Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Groeiproces van het 2e team?

Zaterdag 12 november 2011 speelden de Gijs Bears Groningen 2 in Heerenveen een partijtje ijshockey tegen Friesland Flyers, die dus uit Heerenveen komen.

Nou wordt er wel eens gezegd dat een man zonder snor is als een ei zonder zout, maar daar denk ik heel anders over. In de eerste plaats hou ik niet van onnodige begroeiing in het edele gelaat en in de tweede plaats vind ik een weekend zonder ijshockey als een ei zonder zout. Dus wat deed ik? Ik klom in mijn gemotoriseerd karretje en spoedde mij naar het Thialf theater om toch vooral een voorstelling te zien. Een voorstelling was het wel daar kan ik niet omheen.

Met anderhalve man en een paardenkop, dat ben ik dus, zaten we op de tribune. Toch redelijk wat belangstelling van de Groningers en dat is te loven en te prijzen.

Jim Lok bevolkte het doel der Bears en had het erg druk zoals verder duidelijk mag worden.

De eerste periode begon heel, heel even veelbelovend want iedereen op het ijs uiteraard ging de goede kant op. Het duurde maar een seconde of wat, de meute keerde en na 1,41 minuten scoorde Heerenveen 1-0.

Offside klopte niet volgens onze deskundige mening, mijns inziens was de fluitist bang dat zijn fluit verroesten zou. Ik was nog niet van verontwaardiging bekomen of het werd 2-0 en we waren pas 3.23 minuten aan het kijken. Ik sloeg mijn ogen weer op en 3-0, ik haalde weer adem en 4-0. Toen de klok 8.03 minuten aanwees werd het 5-0. Het was mooi meegenomen dat de Bears even aan de juiste kant schaatsten. Het kwam mij voor dat de Friezen veel groter waren en bovendien met veel meer op het ijs stonden, dat krijg je van frustraties.

Een enkele kans loerde om de hoek, maar na 18.41 minuten werd het toch echt 6-0.

In de tweede periode beging ik een dommigheidje. Ik sprak stralend dat er al 5 minuten geen doelpunt was gevallen en dat werd afgestraft. Dus eigenlijk is het mijn schuld dat het 7-0 werd. Een Bears slashte, ook dat werd bestraft en het betekende 8-0. Ik werd er wat lacherig van, zenuwen natuurlijk. Wel drie kansen achter elkaar, het was genieten, maar geen punt. Een stick vloog over het beschermende glas, hetgeen een pracht worp betekende maar verder doelloos.

Een Groninger beging ‘kneeing’ en mocht 2 minuten rusten. Shorthanded waagden de Bears een kans en bijna, echt waar. Wat dacht je verder? Jawel de Flyers maakten misbruik van de situatie, 9-0. Wel compleet natuurlijk, dat wel……

Niets nieuws onder de zon in de derde periode, verkeerde kant op en ook nog eens straf, dus 10-0. Enige acrobatische toeren en hij zat!! Echt in het goede doel. Fenno Mulder scoorde 10-1 met assist van Levi van Gelder en Linze van der Meer. De eer was tenminste gered.

Een Bear werd lelijk tegen het ijs gesmeten, maar krabbelde gelukkig overeind. De Groningers incasseerden nog een 10 minuten straf, kennelijk had er eentje iets ondeugends gezegd.

Bijna zat de puck weer in het goede doel, bijna. Heel komisch wisten de Flyers nog een keer te scoren, 11-1. En dat werd de eindstand.

De Groningse goalie had een zware avond. Er gingen wel 11 pucks zijn doel in, maar hoeveel hij gered heeft, tellen we maar niet want dan heb je handen te kort.

Wat groeiproces, hoor ik vragen. Heel eenvoudig. In de eerste periode scoorden de Friezen 6x, Groningen niet. De tweede periode 3x voor de gastheren, de gasten niet en tenslotte in de derde periode 2x voor Friesland en 1x voor Groningen. Is dat een groeiproces of niet soms! Indien de wedstrijd zes perioden zou hebben gehad, waren tenslotte de rollen omgekeerd geweest en gingen de Bears met winst naar huis. Wensdenken? Er zijn immers geen zes perioden. Ach, laat me toch, als dat geen groeiproces was, eet ik mijn hoed op.

TSO Fietsen

Website: www.tsofietsen.nl Lees meer...

Joy radio

Website: www.joyradio.nl Lees meer...

Accuraat BV.

Website: accuraatbv.nl Lees meer...

Peter Kuil

website: Peter Kuil Lees meer...

Makelaardij Van der Veen

Website: www.makelaarharen.nl Lees meer...

Doornbos

Website: www.doornbus.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10