Wedstrijden & uitslagen: 1e div | 3e div | 4e div | 5e div | U16 | U14 | U12 | Vrouwen

Een oefeningetje

Daar zit je dan weer op het hout. Tenminste ik wel. Sommige lieden nemen een kussentje mee, hebben kennelijk geen zitvlees. Ergens klopt dat hout voor mij dan niet, want ik heb ook geen zitvlees wordt algemeen gezegd, maar ben eenvoudig gebleven en doe het er maar mee. Er zijn ook mensen die sinds dit seizoen een stoeltje onder hun derrière krijgen, maar daar moet je wel bijzonder voor zijn uiteraard en een grote steun voor de club betekenen. Alles goed en wel als de Groningse Gijsies maar niet houterig zijn op het ijs bij het bestrijden van de Silverdome Panters uit Zoetermeer, nou ja bij wijze van oefening dan. Revanche moet er komen na de nederlaag van vorige week vond ik wraakzuchtig. Zo nu weten jullie hoe ik er over denk. Oh ja, de voorstelling vond plaats op zondag 25 september 2016 in ons eigen Kardinge. Dat wilde ik vanzelfsprekend niet missen en zo was ik dan ook al gepast gespannen. Echter ik mocht mijn beide buurvrouwen knijpen als het te gortig zou worden. Hoe ging het aflopen???? We zullen het beleven en ik schrijf het wel hieronder, of klets wel, jullie mogen kiezen.

Binnengekomen eerst de jas uit, en dat was niet van de spanning maar gewoon van de aangename temperatuur. GIJS Groningen moest helaas drie goede spelers missen, maar we zagen ook enige nieuwe koppies. Tom Korte verdedigde het Groningse doel. De Gijsies begaven zich op het gladde ijs, de Pantertjes hadden geen haast en buuv merkte op dat zij het al hadden opgegeven. Oh nee, ze kwamen toch.

De eerste periode en de heren gingen gelijk de verkeerde kant op, maar het ging goed en het retourtje deed mij deugd. Niet lang want het bombardement op Tom begon, doch geen voet aan de grond voor de Panters. Een leuke kans bracht geen punt op. Zo wat heen en weer en GIJS kreeg straf. Doch Tom redde en schadevrij compleet. En Tom redde en Tom redde en Tom redde enz. Helaas na wat geblunder zoals mij ter ore kwam, want ik heb er geen verstand van, 0-1 voor de Panters. Wel een Panter op de strafbank even later. Op naar de pauze.

Met nog een restje straf voor de Panters kon de tweede periode beginnen. Tjonge nog een Panter er naast, da’s niet verkeerd! Enfin kans om te zoenen en weer gevangen. De Zoetermeerse keeper vulde, gezien zijn formaat, het gehele doel en volgens mijn buurvrouw zou dat verboden moeten worden. Strak plan. Doch Tom bleef ook stevig redden. GIJS oogstte eveneens een straf. Beide teams raakten compleet. Kans, mis. Straf GIJS raak. Zo dachten de Panters er ook over, want zij maakten (mis)bruik ervan en PP 0-2. GIJS wel compleet natuurlijk. Jasses het werd 0-3. Toch bleef Tom redden. Weer straf voor de Panters en Jeff Honebeeke nam het bewaken van het Groningse doel over van Tom. Gelijk aan het redden trouwens. Kansen en reddingen wisselden elkaar af. Bij een mooie kans ging het doel tippelen, heb je toch pech. Een Panter weer straf en nog een erbij weerhield de tegenpartij niet om SH, dus -2, 0-4 te fabriceren. Panters compleet en tijd voor pauze.

Lest best die derde periode? We zouden het zien. Kans mis, nog een gevangen. Afgewisseld met gevaarlijke momenten en straf voor GIJS, Jeff redden, weer kansen gevangen of mis. Maar toen, nadat ik ongeveer het heen en weer had van de spanning, 1-4!!!! De eer in ieder geval gered en wel door Jari Hiemstra. Helaas kan ik geen assistent noemen, want lichtzinnig als ik ben ging ik er vanuit dat het wel onmiddellijk op de site zou staan. Dat ben ik gewend, maar dit keer ben ik sneller met mijn verhaaltje. Nauwelijks van de vreugde bekomen of het werd 1-5 en nog erger een fractie later 1-6. Jeff kon weer wat redden. Straf voor een Panter en joepie…….

PP 2-6, gescoord door Zahir Hup en dit keer weet ik de hulpjes nog uit mijn blote hoofd, namelijk Tim Bartels en Romeo Stroosma. De hele handel ging weer de verkeerde kant op. De aanvallende Panter werd tegengehouden, doch zijn maatje kon daardoor moeiteloos scoren, 2-7. Nog wat kansen, nog wat straffen, nog wat reddingen en het was over en uit.

Tja wat moet ik er van zeggen, nee hou je waffel maar, het was maar een oefeningetje!

Marne mosterd

Website: www.marnemosterd.nl Lees meer...

Joy radio

Website: www.joyradio.nl Lees meer...

Tom Telecom

Website: www.tomtelecom.nl Lees meer...

Hoveniersbedrijf Arjan Nuver

Website: www.hovenieranuver.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9