Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

En waardig besluit van het jaar!

En toen was het zomaar zondag 27 december 2015. De kerstdagen achter de vele ruggen, slaap tekort omdat het zo gezellig was, van andere zaken mogelijk weer te veel, weet ik veel. Maar eindelijk na een weekend wat natuurlijk knots was, maar waar één ding miste…………. jawel ijshockey. En nu was het dan weer zover, we konden massaal naar Kardinge en ik was ruim op tijd omdat ik een belangrijke zaak moest afleveren. Nu ga ik gewoon een beetje reclame maken, mijn zoon die in de wijn zit, nee niet op de verkeerde manier, had de eerste prijs beschikbaar gesteld voor het puckspel. Dat met het oogmerk dat anderen……… enfin je snapt wel.

De opkomst was alleszins bevredigend, meer mensen hadden natuurlijk zitten snakken naar ijs op hun hoofd of aan hun voeten, kies maar uit. GIJS Groningen 1 zou strijd voeren tegen de Kemphanen uit Eindhoven, het toekomstteam welteverstaan. Daarbij kwam ook nog dat er een feestje voorgeschoteld was na afloop. Een goede afloop uiteraard, want daar gingen wij klakkeloos vanuit. We zouden het zien en we vonden Stefan Vespa in het Groningse doel teneinde daar mede voor te zorgen.

De eerste periode begon gelijk met een lollige kukelpartij en de goede kant op. Effe de verkeerde, maar ik was nog niet ongerust. Het ging wat op en neer en ik kreeg de indruk dat die Kemphanen niet voor de poes waren. Ze kregen wel snel straf, maar PP doe er wat mee was niet aan de orde. Kansen ook, maar de vijandelijke keeper stond zijn mannetje. Het spelletje ging verder met bijna en dat in het kwadraat. Stefan mocht ook wat redden, GIJS kreeg straf en probeerde het gewoon SH, doch de Eindhovense keeper vond het niet goed. Eindelijk na ruim 11 minuten wist Bas Snijder te scoren, 1-0, voor de assisten zie onder, ik heb ruimte nodig om te zwammen. Even mocht Stefan wat redden, maar Zahir Hup liet er geen gras over groeien, dat schaatst niet lekker, dus maakte hij er 2-0 van. Van hier naar daar en een Gijsie ging languit, dat was straf voor een Kemphaan. Lekker puh, maar toen bleken de Gijsies niet te kunnen tellen en mocht ook daar een van zitten. Tot mijn grote schrik scoorde een Kemphaan 2-1. Gelukkig even pauze, want het ging niet zo makkelijk als ik had gehoopt, dus even wat bijkomen in de regen.

Op naar de tweede periode die al snel een straf voor Eindhoven opbracht. Dit keer snapten de Groningers wat je dan moet doen, scoren dus. Bas Snijder was de maker van PP3-1. De Kemphanen wilden wat terug doen, maar dat lukte aanvankelijk niet, want het doel ging tippelen. Doch daarna lukte het wel, 3-2. Oei……… David Bartos vond het ook balen en maakte er 4-2 van. Het duurde maar even of Zahir Hup vond 5-2 beter staan. Eindhoven weer straf en nog een en die maar liefst 10 minuten, die stouterd abusede. Het duurde maar een paar seconden of het was een kluwen knokkende spelers en dat betekende straffen over en weer, maar liefst 4 minuten ieder. Dan weet je tenminste dat je stout bent geweest. Eindhoven was wat eerder compleet en beukte op het verkeerde doel, doch Stefan ving gewoon in het knuistje. Ook omgekeerd werd gered. Opnieuw konden de Groningers niet tellen, ze hebben bijles nodig. Enfin het was weer pauze en het was droog en niet alleen achter de oren.

Nog een restje straf voor GIJS en het ging maar net goed toen zij alweer een snuiter op de strafbank kregen. Weer compleet en Zahir Hup trok in zijn uppie van leer, 6-2. Ben je nou bedonderd dacht een Kemphaan ongetwijfeld, 6-3. Afgelopen uit en Bas Snijder scoorde alleen 7-3. Een straf voor Eindhoven bracht nieuwe kansen. Er moest nog een Kemphaan naar het schavot. En dat is de kat op het spek binden, dus Zahir Hup maakte er PP 8-3 van. Met ‘slechts’ één Kemphaan op de bank kun je ook PP scoren, 9-3 door Tim Bartels. David Bartos liet zien dat je ook tegen een compleet team kunt scoren, dus 10-3. Heel knap en dit wil ik toch hier even vermelden, één assist was van onze keeper Stefan Vespa.

Het werd de Kemphanen te heet onder de voeten en zij wilden een time out. Dat mag natuurlijk, maar het hielp niet echt. Bas Snijder maakte er 11-3 van. Acht seconden voor sluiting wisten de Kemphanen 11-4 te fabriceren.

Tja, dat was dus toch een flinke overwinning. Iets was ik in de eerste twee perioden niet echt had verwacht. Doch in de derde periode kwamen de Gijsies los. Kennelijk was het bier uit de benen, hoewel de geheelonthouders niet te na gesproken natuurlijk.

Hoe dan ook Groningen had een feestje tegoed en dat werd dan ook gevierd in het restaurant beneden in Kardinge. Opgeluisterd met muziek en veel gekwebbel. Vast besprenkeld met een versnapering vanwege de overwinning op de achtergrond. Ik heb niet afgewacht hoe waardig men het pand verliet, maar als een paal boven water, het was een waardig besluit van het jaar.

Asssiten: Fenno Mulder (3x); Wesley Zoutman (2x); Danny Kerstholt (3x); Tim Bartels (1x); Bas Snijder (2x); Stefan Vespa (1x); Guy Kunst (1x)

greenledwalls

website: www.greenledwalls.com Lees meer...

Kaap Hoorn

Website: www.kaaphoorn.nu Lees meer...

Uitvaartverzorging Uil

Website: www.uiluitvaart.nl Lees meer...

IDNO > webdesign

Website: www.idno.nl Lees meer...

Kringloopwinkel vries

Website: www.kringloopwinkelvries.nl Lees meer...

Het Zinkhuys

website: www.hetzinkhuys.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10