Wedstrijden & uitslagen: 1e div | 3e div | 4e div | 5e div | U16 | U14 | U12 | Vrouwen

OOOHHH…………

Die kreet heb ik niet zelf bedacht als titel, maar velen slaakten die kreet wel tijdens de wedstrijd van zaterdag 22 oktober 2016 in Kardinge. GIJS Groningen 1 mocht de krachten meten met Silverdome Panters Zoetermeer. Nou ja en op dringend verzoek van buuv links staat het nu boven mijn verhaaltje.

Het was een volle bak in de ijshal. We hielden ons voor aanvang bezig met de prognoses. Zo van: de Panters zullen wel moe zijn van de verloren wedstrijd tegen Heerenveen van gisteravond. Nou ja onze jongens hadden ook een zware klus achter de kiezen en het bed pas in de vroege uurtjes kunnen opzoeken. Ondergetekende natuurlijk ook alhoewel niet van het daadwerkelijke ijshockey, maar je moet eens weten hoe moe ik van zo’n wedstrijd wordt van het meeleven. Dat komt meer voor hoorde ik gisteravond, een hele troost.

Jeff Honebeeke stond in het Groningse doel teneinde dat zo leeg mogelijk te houden.

Laten we maar weer met de eerste periode beginnen. Nauwelijks begonnen en we kregen al de schrik in de benen. Na 32 seconden viel het eerste doelpunt en natuurlijk aan de verkeerde kant, 0-1. Gelukkig daarna wel even de goede kant opgezocht en wat kansjes gemist helaas. Toen kon Jeff weer redden. Zo ging dat een tijdje door. Een leuke poging van GIJS tegen de zijkant van het doel telde niet, flauw hè! Straf voor GIJS en nog geen minuut later nog een ernaast. Er kwam geen eind aan het redden en het ge-ooohhh. Weer 4 spelers en enig redwerk en jammer maar waar, 0-2. Wel compleet natuurlijk. Meer kansen en gelukkig greep David Bartos er een, 1-2, geassisteerd door Gill Göbel. Eng en goed wisselden elkaar weer eens af. Een straf voor een Panter opende perspectieven. Een schot op het goede doel, en buuv merkte terecht op dat een puck niet door hem heen kan. Die truck werd nog eens herhaald. Verkeerde kant op en Jeff speelde even mee, doodeng. En de periode kwam op z’n einde. Effe lucht happen buiten!

Als ze nou maar niet weer inzakken in de tweede periode, was onze grote zorg, want dat wil nog wel eens gebeuren immers. Een paar schoten op het goede doel werden gevangen. Wij gaven goede raad vanaf de tribune, maar niet luisteren natuurlijk. Door het oog van de naald, dat wel. Even later had het weer zo mooi kunnen zijn, maar was het niet gelukt. Toch kwam de reddende engel, Danny Kerstholt scoorde 2-2, met behulp van David Bartos. Ook Jeff kon weer wat redden, maar kon niet voorkomen dat het 2-3 werd. Een paar leuke pogingen volgden en toen zat ie weer! Danny Kerstholt vond 3-3 mooier, zijn hulpjes waren Zahir Hup en Rodney Kuiper. Oei weer reddingswerk aan de winkel. GIJS kreeg straf, en er mocht nog een naast, hetgeen de kijkende meute niet kon begrijpen, dikke onzin werd opgemerkt. Een lelijke streek van een Panter werd niet gezien, men was verbijsterd………. Nou ja, makkie voor Zoetermeer, PP+2: 3-4. Redding en jammer, 3-5. Als je denkt alles gehad te hebben, in de laatste minuut 3-6. Gelukkig pauze.

Jeff kon in de derde periode gelijk flink aan de bak. Een Panter straf, z’n equipment was illigal, zielig hè. Maar het lukte niet daar voordeel mee te doen. Mooi schot goede kant, zo in het kluifje. De Panters raakten compleet. Het werd 3-7, de verdediging faalde, begreep ik uit de wandelgang. Weer een straf voor GIJS waar niemand het mee eens was. Nou ja niemand is natuurlijk relatief, de Pantertjes zagen het vast wel zitten. Zo werd het 3-8. Maar er volgden mooie kansen voor GIJS, bijna goed, volgens buuv had hij hem er zo in kunnen pissen. Weer een geval van ‘de scheids stond erbij en keek er naar’, was mogelijk zijn fluit kwijt, ook al zo zielig. Wel straf voor GIJS. Verder bleef de fluit zoek. Een vechtpartij en alleen een Gijsie straf en een fractie later nog een erbij. Wij konden het niet meer volgen. Twee Panters waren even later ook stout, een wat warrige situatie volgde. GIJS raakte compleet en reddingen en kansen vlogen om de oren, vooral de reddingen. En dat was het.

Overeind blijft dat onze Gijsies goed hun best hebben gedaan, zeker na de zware achterliggende vrijdag/nacht. Bovendien, er zit vooruitgang in, de vorige wedstrijd tegen de Panters was geëindigd met een verlies van 8-1. Nu maar liefst drie punten binnengesleept en nog meer kansen. Komend weekend rust, geen wedstrijden. Tegen die tijd ben ik ook niet meer schor van het OOOHHH………

Joy radio

Website: www.joyradio.nl Lees meer...

Winkelcentrum Paddepoel

Website: www.paddepoel.nl Lees meer...

Martini Business

Website: www.martinibusiness.com Lees meer...

Iwink

Website: www.iwink.nl Lees meer...

Vismakelaar Poseidon

Website: facebook.com/Vismakelaar Lees meer...

Radio nl

Website: www.radionl.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9