Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Vol Spirit contra Bullets

Daar geschiedde een klein wonder op zondag 25 oktober 2015, want onverwachts viel mijn avond vrij. Nog even overwogen naar Den Haag te trekken met de Seahawks, alwaar Tjalling hoge ogen gooide en Igor ook een verdienstelijk steentje bijdroeg, al wist ik dat natuurlijk niet van tevoren. Maar goed dat dus niet gedaan, echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Belachelijke uitdrukking, want als dat bloed dan toch gaat, kon het ook immers. Ik tufte naar Kardinge alwaar Gijs Black Spirits de strijd aangingen met Hijs Hokij The Hague Bullets. Je breekt je tong erover, dus afhankelijk of ze braaf zijn of stout zal ik ze Bullets of Bulletjes noemen. De volgorde heb ik nog niet bepaald.

Het wordt wat moeilijk om de namen der scoorders te vermelden, want de spreker was niet te verstaan en dat bleek tot mijn grote opluchting niet aan mij te liggen, anders had ik rap contact moeten zoeken met hoe heet die winkel ook al weer.

Maar zeker weten, Gerard Waalboer stond in het Groningse doel.

De eerste periode ging gelijk de goede kant op. Het leverde al snel een gevallen Spirit op en een kapotte stick. De eerste krabbelde overeind, de tweede werd ongetwijfeld vervangen. Daarna gevaarlijk de verkeerde kant op en alweer een gevallen man die zich moedig oprichtte. Ik had altijd gedacht dat je alleen gevallen vrouwen had, enfin nooit te oud om te leren. Oeiiiiiiii en toen was ie raak, 1-0 en er werd mij verteld onder hevige lachbui, gescoord door Corry (met een ‘y’ werd mij nadrukkelijk opgedragen!) Muus. Misselijk dat de Bulletjes er al snel 1-1 van maakten. De Spirit goalie had wel werk aan de winkel, een vreselijk schot werd knap gehouden bijvoorbeeld. Maar ook mooie kansen loerden om de hoek. Een heer trachtte reikhalzend iets moois te presteren, doch languit haalde hij het niet.

Een Bullet kreeg straf, ze raakten ook compleet. Toen een Spirit eruit, dat ging goed. En bijna goed oeoeoeoeoeiiiiiiiiiiiii gilden wij op de tribune. Om bij te komen 3 minuten pauze.

In de tweede periode begonnen de Spirits snel met een straf en daar maakte de Haagse Bullets misbruik van, PP 1-2. Een fraaie kukelpartij, waarvoor een circuscarrière de beste oplossing was en verder een mooie kans. Nog meer kansen, nog geen doelpunten. Reddingen van ‘onze’ keeper en opnieuw een Spirit op de strafbank. Het publiek was het absoluut niet met de straf eens en tooide scheids met een titel beginnend met een ‘l’ en eindigend op een ‘l’, nee niet lellebel. Enfin, weer 4 Spirits op het ijs en even later een Bulletje op de strafbank. Bijna goed en een keer paal. Spirits compleet en de vijand ook en joehoejoehoe: 2-2 gecreëerd door nr. 33 samen met nr. 36 als ik het goed heb. Tjongejongejonge, alweer een Spirit straf, maar keepmans redde en het liep goed af. Mooie kansen afgewisseld met enge momenten. Een Spirit ging spontaan liggen, tja ijs is glad.

Even leek het op 2-3, doch de Spirit keeper was nog niet gereed voor de strijd toen de face off werd gepleegd, dat feest ging niet door. De Bullets wilden nog even spelers wisselen op het verkeerde moment, dus ook dat werd afgeblazen. Nog een pracht kans voor de Spirits en het was grote pauze.

Nog een restje straf in de derde periode, een leuke uitbraak mislukte. Even later werd het 3-2, John Meiring scoorde, assist ? De Spirits gooiden er een schepje bovenop en wij vroegen ons af wat ze gegeten cq gedronken hadden in de pauze. Hoe dan ook het werkte, want het werd 4-2, een doelpunt van Marco Vos, assist Joël Altepost werd mij ingefluisterd. Nu wisten ze de weg naar het goed doel en het werd 5-2 volgens omstanders gescoord door Gerard Muus. Nog meer kansen en nog een doelpunt van John Meiring, assist Marco Vos. Beide partijen vormden een kluitje en dat leverde straf voor de Spirits op, het ging weer boven onze pet. Toch kansen, een hemelende puck en opnieuw een straf erbij. Sterker nog de Spirit mocht douchen. Wat heeft ie gedaan, vroeg ik nieuwsgierig, niemand kon het mij vertellen.

Toen een foutje met de tijd, we dreigden nog 61 en wat minuten op het hout te moeten zitten, maar het werd hersteld. Alweer straf erbij, even later weer 4 Spirits op het ijs. Het werd vechten, een Bulletje straf. De Spirits raakten compleet en plotsklaps vertrok de Bulletjes keeper uit zijn doel, nog meer wilden weg, maar niet allemaal. Het probleem zou zijn de doorlopende klok, doch dat was gecommuniceerd met de partijen vanwege tijdgebrek, werd mij verzekerd.

Wat nu zei Pichegru , afgelopen, naar huis!

Nou dat deed ik dan maar. Leuk dat de Spirits gewonnen hadden. Helemaal leuk dat de Seahawks gewonnen hadden in het Haagje. Kijk dan is het aardig om zo’n eind te rijden. De Bullets konden met de staart tussen de benen terug naar het Haagje.

CMS Groepsactiviteiten

Website: https://groepsactiviteiten-events.nl/ Lees meer...

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...

Hettema verhuur

Website: www.hettemaverhuur.nl Lees meer...

Sligro

Website: www.sligro.nl Lees meer...

Kardinge horeca

Website: www.kardingehoreca.nl Lees meer...

Het Zinkhuys

website: www.hetzinkhuys.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10