Wedstrijden & uitslagen: 1e div | 3e div | 4e div | 5e div | U16 | U14 | U12 | Vrouwen

Er zat een heks

Hedenavond, zaterdag 15 oktober 2016 mocht GIJS Groningen 1 als gasten IJ.V. Amstel Tijgers anno 1963 (het klinkt of het allemaal ouwe kerels zijn, maar dat valt mee) in Kardinge ontvangen en natuurlijk bekampen. Met knikkende knieën begaf ik mij naar het eigen ijspaleis met vers in het geheugen de wedstrijd van afgelopen zondag in Mokum. Een groot voordeel is dat onze Gijsies nu natuurlijk kers vers zouden zijn, maar het zou wel een harde noot te kraken worden. Even nog geaarzeld of ik mijn kunstschaatsen mee zou nemen teneinde zo nodig hevige verwarring bij de tegenpartij te stichten. Want geloof me het zou schrikken zijn! Een ware heks voorzien van rode puntmuts tussen de vermomde heren, iets in de geest van de misselijke clowns van dit moment. Maar gelukkig zag ik tijdig in dat het inderdaad misselijk zou zijn, dus heb ik mij gestort op het instralen van onze jongens opdat zij tot grote daden in staat zouden zijn. Voor zekerheid heb ik mijn heksenmuts inderdaad opgezet, zo was iedereen gewaarschuwd!

In het doel troffen wij ons aller Tom Korte aan, hem was weer de mooie taak toebedeeld zo weinig mogelijk pucks toe te laten in het Groningse doel.

Aldus goed gemutst volgde ik de eerste periode. Lieve hemel in de eerste anderhalve minuut mocht Tom al driemaal redden en daarna nog eens en alweer en even de goede kant op. Potverdriedubbeltjes off side en icing hielp natuurlijk geen mallemoer. Ook nog straf voor GIJS, maar toch een leuke uitbraak van een Gijsie, helaas tegen de lat van het goede doel. Tom kon weer aan het redden en GIJS raakte schadevrij compleet. Straf voor een Tijger bracht geen winst voor GIJS. Goede kant op, verkeerde kant op, een retourtje en joepie RAAK, 1-0 door Danny Kerstholt, geassisteerd door David Bartos. Nog een straf voor de Tijgers, ook zij raakten zonder schade compleet. Tom kon nog een keer redden en het was pauze, maar hoe!!! GIJS stond vóór!!! Het lag vast aan mijn muts werd mij verzekerd………. Op houden dus!

Tja en toen de tweede periode en helaas nog geen halve minuut gaande en 1-1. Even later redde Tom een aantal keren en er volgde nog een leuke kans. De ommekeer bracht 1-2, ik plengde een traan weg en zette mijn muts wat recht. Een eng moment, en een kans gevangen. Maar GIJS gaf de moed niet op en Gill Göbel verschalkte de Amsterdamse goalie, 2-2, de assists kwamen op naam van Zahir Hup en Tim Bartels. Het aantal reddingen van Tom heb ik maar niet meer geteld, ik had te weinig vingers (en dat voor een heks….). Echter ook de kansen vlogen om de oren, net niet, gevangen nou ja bedenk het maar. Met een pracht kans en een beeldschone redding eindigde deze periode. Pauze!

En op naar de derde periode. De Tijgers flikten hetzelfde als in de tweede periode, ietsje langer moeten wachten, maar na 47 seconden 2-3. Nog geen minuut later nam GIJS gepast wraak, 3-3, gescoord door Zahir Hup geholpen door Gill Göbel. Nog een schot, gevangen, even verkeerde kant en weer richting goede doel, schot en opnieuw was de Tijger in het doel te happig met vangen. Nog een kans en weer in het kluifje. Enfin, het ging wat heen en weer, een opstootje, puck hemelen, kansen, reddingen tot er geen redden meer aan was, 3-4, helaas. Van de ene naar de andere kant met de bekende afwisselingen van net niet en gevangen en gered. Amsterdam timede out. Daarna een schot van GIJS op de lat, even later dachten we het vierde doelpunt te zien, maar ‘nee’ zei scheids en die heeft altijd gelijk immers. Ook nog een time out voor Groningen, nog een dikke minuut te gaan. Tja en die ging dan ook zo naar het einde.

Het was een boeiende, spannende wedstrijd geweest. GIJS was prima in vorm zowel de spelers als goalie Tom. De Tijgers zullen wel op hun neus hebben gekeken en weer een dikke overwinning hebben verwacht. Nou ze hebben gewonnen, maar nipt en het zeker niet cadeau gekregen! Mij is aangeraden mij meer als heks te vermommen, ach zou dat nodig zijn, dat kun je zo toch wel zien? Maar……. als het helpt , dan zit de gemutste heks er volgende keer weer.

Kardinge horeca

Website: www.kardingehoreca.nl Lees meer...

Taxi Noord

Website: www.taxinoord.nl Lees meer...

Groninger Markten

Website: www.marktstadgroningen.nl Lees meer...

Bakkerij Beukeveld

Website: www.bakkerijbeukeveld.nl Lees meer...

Hoveniersbedrijf Arjan Nuver

Website: www.hovenieranuver.nl Lees meer...

Pitch en Putt Golf

Website: www.pitch-putt.nl/groningen/ Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9