Wedstrijden & uitslagen: 1e div | 3e div | 4e div | 5e div | U16 | U14 | U12 | Vrouwen

Jeff had het heel druk!

Pffffffffft, onderweg naar Kardinge zat mijn hart al in mijn keel en da’s een rare plek voor een hart. Nou kijk, ik ging op pad op zaterdag 8 oktober 2016 omdat ik natuurlijk niet de wedstrijd wilde missen van GIJS Groningen 1 tegen de gasten uit Friesland, UNIS Flyers Heerenveen. En omdat ik hevig meeleef met de resultaten en verwacht werd dat het een zware opgave zou worden, kijk, daarvan ging mijn trouwe hart tekeer en was het de weg kennelijk kwijt.

Tijdig in het blik gestapt, want ik verwachtte hevige drukte en een mens wil toch riant zitten, aan de goede kant natuurlijk als ruggensteuntje voor ‘onze’ jongens en dan enigszins in het midden. Tja en daar moet je er tijdig bij zijn. Gelukkig waren mijn rookvriendinnen ook aanwezig, die mag (nou ja, mag….) ik namelijk knijpen als de spanning mij te groot wordt. Ik pleeg niet te schreeuwen, hooguit schiet ‘truffel’ uit mijn keel, en een uitlaatklep voor de spanning is van harte welkom.

De tribune was barstens vol, daar zou het niet aan liggen. GIJS was aangevuld met een paar jeugdigen en haalde zodoende de drie lijnen. Het spel kon beginnen.

In het Groningse doel vonden wij Jeff Honebeeke.

De eerste periode was nauwelijks begonnen of Jeff mocht al aan de slag en hij redde tweemaal alvorens icing redding moest brengen. Nieuw gevaar dreigde, maar weer door Jeff gered van een wisse dood. Even de goede kant op, retour en de ene na de andere prachtige redding van onze goalie. Een veel belovende uitbraak van een Gijsie, helaas………. Toch waren wij redelijk tevreden, want na 9 minuten nog geen doelpunt voor de tegenpartij. Jeff bleef perfect redden. Dat kwam, hoorde ik op de tribune, omdat hij een gepeperde maaltijd voorgeschoteld had gekregen, de rest snappen jullie wel! Een Spaanse peper in een bepaald lichaamsdeel was dus niet nodig. Straf voor een Flyer en even later nog een er naast, het mocht niet baten. Wel een paar mooie kansen. Verder maar weer redden, door het oog van de naald enz. Toen was het pauze met als fraai resultaat 0-0!

Tja en dan de tweede periode. Oeps, dat ging na een minuut al mis, 0-1. Jeff weer aan het redden, een pracht kans op het goede doel, maar terug naar het verkeerde doel. Ach, nee hè, raak 0-2. Wij geloofden onze ogen niet, 21 seconden later 0-3. Jeff bleef aan het werk, weer een leuke kans. Het Groningse doel werd echter gebombardeerd met tenslotte 0-5 en 0-6.

Gelukkig brak de pauze aan om bij te komen.

De beschouwingen in de pauze waren niet van de lucht. Want na die fraaie eerste periode, was de tweede wel rauw op het dak gevallen. Toch bleef overeind dat de Gijsies hun best hadden gedaan, Jeff uitstekend keepte, en dat het veel erger had kunnen zijn. Een waarheid als een koe.

Dus op naar de derde periode. Jammer dat de Flyers er gelijk met de puck vandoor gingen, maar Jeff was de reddende engel. Helaas ging het toch na een minuut of vier mis, 0-7. Nu was toch de grens bereikt vond David Bartos en in zijn dooie eentje redde hij in ieder geval de eer, 1-7. Verder bleef Jeff ook redden en er ontstond een opstootje. Een PP-tje voor GIJS zette geen zoden aan de dijk. Bijna goed en nog een mislukte poging en vechten! Een Flyer douchen en beide partijen op de strafbank. Alles schadevrij compleet en zo ging het verder met redden, kansen, door het bekende oog (van de naald natuurlijk). Een puck die het hoger op zocht, in plaats van het goede doel. Nog één minuut! Flauw hoor, dat een Flyer 16 seconden voor de eindtoeter nog even 1-8 scoorde.

Al met al een verlies wat eigenlijk wel meeviel. Vooral als je de eerste en derde periode bekijkt. Tenslotte is Heerenveen een niet te onderschatten tegenstander, eigenlijk een vreselijk sterke tegenstander. en dat voor een beginnelingentje in deze competitie, dat ook nog eens met vele geblesseerden wordt geplaagd.

Dus de heren hebben zeker voortreffelijk hun best gedaan. En wat vooral vermeld dient te worden, Jeff heeft subliem gekeept, hij had het heel druk!

 

 

W&H Sports

Website: www.whsports.nl Lees meer...

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...

Salminghockey

Website: www.salminghockey.nl Lees meer...

IDNO > webdesign

Website: www.idno.nl Lees meer...

Sanidirect

Website: www.sanidirect.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9