Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Beren zonder klauwen

Denk nou niet dat ik die snedige titel zelf heb verzonnen. Nee, een vindingrijke supporter, die deze term meer hanteert zoals hij vertelde, deed hem mij aan de hand op zondag 27 november 2011 toen de Gijs Bears en een paar belangstellenden  onderweg waren naar Tilburg om DESTIL Trappers Toekomstteam een lesje te leren………. Ha, ha!

Maar eerst de busreis natuurlijk. Het vervoermiddel kwam keurig op tijd de Kardinger oprit achteruit opsukkelen en de goegemeente nam de plaatsen in. Weinig supporters mee dit keer en ook de  meneer van de deurtjes en de enorme hoeveelheden leeftocht voor hem en de aanwezigen ontbrak. Om een of andere reden was men weliswaar praatziek, doch kon er geen gebbetje af, mogelijk door de dreigende wedstrijd en de onderbezetting. Dat was even schrikken voor mij hoor, slechts elf spelers, die bovendien de avond ervoor het zwaar te verduren hadden gehad. Uiteraard twee keepers, men had leentjebuur gespeeld bij U17 en Martijn de Ruiter ingeladen.

Het enige wat te vermelden valt is dat een deskundige in de bus gewapend was met een usb stick in het oor en mogelijk zo instructies van hogerhand door kreeg. Of dat hielp moesten we nog zien natuurlijk.

Het inschaatsen deed mij sidderen, het leken wel slakken op een teerton, maar dat zegt niet echt wat natuurlijk. Het is tenslotte INschaatsen.

Met slechts vier supporters, de rest zat in de tweede bus (die dus naar Dordrecht ging), moedigden wij aan.

De eerste periode dan maar. Net mijn pen in de onschuldige klauwen of het eerste schot viel. Geen doden, dat niet, maar wel 1-0 voor de Trappers na slechts, en je leest het goed, na slechts 11 seconden. Ik dacht onmiddellijk dat ik bij de verkeerde wedstrijd zat namelijk in Dordrecht. Hoewel het daar toch bijna 2,5 minuut duurde.

Kans, kans en ga zo maar door. Een goede check vloerde een Trapper, die als een oud kereltje naar de bank strompelde. Buuv bereed haar stokpaardje door ‘blauwe lijn’ te adviseren, wat een uitstekende raad was, daar niet van.

Jammer, jammer, gevangen, gehouden enz tot na 4.12 minuten het antwoord kwam van Kenneth Keijzer met assist van Guido Steenhuis, 1-1. Nog geen minuut later 1-2 door een doelpunt van Daan van Fessem, geassisteerd door Kevin Kuiper. Zo gaat ie goed, zo gaat ie lekker, dacht ik in de volle overtuiging dat het nu doelpunten zou gaan regenen. Doch eilaas, gedoe, gehannes, kans, mis, bijna en gooi maar in mijn pet. Het was ‘kloetje klotsen’ volgens de blauwe lijn buuv. Zoek het maar in het Friese woordenboek op. Men ging lustig verder met kans op kans, mis op mis. Powerplay mocht er niets aan helpen. Sterker nog de periode eindigde ‘saved bij the bell’, opgemerkt door dezelfde blauwe lijn dame.

Bijkomen, napraten, sms-jes verzenden, peukie doen en de pauze was voorbij. En in de tweede periode van het zelfde laken een pak: kans, mis, bijna, mis, bijna raak. Hoeveel kansen heb je nodig, verzuchte een supporter achter mij. Ook nu hielp powerplay de Bears niet aan een doelpunt. Kans, lat, op 2 cm na raak, bijna en voor de broodnodige variatie gingen bijna alle spelers op het ijs liggen. Het aantal kansen was inmiddels niet meer te tellen, dus daar ben ik mee opgehouden. Ik weet ook geen synoniemen meer en anders wordt het zo eentonig. De Tilburgse keeper stond duidelijk niet uit zijn neus te eten. Er kwamen mede daardoor helaas geen doelpunten meer voor de Bears, gelukkig ook niet voor de Trappers.

Opgelucht gingen we weer een frisse neus halen.

De derde periode. Ik had de hoop  nog niet opgegeven, bijna tegen beter weten in. Intussen was een Bear gewond geraakt en naar het ziekenhuis verdwenen met de blauwe lijn mevrouw om gehecht te worden. Niet ernstig, doch je mist zo’n jong toch nietwaar.

Twee centimeter naast, 3 centimeter naast, mogelijkheden te over, maar de puck mocht niet in het goede doel. Ik keek nog scherp of de meneer van de usb stick nog wel contact met hogerhand had, maar dat leek niet het geval.

Bij een straf voor Groningen werd een moedige shorthanded kans gepleegd, de afloop hoef ik niet te vertellen….. Tom had nu ook aardig wat te doen, vooral omdat er meer Groningse straffen vielen. Een jongeman tripte maar liefst driemaal.

De kansen vlogen om de oren, maar omgekeerd werd Tilburg ook wat hebberiger. Tom mocht nog een paar keer vangbal spelen en het was tijd.

Met de grootste moeite heb ik de derde periode uitgekeken, diverse malen leed ik aan ernstige wegloopneigingen zo bang was ik dat het nog gelijk spel zou worden en de beker nog niet geledigd was door overtime, bijna had ik overspel geschreven, hetgeen eigenlijk in dit geval op hetzelfde neerkomt. Eindstand dus 1-2 voor de Gijs Bears. En eerlijk ze hebben gevochten als beren. Wel drie punten in het laatje, dat wel natuurlijk!

Al met al brengt dit weekend, wat slopend was niet alleen voor de spelers maar zeker ook voor een oud vrouwtje (inmiddels 623 jaar), de Bears (tijdelijk?) op de tweede plaats. Houden zo natuurlijk, maar niet als beren zonder klauwen, want anders ben ik aan het einde van het seizoen 1459 en dat wil je helemaal niet meer zien.

Domino’s

Website: www.dominos.nl Lees meer...

Joy radio

Website: www.joyradio.nl Lees meer...

Novateur

Website: www.novateur.nl Lees meer...

PerfectSkate

Website: www.perfectskate.nl Lees meer...

Accuraat BV.

Website: accuraatbv.nl Lees meer...

Doornbos

Website: www.doornbus.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10