Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Wat gaat het worden?

En wat denken jullie? Natuurlijk zat ik op zaterdag 14 maart 2015 gewapend met pen en papier in Kardinge, want daar speelden de GIJS Black Spirits de finale wedstrijd in de vijfde divisie tegen Luttikhuis Enschede Lions 2 (kortweg de Lions) en je denkt toch niet dat ik dat laat schieten! Gelukkig ben ik weer gecomputeriseerd, want dat was de afgelopen dagen kommer en kwel. Langzaam aan zat ik helemaal vast. Sorry, ik ben natuurlijk geen computer. Ik gedraag me nu net als vele mannen met hun auto in de geest van ‘ik moet een grote beurt hebben of ik moet apk gekeurd worden’ of ‘mijn benzine is op’, nou dan neem je toch gewoon een biertje. Enfin, het kwam neer op een andere computer, want mijn harde schijf was kaduuk. Een behulpzame dorpsgenoot heeft alles voor mij d’r op en d’r an gezet en ik ben weer het vrouwtje!

Bij gedempt vrouwvriendelijk licht werden de diverse heren omgeroepen. Ze begonnen een kwartiertje te laat, maar een kniesoor die daarop let. Wat minder was, de klok was kapot en bleef kapot. Doch daar was een slimmigheidje op bedacht, de doelpunten waren achter het glas der officials te lezen en de omroepster hield een iegelijk nauwkeurig op de hoogte.

Gerard Waalboer mocht de Black Spirits helpen om de doelpunten tegen te houden.

De eerste periode kon beginnen. IJs is glad en dat had niet iedereen op het ijs in de gaten, het was wat vallen en opstaan en een mooi schot op het goede doel. Nog een kans en toen was het aan de andere kant raak, 0-1. Dat lieten de Spirits niet op zich zitten, want de spirit zat er goed in, 1-1. Een doelpunt van Andrew Dijkhuizen, de assistent was Marcel Altepost. Even later wel door het ook van de naald, om echter gelijk de rollen weer om te draaien en de ene kans na de andere te hebben. Helaas een straf voor een Spirit, echter schadevrij compleet. En zo ging het verder, kansen bij de vleet, een keer gevangen, een keer tegen de paal en dergelijke. Het duurde tot bij achttien minuten voor Gerard Muus de kans kreeg die hij benutte, 2-1 met behulp van Safan Pattiruhi. De confetti brak los en nog een straf voor een Lion. Toen was het pauze.

Om welgemoed en optimistisch de tweede periode in te gaan. Op de tribune werd hevig meegeleefd met het ijselijke gebeuren. Een straf voor de Tukkers leverde niets op. Menigeen plengde een traan toen het 2-2 werd. Daarna vlogen ‘onze’ kansen om de gehelmde oren, maar het kreng wilde er niet in. Er werd dan ook streng aan bevolen dat er meer gewipt moest worden. Alweer een straf voor de tegenpartij hielp niet. Het bleef bij kansen. Een Lion ging plat en ging mogelijk met een dikke wang naar de bank, want hij hield die wang stevig vast. Oeoeoeoeoe, weer mis. En helaas pappie ving hem weer. Tenminste ik ga er maar klakkeloos vanuit dat de bewaker van het doel van Enschede een pappie is. Wat onschuldige valpartijen voor de broodnodige afwisseling. En toen, en toen……………. 3-2, gescoord door Andrew Dijkhuizen in zijn uppie en zonder te wippen. Heel even wat enge momenten, temeer daar de Spirits twee straffen achter elkaar kregen, doch geen schade en wel pauze.

In de derde periode startten de Spirits nog even SH, maar ze raakten zonder problemen compleet. Een straf voor een Lion kwam als geroepen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt door John Meiring, geassisteerd door Andrew Dijkhuizen, dus 4-2! Een straf voor een Spirit, want je mag niet hooken. Een aanval op het Groningse doel ver over, dus teveel gewipt. Gerard had overigens ook wel werk zo af en toe, maar hij hield ze in de gaten, figuurlijk uiteraard, hoewel ook letterlijk natuurlijk. Wisten die snuiters er nota bene toch 4-3 van te maken. Enfin de Spirits gingen door met kansen, kansen enz. Na ruim 55 minuten, totaal uiteraard, luid gejubel, want Gerard Muus zette de stand op 5-3, assist Corrie Muus. Nog een straf voor een Spirit, nog een paar straffen voor Lions en het was afgelopen.

En hoe! Het gejuich barstte los en de confetti ook. De Spirit heren werden gedecoreerd en wij zodoende ook. Een reus van een beker, je mag wel zeggen BEKER, was hun deel. Wat het dus was geworden? KAMPIOEN van Nederland in de vijfde divisie!!!! Gefeliciteerd namens schrijfster dezes, jullie mochten Enschede verslaan en ik jullie!

Peter Kuil

website: Peter Kuil Lees meer...

Radio nl

Website: www.radionl.nl Lees meer...

Triumph Groningen

website: Triumph Motorcycles Gr. Lees meer...

Quintus Five

Website: www.quintusfive.com Lees meer...

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...

Gjaltema

Website: www.gjaltema.eu Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10