi. Met twee Belgische stouterds op de bank wist Marek Holy er PP 3-4 van te maken, assist David Bartos. Leuven bleef kampen met straf en zo kon Rodney Kuiper een PP(+2) punt scoren, 4-4, in samenwerking met David Bartos en Marek Holy. Nog eens bijna, maar net niet. Een aanval op Tom, maar hij redde.

Geruchten gingen dat Danny Kerstholt naar het ziekenhuis was vanwege blessure, doch hij stond in de derde periode gewoon op het ijs. Opluchting alom. Gelijk maar aanval op goede doel, gehouden en nog eens in de herhaling. Tom mocht ook een paar maal fraai redden. Ik kreeg weer het heen en weer, nou ja eigenlijk de ijshockeyers natuurlijk. Het regende weer straffen vooral voor Leuven. Het hielp allemaal niet er kwamen geen punten meer bij ondank leuke kansen en dat betekende, goed geraden: overtime. Ja alweer!

Daar er nog een straf voor een Chief stond, vier Gijsies tegen drie Chiefjes en max. 5 minuten. Wauw bijna goed, kansen zat. Helaas na drie minuten scoorde Leuven en zo werd de eindstand 4-5.

Echter wel een puntje weer binnen, dus had ik (o.a.) wel een beetje geluk. Da’s drie punten in één weekend. Of er ook vooruitgang in zit!